От избягалите затворници няма следа, издирването продължава

Полицията призова хората за съдействие
Обновена: 4 апр 2018 08:17 | 4 апр 2018 08:06, Петя Славова
131
От избягалите затворници няма следа, издирването продължава
Снимка: Прокуратура на Република България

Продължава издирването на двамата избягали затворници. Вчера следобед рецидивистите Радослав Колев и Владимир Стефанов избягаха от Софийския затвор.

Те са преодолели съпротивата на трима надзиратели, като са ги заплашили с нож и огнестрелно оръжие. Инцидентът е станал, когато на затворниците са давани вещи от техни близки.
 
Издирването на затворниците е започнало веднага, но по тях не е стреляно, защото затворът се намира в центъра на столицата. Оръжието, ползвано от бегълците, не е взето от охранителите, придобито е по друг начин, стана ясно вчера, пише "Дарик".

Още по темата

Затворниците от Софийския затвор произвели изстрели при бягството си. Полицията обяви за издирване Колев и Стефанов и призова хората за съдействие.

Избягалите снощи двама рецидивисти от Софийския централен затвор, са обявени и за международно издирване, посочи главният секратар на МВР Младен Маринов пред БНР.

"Работи се по различни линии - с какво са се оттеглили, в каква посока, продълбаваме работа. Изключително опасни са, Пелов е комбинативен, самата организация на такова нещо се изискват умения и решителност. Ако гражданите имат съмнения, че лица приличат на тях по най-бързия начин да сигнализират на 112, без да търсят контакт с тях. Трябва да са много внимателни", предупреди Младен Маринов пред БНТ.

"В Централен затвор има система за видеонаблюдение. Иска ми се системите за защита да е на 100%, но знаете, че и в най-сигурните затвори има присъди. Най-вероятно има пропуски в системата за сигурност, за да се получи такъв инцидент. За сигурността в затворите отговаря служба, подчинена в министерството на правосъдието. До този момент нямаме информация в МВР да е сигнализирано за такъв случай. Имали сме случаи, когато предварително сме долавяли подготовка на такова бягство. Не бих искал да правя извод преди да имам всички механизми за сдобиване с оръжието. Тепърва ще се проверява дали са спазени всички процедури", каза още той.

Според бившия шеф на сектор "Издирване" Красимир Занев Владимир Пелов е изключително опасен престъпник рецидивист. Той няма да се поправи, каза Занев пред bTV.

Бившият полицейски шеф дори апелира към законодателите за такива като Пелов да се върне смъртното наказание. Занев разказа и подробности за криминалното минало на беглеца.

След първото му престъпление - убийство на мъж и жена в обменно бюро в Пловдив през 1996 г., Пелов се укрива 2 г. Първо полицаите мислят, че е в балкана край Ботевград, който той познава много добре, защото е родом от града.

Оказва се обаче, че се крие в апартамента на приятелката си в кв. "Младост", от която има и син. Униформените го издебват, когато отива до близък магазин.

"Ако знаех, че ходите след мен, щях да се обърна и да ви застрелям", казва Пелов при задържането. Той носел пистолет с патрон в цевта.

Комбинативен, лукав и хитър, така го описа Красимир Занев. За първото си престъпление Пелов получава 20 г. затвор, но излиза доста по-рано заради добро поведение. Другото му престъпление е от 2011 г. грабеж на златарско ателие в Ботевград, откъдето заедно със бившия си съкилийник задигат близо килограм злато.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
18
 
! Отговори
Българина преди 6 години
При герб или бягат от затвора, или бягат преди затвора но с присъди, или с 9 присъди пак са на свобода, трият се файлове от митниците, липсват 16 млрд от ддс ... Правосъдната система не съществува при герб
41
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каквото състоянието на държавата, такова е положението навсякъде, икономика, култура, медицина, спорт, трагично!! Тиквара разсипа/ разпиля / продаде / предаде / унищожи всичко добро което беше създадено.
40
0
 
17
 
! Отговори
Я па ти... преди 6 години
До Анонимен 24 Какво дисциплинарно уволнение бе прятел? Веднага двете освободени места да се запълнят с двама от най виновните надзиратели.Провинението е изключително тежко.
39
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А Баце им даде на тия пари за заплати... Това всичкото държавен служител са пълни некадърници. МВР, служби, всички.
38
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"..но знаете, че и в най-сигурните затвори има присъди."е това не го знаех.
37
0
 
11
 
! Отговори
Тиквата ЧЕЗаджията преди 6 години
Важното е че сме стабилни.
36
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А нещо за оставка на стругарка рабфакаджийка чува ли се ?Или пак ще е виновна чистачката Стрина Пена.
35
0
 
26
 
! Отговори
Тинев преди 6 години
Нямало следа ? Глупости!Я пуснете чистачката на затвора. ОБЗАЛАГАМ се, че за отрицателно време ще ги открие.
34
0
 
34
 
! Отговори
Христо преди 6 години
Добро поведение на убиец рецидивист!!!!Да ви се пикам на правосъдието!!!!Този и много други като него трябваше да са обесени отдавна...Но нали минаваме за цивилизована държавичка....А всъщност еволюционно сме си недоразвити диваци...
33
6
 
8
 
! Отговори
Ехеее.... преди 6 години
......но в затвора попаднал на хора и станал човек- ***...Така ще бъде 1000години. Докато българия не се очисти от много тежкото наследство БКП-социалисти....
32
0
 
20
 
! Отговори
журналист преди 6 години
Ако не са включили чистачката в преследването,хич не се надявайте да има следа от тях
31
1
 
16
 
! Отговори
Тиквата преди 6 години
Спокойно, громим корупцията и престъпността! Продължаваме напред!
30
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Увеличете им заплатите с още 50 % по тържествения случай!
29
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От затворниците не знам, ама от предишната държава няма и следа територията се разкапва институциите са умрели в кожите си.
28
0
 
30
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Няма как затворник да се сдобие с пистолет без помощта на надзирателите.Всички знаем че вътре е пълно с телефони и наркотици.Надзирателите си докарват добри доходи от "съпричастност"
27
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комбинативен бил, гений престъпен някакъв, още малко ще го изкарат Граф Монте Кристо. По - вероятно охраната, проверките и сигурността са пълна пародия.
26
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко трябват още 100 млн за заплати и още 4 нови затвори.
25
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 24 Какво дисциплинарно уволнение, бе брато? Та тия които са корумпирани и са позволили внасянето на оръжие за тези на снимката са за ефективна присъда- 10 години в панделата.
24
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Даже и в Холивуд при всичките филми за затворници го няма това- да внесеш оръжие отвън на затворници. Ние сме уникални бре!
23
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дали ще има наказани или дисциплинарно уволнени?!