НАТО не се опитва да изолира Русия, съсед е

Столтенберг: Реакцията беше срещу модел на поведение на Москва
5 апр 2018 09:15, Елка Василева
94
НАТО не се опитва да изолира Русия, съсед е
Йенс Столтенберг. Снимка: Reuters

НАТО не се стреми да изолира Русия след нападението срещу бивш руски разузнавач и дъщеря му във Великобритания миналия месец, но трябваше да реагира твърдо, за да покаже неодобрението си към Москва, заяви генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг, цитиран от Ройтерс.

Още по темата

Миналата седмица НАТО изгони седем дипломати от руската мисия към алианса и ограничи максималния брой на делегацията от 30 на 20 души след нападението в Солсбъри, за което Западът обвинява Русия. Кремъл отрича да е замесен.

"Ние продължаваме да се стремим към по-добри отношения с Русия, защото Русия е наш съсед /.../ ние не се стремим да я изолираме", каза Столтенберг по време на посещение в университета в Отава.

Столтенберг изтъкна, че НАТО е разтревожена от все по-напористата Русия, която по думите му анексира Крим, дестабилизира Източна Украйна, подкрепя сирийския президент Башар Асад и се меси във вътрешните работи на други държави.

"Това е причината, поради която съюзниците и партньорите на НАТО реагираха по този начин след нападението в Солсбъри. Защото това не е единичен случай", отбелязва шефът на алианса. "Това е една атака, извършена на фона на модел на поведение, което виждаме Русия да проявява от много години", добави Столтенберг.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
19
 
! Отговори
НАТО ВИ ПАЗИ преди 6 години
да не би да сте благодарни на ОСВОБОДИТЕЛИТЕ. От ТУРЦИЯ не ни пази, защото за тях врагът е само РУСИЯ-нашата ОСВОБОДИТЕЛКА
16
3
 
10
 
! Отговори
Гогата преди 6 години
1/6 от сушата може да се изолира - трябва само да вдигаш бая газ. Но бая по-мощен от скрипачока.
15
1
 
32
 
! Отговори
Tron преди 6 години
НАТО, дoлни лицeмeри. Цялата територия на Русия е заобиколена от натовски бази, а не спирате да пищите, че Русия е агресор.
14
2
 
29
 
! Отговори
НАТО Е ВРАГ преди 6 години
на БЪЛГАРИЯ и РУСИЯ.
13
1
 
31
 
! Отговори
жена преди 6 години
OOOO, то пък НАТО , САЩ и европейските западни страни въобще не се месят във вътрешните работи на чужди държави !!!! Знаеме какви ги вършат - те не обичат да съобщават за тези действия, добре че ние можем да четем между редовете.СЕГА се чуди как да излезе от конфузното положение - СМЕШНИЦИ
12
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как може да изолираш 1/6 от сушата ??? Някой може ли да ми обясни ???
11
1
 
29
 
! Отговори
КРУМ преди 6 години
Как се изолира 1/6 част от сушата не ми е ясно!?Когато твърдиш ,че не искаш изолация а контрапродуктивно гониш дипломати,очевидно шизофренията е потвърдена диагноза.
10
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 3.Ами ще пикаеш,какво друго ти остава.Все пак и пикалото ти трябва поне една работа да върши,като за друго не става.
9
2
 
33
 
! Отговори
(-_-) преди 6 години
В благодарение на НАТО, ЕС се напълни с всякакви гадовe, a в страни като Либия, Ирак, Афганистан и Сирия загинаха стотици хиляди.. Абе стабилност дават.. Сега с някакъв Скрипал, който даже не е ритнал камбаната се опитват да внесат още стабилност.. Някой ще яде дървото скоро!
8
1
 
34
 
! Отговори
as преди 6 години
тия ги намразих точно заради лицемерието им. когато сащ свалят правителства, нахлуват в други държави, открито водят война с тях, организират преврати, и изобщо се правят на господар на света - всичко е ок, но когато някой други го направи - това е нередно, не правилно, лошо... двойни стандарти
7
1
 
18
 
! Отговори
стрелочник от Роман преди 6 години
Може да е съсед , но е собственик а ти си кераджия навлек . Скоро ще те привика кварталния с домовата книга и кой от къде е .
6
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами че тоя и ПУТИН го каза в прав текст-няма я РУСИЯ-НЯМА Я ЗЕМЯТА И мисля че това не са празни приказки а ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ 1
5
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пикая на Сащ и ЕС
4
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За безсилната злоба лек няма.
3
30
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пикая на русия
2
1
 
32
 
! Отговори
Русия е велика преди 6 години
Тоя хахо не твърдеше, ли че Русия е отровила Скрипал, кога ще си подава оставката и да заминава да дава показания за корупция и финансови средства. Навремето господ е пратил огън над Содом и Гомор сега праща ислямисти на содомитите от ЕС, така им се пада. И тия искат да управляват целия свят.
1
1
 
34
 
! Отговори
така да се каже преди 6 години
Подобно на НАТО, и Хитлер изолира и санкционира СССР. Държа руснаците в желязна обсада четири години. Но накрая си тегли куршума. Самосанкционира се и се самоизолира, така да се каже.