НАТО не се опитва да изолира Русия, съсед е

Столтенберг: Реакцията беше срещу модел на поведение на Москва
5 апр 2018 09:15, Елка Василева
94
НАТО не се опитва да изолира Русия, съсед е
Йенс Столтенберг. Снимка: Reuters

НАТО не се стреми да изолира Русия след нападението срещу бивш руски разузнавач и дъщеря му във Великобритания миналия месец, но трябваше да реагира твърдо, за да покаже неодобрението си към Москва, заяви генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг, цитиран от Ройтерс.

Още по темата

Миналата седмица НАТО изгони седем дипломати от руската мисия към алианса и ограничи максималния брой на делегацията от 30 на 20 души след нападението в Солсбъри, за което Западът обвинява Русия. Кремъл отрича да е замесен.

"Ние продължаваме да се стремим към по-добри отношения с Русия, защото Русия е наш съсед /.../ ние не се стремим да я изолираме", каза Столтенберг по време на посещение в университета в Отава.

Столтенберг изтъкна, че НАТО е разтревожена от все по-напористата Русия, която по думите му анексира Крим, дестабилизира Източна Украйна, подкрепя сирийския президент Башар Асад и се меси във вътрешните работи на други държави.

"Това е причината, поради която съюзниците и партньорите на НАТО реагираха по този начин след нападението в Солсбъри. Защото това не е единичен случай", отбелязва шефът на алианса. "Това е една атака, извършена на фона на модел на поведение, което виждаме Русия да проявява от много години", добави Столтенберг.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
52 Ти си луд
56
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
54 НАТО това си ти бе Бонке
55
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
53 кой те лъже така
54
1
 
5
 
! Отговори
Бонка преди 6 години
И ти ще се Разкараш,нато разкапано...
53
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американските таварищи не могат да светнат още,че света вече е многополярен и тяхното господство свьрши гудбай америка
52
3
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
убиици изчезнете от лицето на земята и ни оставете да живеем спокоино махаите сеот балканите и черно море няма да ни скарате с русия колкото и да се напьватевие сте долни изчадия
51
11
 
4
 
! Отговори
до До майдан преди 6 години
В Москва процъфтяват гей-екскурзии във военни части, сред проститутките генерали и служители от ФСБ<br>По данни на Международната комисия на ООН за борба със сексуалната експлоатация, Русия е сред лидерите по принуждаване на войниците да участват в проституция и порнобизнесКак се вписват тези факти в образа на легендарната армия, състояща се само от герои и освободителируска армия се превърна в животинската ферма на Оруел секс, оргии и извращения
50
3
 
10
 
! Отговори
Тинев преди 6 години
НЕ на НАТО!Не искаме съюз с терористи.България за мир!
49
14
 
0
 
! Отговори
българче преди 6 години
Вече има доказателства за руските терористи "Британските спецслужби локализирали "тайна руска лаборатория", произвела "Новичока" за Скрипал".... България вече може да затвори руското посолство...
48
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До майданГей-парадите в Русия са забранени.
47
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименМи що купувата скъпа братска газ, бе? Не купувайте! Купувайте евтина евроатлантическа партньорска шистова газ от САЩ. Кой ви кара да купувата скъпа братска газ, оставете я Русия да фалира!
46
18
 
2
 
! Отговори
майдан преди 6 години
Ще дойде ден когато НАТО ще прави парад в Москва....няма да изолираме Русия...Ще я демократизираме
45
4
 
17
 
! Отговори
СЛУЧАЯТ СКРИПАЛ преди 6 години
ще влезе в историята като пример как господарите на света искат всички да им целуват "з.адниците " публично пред целия свят за да демонстрират абсолютна власт. Затова искат да унижат своите "съюзници" сред които е и РБ
44
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, но Крим е руски! А НАТО може да подскачат колкото си искат.
43
21
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин държи народа в страх чрез НАТО. ЗАДА НЕ ПРОГЛЕДНЕ
42
2
 
17
 
! Отговори
ТОЯ Е ИЗТРЕЩЯЛ преди 6 години
да не е закусвал с НОВИЧОК, английска доставка
41
2
 
2
 
! Отговори
Опит преди 6 години
Данъчната система в България работи само за самостоятелните малки фирми за през обществото. Да ги мачка .Както и да оправдава заплатите. Не работи и местната власт и така е удобно да се правят финансови измами. А руските фирми не водят никакво отчетност. Те разбират как да взимат.
40
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"по-напористата Русия, която по думите му анексира Крим, дестабилизира Източна Украйна, подкрепя сирийския президент Башар Асад и се меси във вътрешните работи на други държави." И като сложиш милиардите американски дълг, петроюана, Брекзит, скандалът с изнасилените момичета в Англия - повече от достатъчни причини за война. Скрипал е повод, и то зле режисиран. Светът е полудял.
39
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спрете да се занимавате с Китай, Русия, Иран, Сирия, Турция, Либия, Ирак, Афганистан, Индия и ред други още държави, за да има спокойствие в света. Но,.. не, вие НАТО продължавате, защото имате користни планове и цели и нямате интерес другите да се развиват самостоятелно. Искате да сте непрекъснато и непременно господарите на света и като не можете измисляте конфликти и войни, за си отмъстите, че не ви се подчиняват...
38
3
 
10
 
! Отговори
Т14 АБРАМСКАПУТ преди 6 години
да не го паркират руснаците в двора на тоя наглец