БСП пита КЕВР: Ще има ли увеличение на тока?

Червените - зад всеки техен кмет, който спазва законите
5 апр 2018 14:00,
17
БСП пита КЕВР: Ще има ли увеличение на тока?
Снимка: архив, Reuters

Лидерката на БСП Корнелия Нинова попита КЕВР дали предстои увеличение на цената на тока. 

Шефката на социалистите е подала писмен въпрос до председателя на комисията Иван Иванов. В него тя настоява да получи отговор дали ЧЕЗ планира да се увеличи цената на електроенергията за битови потребители.

Това съобщиха социалистите на брифинг в парламента.

Още по темата

Те застанаха пред медиите, за да коментират поредните обвинения на ГЕРБ към кметове на БСП. Последните разкрития са за Мездра, където, според гербаджиите, има десетки партийни и роднински назначения. Вчера от партията на Борисов обвиниха кмета Генади Събков и че е дал 1,4 млн. лв. за спортна зала, която все още не е построена. 

От БСП обаче контрираха, че още през 2016 година самият Генади Събков е сезирал прокуратурата във Враца за нарушенията на двете фирми около строежа на залата. Социалистите показаха и исковата молба и обявиха, че именно Събков е човекът, повдигнал пръв въпроса за нередностите около строежа. 

"Заставаме зад всеки кмет, издигнат от БСП, който работи в интерес на общината и  спазва законите на страната", каза Георги Свиленски. Той обяви, че партията ще защитава тези кметове, въпреки усилията, които се полагат от ГЕРБ за омаскаряването и набеждаването им. 

Според БСП с обвиненията към кметовете им ГЕРБ стартира предизборната си кампания за местните избори догодина. 

"Втората причина е, за да се отклони вниманието от истинските проблеми на българското общество. Да не се покаже това, че през последните седмици от ЧЕЗ са заявили искане за вдигане на цената на тока, което ще касае всеки български гражданин", каза Свиленски. 

Той отказа да даде подробности и изрази надежда КЕВР да отговори отрицателно на въпроса. 

Въпросите, които задаваме, са дали това повишение няма да бъде двуцифрено и дали не се цели финансово подпомагане на бъдещия купувач на ЧЕЗ, който да може да си изплати задълженията при покупката", каза Свиленски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Корнелия Нинова е един умен човек който казва истената за нещатата който се случват в нашата родина аз лично я подкрепям за питанетои за увеличението на цените на тока
14
0
 
0
 
! Отговори
Бай Курти преди 6 години
*** , колкото и да се напъва си остава компрометирана.Личност, която участвала в разбойническата приватизация не може да бъде лидер на лява партия.
13
0
 
0
 
! Отговори
Дебил преди 6 години
До House M.D.Активен гей ли трябва да стане този, за да се понижи цената на тока?
12
0
 
0
 
! Отговори
Гина ЗеленоЖилеткиня преди 6 години
Ще видим!
11
2
 
6
 
! Отговори
House M.D. преди 6 години
Докато председателят на КЕВР е пасивен гей, токът ще поскъпва!
10
2
 
8
 
! Отговори
Хайде бе преди 6 години
нали си казахте - ще плащаме скъп ток, само да не се върнат комунистите. Еми плащайте си, щом имате пари и *** акъл
9
2
 
9
 
! Отговори
Жокер преди 6 години
До Анонимен 7Ще питаме Гинка и приятели. Още не се знае кои са тези приятели и благодетели на българското енерго. Ошфорки от Крокодилските острови.Няма какво да ги питате.Аз ще ви кажа.Приятелите на Гинка са същите, които притежават Мариците с регистрирани в САЩ офшорки.Ще ти дам още един жокер.Управител им е Инна Радионовна.
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 5Естествено, че ше има. Тия фотоволтаици на кредити, - народа ше ги плаща . Те затова са и посторени, защото е "гарантирано" от държавата, че ше изкупува на определин цени.А кой е най-големия притежател на ВЕИ?Лукойл Енерджи!Кои са по-малките продавачи на ток от ВЕИ?Другари от БСП!За това не може обикновен човек да купи панели и да се включи в мрежата като продавач на ток!Сети ли се?
7
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще питаме Гинка и приятели. Още не се знае кои са тези приятели и благодетели на българското енерго. Ошфорки от Крокодилските острови.
6
5
 
7
 
! Отговори
Смях... преди 6 години
Ще има увеличение на тока само за членовете на БСП. Когато БСП изчезне от политическия хоризонт няма да има повече увеличаване на тока...
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Естествено, че ше има. Тия фотоволтаици на кредити, - народа ше ги плаща . Те затова са и посторени, защото е "гарантирано" от държавата, че ше изкупува на определин цени. А държавата е гарантирала тия цени, что то пък знае, че ше си избие цените от заплатата и бай Пешо, а пък ако не му стига заплатата, ше го принуди да поиска и той кредит т.е. кредит-кредита избива - клин, клина избива, при което - едни са "гарантирано" в меда, други са "гарантирано" в катрана!
4
6
 
6
 
! Отговори
Радио Ереван преди 6 години
До kan4oБСП са създателите и поддръжниците на мутрите и мафията в България по руски образец.
3
8
 
5
 
! Отговори
kan4o преди 6 години
Радио Ереван пита КЕВР кои са БСП в България, че да искат увеличение на тока?
2
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Увеличение на цените на тока ще има.Колко пъти да ви казвам?Трябва да се покаже на *** колко скъп е тока и как този от АЕЦ Белене ще бъде много евтин.Само така ще може да се спонсорира братска Русия с 20 - 22 000 000 000лв и тока на *** да стане още по-скъп, както и да складира на собствена територия ядрени отпадъци.
1
7
 
7
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Курнето явно иска да има увеличение, щом така настоятелно пита!