Никой няма да ми каже колко съм красива! Вина поема Facebook!

Заради промяна в условията - "Tinder" бе временно недостъпен
Обновена: 6 апр 2018 08:02 | 5 апр 2018 23:00, Бойчо Попов
15
Никой няма да ми каже колко съм красива! Вина поема Facebook!
Снимка: Reuters

Facebook може да носи вина за една от най-самотните нощи в САЩ от години: отчаяни потребители на платформата за организиране на срещи "Tinder" паникьосано се обърнаха в сряда към услугата "Twitter", за да изразят безсилието си - "Tinder" спря да работи. Това означава, че няма да получа никакво внимание и никой няма да ми каже колко красива съм", цитира британският The Independent отчаяна ползвателка на "Tinder". "Оправете го!".

Подобно на много други потребители, тя е станала жертва на преобразуването на процедурите за влизане във Facebook. Най-голямата социална мрежа в света въведе нови, по-строги правила в сряда за много приложения, които искат да имат достъп до мрежата ѝ.

Facebook ограничава много от приложно-програмните си интерфейси (API), които други компании използват за споделяне на информация с мрежата. Накратко, това означава, че приложения като Tinder не получават толкова информация, колкото преди.

Така главният изпълнителен директор Марк Зукърбърг реагира на последните скандали за неправомерно ползване на лични данни и, както призна в телеконферентна връзка, грешки в системата. Промяната не е преминала лесно, а някои контакти и телефони в Tinder и историята на разговорите са били загубени или просто влизането е било невъзможно. За много от ползвателите на Tinder шансовете за среща същата вечер се стопяват до нула.

"Аз създадох това, аз го ръководя и аз съм отговорен". С остри думи съоснователят и главен изпълнителен директор на Facebook Зукърбърг се опита да защити действията и да разсее всички съмнения, че няма да поеме отговорност. Просто не е осъзнал досега "колко широка е отговорността за обществото", признава той.

Но това вече било зад гърба му. Той признава, че решаването на проблемите ще отнеме повече време, отколкото би желал.

По-рано Facebook призна, че много повече потребители може да са засегнати от скандала около Cambridge Analytica. До 87 млн. потребители, заяви технологичният директор Майк Шропфер в постинг. В него той описва също така начините за подобряване на сигурността на данните: достъпът на компаниите до информация от приложения на Facebook ще бъде орязан, старите съобщения ще бъдат трити, а търсенето на профил въз основа на телефонни номера и адреси за електронна поща ще бъде премахнато.

В миналото с това се е злоупотребявало, твърди социалната мрежа.

Повече подобни новини четете в Investor.bg


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 8 месеца
ne si koi znae kakvo haide be
8
5
 
4
 
! Отговори
Маркуч преди 8 месеца
Мразя момиче което иска да е център на вниманието те май всичките искат. Ама накрая те искат едно нещо и вие го знаете. Няма истинската любов. Къде е любовта вие си мислите че като го правите с някой е любов не на това му се вика лъст. После се чудите защо ви е напуснал защото не го обичаш и той много добре го знае.
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Хайде бе, аз не съм чела такива заключения. Типично по български, всичко прогресивно да заклеймим, да обявим за психично заболяване, да забраним."

Стандартните опорки- "това е прогрес", "типично по български", празни приказки и нищо казано като цяло... Излез от тъпия фейс, използвай си мозъка и намери резултатите от проучванията.
6
0
 
6
 
! Отговори
Румен преди 8 месеца
Каква поредна драма!
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не е виновен фейса , а хората които (за по лесно) се регистрират във всички сайтове използвайки автоматичното логване с фейс профил.
4
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Нещо, което твърдя от години, наскоро беше доказано от учените и потвърдено от психиатричните асоциации- селфито е проява на психическо разстройство.
1 .......
Хайде бе, аз не съм чела такива заключения. Типично по български, всичко прогресивно да заклеймим, да обявим за психично заболяване, да забраним. Ако зависеше от българското мислене, никога нямаше да има фейсбук, смартфони, социални мрежи, защото било вредно.
3
6
 
37
 
! Отговори
фейсбук-палавник преди 8 месеца
И всъщност феисбука е система за тотално затъпяване на младите хора! С тия тагвания, лайкове, селфита и пр. дивотии и безумия. Но той има и др. функция - отприщване и канализиране и укротяване на народното недоволство.
2
1
 
9
 
! Отговори
Mark Zuc преди 8 месеца
И аз ще го разруша.
1
3
 
25
 
! Отговори
Истината преди 8 месеца
Всички социални мрежи днес са разработки на американските служби най вече на CIA.
Тези програми са естественото продължение на "Operation Mockingbird" след масовото разпространение на интернет.

Добрите социални мрежи бяха локалните сайтове за запознанства във всяка държава повечето от които обаче насила бяха унищожени или изкупени от големите компании.

В тези сайтове хората наистина се запознаваха и се създаваха приятелсва.
Аз лично навремето със излизал на срещи със много яки мацки. Вече не