От избягалите затворници няма следа, издирването продължава

Полицията призова хората за съдействие
Обновена: 4 апр 2018 08:17 | 4 апр 2018 08:06, Петя Славова
131
От избягалите затворници няма следа, издирването продължава
Снимка: Прокуратура на Република България

Продължава издирването на двамата избягали затворници. Вчера следобед рецидивистите Радослав Колев и Владимир Стефанов избягаха от Софийския затвор.

Те са преодолели съпротивата на трима надзиратели, като са ги заплашили с нож и огнестрелно оръжие. Инцидентът е станал, когато на затворниците са давани вещи от техни близки.
 
Издирването на затворниците е започнало веднага, но по тях не е стреляно, защото затворът се намира в центъра на столицата. Оръжието, ползвано от бегълците, не е взето от охранителите, придобито е по друг начин, стана ясно вчера, пише "Дарик".

Още по темата

Затворниците от Софийския затвор произвели изстрели при бягството си. Полицията обяви за издирване Колев и Стефанов и призова хората за съдействие.

Избягалите снощи двама рецидивисти от Софийския централен затвор, са обявени и за международно издирване, посочи главният секратар на МВР Младен Маринов пред БНР.

"Работи се по различни линии - с какво са се оттеглили, в каква посока, продълбаваме работа. Изключително опасни са, Пелов е комбинативен, самата организация на такова нещо се изискват умения и решителност. Ако гражданите имат съмнения, че лица приличат на тях по най-бързия начин да сигнализират на 112, без да търсят контакт с тях. Трябва да са много внимателни", предупреди Младен Маринов пред БНТ.

"В Централен затвор има система за видеонаблюдение. Иска ми се системите за защита да е на 100%, но знаете, че и в най-сигурните затвори има присъди. Най-вероятно има пропуски в системата за сигурност, за да се получи такъв инцидент. За сигурността в затворите отговаря служба, подчинена в министерството на правосъдието. До този момент нямаме информация в МВР да е сигнализирано за такъв случай. Имали сме случаи, когато предварително сме долавяли подготовка на такова бягство. Не бих искал да правя извод преди да имам всички механизми за сдобиване с оръжието. Тепърва ще се проверява дали са спазени всички процедури", каза още той.

Според бившия шеф на сектор "Издирване" Красимир Занев Владимир Пелов е изключително опасен престъпник рецидивист. Той няма да се поправи, каза Занев пред bTV.

Бившият полицейски шеф дори апелира към законодателите за такива като Пелов да се върне смъртното наказание. Занев разказа и подробности за криминалното минало на беглеца.

След първото му престъпление - убийство на мъж и жена в обменно бюро в Пловдив през 1996 г., Пелов се укрива 2 г. Първо полицаите мислят, че е в балкана край Ботевград, който той познава много добре, защото е родом от града.

Оказва се обаче, че се крие в апартамента на приятелката си в кв. "Младост", от която има и син. Униформените го издебват, когато отива до близък магазин.

"Ако знаех, че ходите след мен, щях да се обърна и да ви застрелям", казва Пелов при задържането. Той носел пистолет с патрон в цевта.

Комбинативен, лукав и хитър, така го описа Красимир Занев. За първото си престъпление Пелов получава 20 г. затвор, но излиза доста по-рано заради добро поведение. Другото му престъпление е от 2011 г. грабеж на златарско ателие в Ботевград, откъдето заедно със бившия си съкилийник задигат близо килограм злато.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
1
 
8
 
! Отговори
неразбирач. преди 6 години
цялата система е сбъркана.Затворът бил в центъра,ами постройте един читав извън града,като в нормалните държави.сложете добро видеонаблюдение, рецидивистите-убийци строг режим, 1ч на дневна светлина и после само под ключ, посещения през бронирано стъкло,посетителите-щом искат да се виждат с убиец-като на летищата, брък във всички отверстия,би следвало и в затвора така да се прави. и накрая ако някой от охраната бъде заподозрян за контрабанда с лежащите- вън,докаже ли се-вътре при "клиентите"...
101
0
 
29
 
! Отговори
pipo преди 6 години
Тия двамата направиха за смях цялата полиция. Всички полицаи са различно умни, но мислят еднакво тъпо!
100
0
 
27
 
! Отговори
Веско преди 6 години
Бацеее, щом не е имало няколко месеца копаене на тунел отдолу, проектиран от немски инженери, а са си излезли през парадния вход - говори ми за затвор! хахахаахаха
99
9
 
4
 
! Отговори
Амонинем преди 6 години
Дано не ги хванат.
98
0
 
14
 
! Отговори
Ха-ха преди 6 години
Вдигането на заплатите води до отпускане на органите :) . Едните органи прехвърлиха на Фейсбук издирването на разбойниците. Другите органи отвориха вратите на затворите за да могат и затворените да се появят във Фейсбук. :) :) :)
97
9
 
5
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До гробокопачСбъркан си бе човек.Ако за бягство на затворник министър трябва да подава оставка съвсем ще я окършим.Злобата ти замъглява разсъдъка ако го имаш де.
96
0
 
14
 
! Отговори
123 преди 6 години
Не знаех, че Банишора е центърът на София
95
5
 
9
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Ся, кво плачете? На 26 март, аз ви предупредих, гласувате ли за ГЕРБ, ще се наслаждавате на Баце в пълният му блясък. Щот аз Властта им я взех, сега остава да им погледаме сеира.А и е демократично, нарушение, на човешките права и свободи е, да държиш толкова време, някой запрян в затвора. Па и дори да убие човек, пак е демократично;))) Вие, кво ся, имате си демокрация, в пълният й блясък! Но и при демокрацията, гат стане сакатлък, вътрешният министър си подава оставката.
94
0
 
26
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 6 години
ИЗГЛЕЖДА, ЧЕ ЩЕ БЪДЕ ПО-ПРАВИЛНО ИЗДИРВАНЕТО ДА СЕ ПОВЕРИ НА ЧИСТАЧКИТЕ, ЗАЩОТО Е ЯВНО, ЧЕ МВР НЯМА НИТО КАПАЦИТЕТА, НИТО ПРОФЕСИОНАЛИЗМА ДА СВЪРШИ ТАЗИ РАБОТА. В ТОЗИ СМИСЪЛ Е ПО-ДОБРЕ ОНЕЗИ 100 МИЛ. ДАДЕНИ НА ПОЛИЦИЯТА ДА СЕ ПРЕНАСОЧАТ КЪМ ЛЕЛИЧКИТЕ ЧЕСТАЧКИ. ИЗГЛЕЖДА ТЕ ГИ ЗАСЛУЖАВАТ МНОГО ПОВЕЧЕ !!!
93
8
 
5
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 6 години
До Анонимен 95Подлога на САЩ И ЕС, напусни коментарите *** смачкан. Държавата върви към разруха ти защитаваш проатлантика Бойко Мутрата, милиардер на гърба на народа си!
92
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пелов е психопат и е много опасен дори без пищов.Преди 20-а години беше убил мъж и жена да им вземе 300 долара.
91
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Затворниците вече си печат дупетата на някой екзотичен плаж. Пак ще го кажа, виновни за това са всички политици от прехода до ден днешен.
90
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези няма да се предадът живи и това ги прави много опасни.Сдобили са се с оръжие от вън,като навярно човек от охраната го е пропуснал за пари.
89
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 81По времето на ГЕРБ са закрити 420 училища и са построени 431 джамии!а по ваше време фалирахте държавата на няколко пъти, имаше режим на тока, купони за храна и всякакви подобни екстри.
88
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да сменят името вече....То се видя, че не било затвор, а нещо подобно на хотел, щом са разполагали с екстри и са си излезли по желание....
87
0
 
34
 
! Отговори
Валяй Сухой преди 6 години
Вътрешният министър:- Пазихте ли всички изходи на затвора?Директорът:- Пазихме ги, но те избягаха през входа.
86
0
 
15
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Аз от всичко казано до тук установявам, че основен виновен за тяхното бягство е Борисов! Защо той не е седял да ги пази, ами е играл мач с приятели, защо?
85
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде е Тодор Живков сега да види какво остави и какво стана! Премиер с османлия се прегръща ,чистачка с *** гони рецидивисти с пищов, а охраната отключва портите! А през границата кат на изкурзия пълчища *** главорези разглеждат родните красоти! И всички се надяват на търкани билетчета и слугинаж на запад където никой не ги брои за хора!!!
84
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какво прави законодателя по случая? Убил двама души - осъден на 20 години и пуснат за добро поведение предсрочно. Няма да гласувам за никой който не обещава драстична промяна на куцото законодателство.
83
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имат вътре нож и огнестрелно оръжие. Е как е влязло? С тяхно знание.