"Тишината" на Симеонов предизвика вълнение в Слънчев бряг

Гневно писмо до вицепремиера за промените в Закона за шума
Обновена: 4 апр 2018 09:02 | 4 апр 2018 09:00, Петя Славова
67

Отново напрежение в Слънчев бряг на старта на сезона. Бизнес асоциацията в курорта, в която членуват хотелиери и ресторантьори, написа гневно отворено писмо срещу предложените от вицепремиера Валери Симеонов за промени в Закона за шума, съобщава Bulgaria ON AIR.
Още по темата

С отвореното писмо, адресирано до всички туристически сдружения и неправителствени организации, от Бизнес асоциация "Слънчев бряг" призовават за гражданска активност, за да не се стигне отново до това. Те са обезпокоени от готвените промени от вицепремиера в Закона за шума.

Според собствениците на заведения предложението да се монтират уреди за контрол на децибелите в заведенията на открито било имагинерно, лишено от логика.

Промените, предложени от вицепремиера Валери Симеонов, предвиждат още завишаване на санкциите спрямо лицата, които не спазват ограниченията и забраните. Предлага се минималните глоби да се увеличат до 1000 лв., а максималните да достигнат до 20 хиляди лева.

Част от хотелиерите в Слънчев бряг обаче подкрепят борбата срещу шума в курорта. От бизнеса в курорта предлагат да се организират обществени обсъждания, на които заинтересованите страни да изразят мнение и възражения.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ДОЙЧЕ 57Слънчев бряг е така от поне 2001-а, така че го знаем много добре. Предпочитаме тихи и спокойни квартали, пред печалбарски Содом Бряг.
57
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 58Нашите хотелиери искат пияндурници, които правят по 200 лева сметка на минибара и не помнят, когато им надпишат още толкова "поръчки"... А да не споменавам, че в някои хотели има и дежурни дилъри, които делят печалбата с управителя.
56
3
 
2
 
! Отговори
ДОЙЧЕ преди 6 години
Слънчев бряг е 99.99% бетон какъв курорт това е парти дестинация ,без клубовете ще се разпродаде за жилища и ще стане квартал ...А коментиращите не са ходили явно последните 10 години там...
55
3
 
4
 
! Отговори
Рио Бразилия преди 6 години
Заради такива като винкела се махнах от българската ***.
54
12
 
4
 
! Отговори
изборът преди 6 години
На който му трябва тишина и спокойствие има си планински туризъм!
53
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гневните да хващат гората и там да вдигат шум. Но животните не са така търпеливи като хората, така че не знам дали това е добра идея.
52
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименКомунизмът се завръща, ся като ви турят и чиповете, като ***, ще забранят и правото на събиране, ще ви забранят и да протестирате и ще живеете във вашата сомалийска мечта на новия световен ред. Мой човек - това не е никакъв комунизъм, напротив - потърпевшите от тези децибели нямат ли право на спокойствие. ВСЕ ЕДНО ВАС ДА ВИ ЗАТВОРЯТ В ПЪЛНА ТИШИНА - ще полудеете, нали - ТОВА Е.
51
1
 
13
 
! Отговори
Alo преди 6 години
Аз не очаквах това от патриотите,но браво следващия път ще гласувам за тях.Законите трябва да се спазват навсякъде и от всеки.Защото ако не е така ще останем тук само с хора с нисък интелект,защото всеки нормален стяга куфарите и бяга по-далеч от тук.Браво патриоти борете се за законност и срещу мутрите и ние нормалните хора ще ви подкрепим.Нека заедно изгоним тази ***.
50
14
 
1
 
! Отговори
Биещият бабички преди 6 години
Как въобще го търпите този отявлен фашист или как всяка сънна полюция на Валери става закон в най корумпираната държава в ЕС!?
49
19
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който иска тишина - да ходи на пенсионерски санаториум,не на Сл.бряг
48
4
 
19
 
! Отговори
аз-ът преди 6 години
ВАЛЕРИ С ТЕБЕ СМЕ!НЯМА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА ДА ТАНЦУВА ПО КЕФА НА 100-НА ЧАЛГАРИ И РЕСТОРАНТЬОРИ И БАЧКАТОРИТЕ ИМ ЯСЕН ЛИ СЪМ?
47
0
 
22
 
! Отговори
Свети Влас преди 6 години
Аз пък призовавам за "ГРАЖДАНСКА АКТИВНОСТ" да се затвори CACAO BEACH, за да можем да спим през лятото. Неописуем ТЕРОР от полунощ до 6-7 часа сутринта.
46
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Успех, г-н Симеонов!
45
1
 
21
 
! Отговори
Мутроландия преди 6 години
Белите хора, като работят - работят, като почиват - почиват.Безработните *** на Сънито, пречат на останалите туристи в целия район да почиват.
44
1
 
26
 
! Отговори
Айва преди 6 години
Само така Валери!Напред!Тези наглеци прогониха платежоспособните туристи.Не си дошъл на почивка и да думка чалга до сутринта,а децата,кога да спят?Големи глоби и ЗАТВАРЯНЕ!
43
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунизмът се завръща, ся като ви турят и чиповете, като ***, ще забранят и правото на събиране, ще ви забранят и да протестирате и ще живеете във вашата сомалийска мечта на новия световен ред.
42
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Валери е абсолютно прав за шума,това го казвам като турист.Няма 4-5 заведения да въртят мозъка на всички туристи и хотелиери,а има и закон за спазване на тишината.Ако искат шум след 23 часа,да си направят заведенията закрити с шумоизолация или да са извън хотелските обекти,далеч от тях.
41
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
42, като си толкова нормален и себеуважаващ се, ходи другаде бе, искате всичко по ваш вкус ли? И аз мога да кажа: превърнахте всичко в пенсионерско село, едно парти място не остана. За пенсии има десетки други курорти.
40
0
 
4
 
! Отговори
месара преди 6 години
пак се отваря работа на протестната мрежа, оня флейтиста да почва да ги организира (ше искарат некой лев)!
39
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шумът трябва да е в някакви нормални граници. Шумни заведения до хотели не трябва да има. Не виждам какво толкова се оплакват тези хотелиери, превърнаха комплекса в помийна яма. Никой интелигентен и себеуважаващ се човек вече не би отишъл там на почивка. Абсолютна чалга (имам предвид манталитета)