Бизнесмен от Ботевград помогнал на Колев и Пелов?

И в чужбина избягалите не са в безопасност, обясняват от СДВР
6 апр 2018 10:00, Петя Славова
32
Бизнесмен от Ботевград помогнал на Колев и Пелов?
Снимка: архив, Булфото

Полицията още е по следите на двамата избягали от Централния софийски затвор рецидивисти.  

Владимир Пелов и Радослав Колев са обявени за международно издирване. От СДВР обясниха, че дори и да са в чужбина, каквато хипотетична възможност има, те няма да са в безопасност.

Още по темата

Под засилена охрана са границите, входовете и изходите на магистралите и всички основни пътища у нас. Пътните патрули са инструктирани да следят за съмнителни автомобили.

При бягството от затвора на Радослав Колев и Владимир Пелов е допусната престъпна небрежност по отношение на изпълнение на задълженията на служителите. Това станало ясно от записите на камерите, обясни правосъдният министър Цецка Цачева.

След бягството на Колев и Пелов бе задържан сина на Пелов, но малко по-късно след разпит момчето бе освободено.

"Не съм ходил на свиждания на сина ми", заяви пред Нова тв и бащата Владимир Пелов - Пело. Възрастният мъж каза още, че няма вест от сина си, откакто той успя да "напусне" мястото за лишаване от свобода.

Хора от Ботевград – родното място на беглеца, пък споделят, че се страхуват, знаейки че Пелов е на свобода.

По непотвърдена информация бизнесмен от Ботевград е помогнал на двамата рецидивисти да избягат от затворa, съобщава Нова тв.

Бягството на двамата рецидивисти вади на показ лекотата, с която затворниците се сдобиват със забранени вещи зад решетките, включително и оръжие.

Тарифата за вкарване на хладно или огнестрелно оръжие в затвора е 250 лева, като поръчката се плащала отвън, а парите най-често отивали при надзирателя, който ще я направи. Доставката се водела "специална" и се правела основно от по-млади служители, разказа пред "Монитор" бивш пандизчия, пожелал анонимност.

Той е прекарал половината си живот по затворите, а в началото на годината е бил освободен след поредната присъда за кражба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
3
 
! Отговори
Зайко-Байко преди 6 години
"Премиерът" наш ходи на посещения в Гърция, Турция, Западните Балкани, Румъния, Франция до Саудите опря и накрая при Тереза Мей се озова. Всички обаче поставиха диагноза една! Тиквата все още не е узряла до сега. В Норвегия отиде на боровинка да го присадят, със надежда вече да го приземят! Пазвантите от Централния искат заплати високи, но не дават нищо в обратна посока.
19
1
 
3
 
! Отговори
rrr преди 6 години
sega si piat pieneto niagade izvan bg
18
1
 
21
 
! Отговори
АЙДЕ, ЦЕЦКЕ, ТРЪГВАЙ преди 6 години
В ЮАР СА В ПЪЛНА БЕЗОПАСНОСТ.ПИТАЙТЕ БРАТЯ ГАЛЕВИ - ДРУГИЯТ ПОЗОР НА МВР.
17
3
 
13
 
! Отговори
Сега преди 6 години
тов ,,бизнесмен" да заеме местата на избягалите.Да го осьдят за сьучастие и да не излезне от там!Ето такива подпомагат криминалния контингент с дьржавата.
16
5
 
19
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
Сега виновните за бягството да ги заместят в затвора,докато ги намерят. Тези пазачи са много прости. Ще вкарват оръжие на пандизчия,който може да използва това оръжие срещу него...
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вместо да се мъчат, да се бутат сега, когато всеки гледа за тях, не е ли по-лесно и, да ги настанят в един апартамент, в който има достатъчно пица, дрехи и един PlayStation, та да не скучая ? Били са в затвора с години. Една седмица чакане, няма да ги убие, а след това, просто пеша ще тръгнат и вече никой няма да агитират разпознае.
14
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
NE POMOGNAL IM E ISUS HRISTOS.
13
0
 
11
 
! Отговори
Приятел преди 6 години
Всички знаят кой е виновен.Заплатите им малки,ама има кой навън да ги доплаща....Подкупът ивеличието им изяжда главите
12
1
 
19
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
До АнонименБорисов не е България, нито Българският народ. Борисов е евреин. А тези, които го подкрепят са анти-българи, като тебе. Ранният Борисов, падна. Ореолът му се търкаля в прахта. Той, мълчи. Величеството, мълчи! Забелязвате ли? Случката внезапно го е излекувала от микрофонната му логорея!
11
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Провалът не е на Борисов,друг е,който му подлива вода и много скоро няма да остане нищо скрито ,сами ще се издънят търгачите на България и българският народ.
10
0
 
21
 
! Отговори
ц ! ц ! ц ! преди 6 години
"Под засилена охрана са границите, входовете и изходите на магистралите и всички основни пътища у нас. Пътните патрули са инструктирани да следят за съмнителни автомобили."-От тез 200 хил. коли, които вчера напуснаха вчера столицата как една съмнителна не можаха да видят ! Надявам се и аз да ги хванат ... изглежда за дедовия.
9
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бизнесменът от възвишени чувства, воден от силна привързаност и обич към бившия си работник, му помогнал да избяга.Дано съм лош пророк, ама за "работа" го е измъкнал. Може и да се "чуе" резултатът от работата му, може и да не се "чуе". Като си свърши "работата", може да го намерят самоубит. Пелов май не е чак толкова умен.
8
6
 
21
 
! Отговори
Провалът на Борисов преди 6 години
Провалът на Борисов е пълен. И вместо да подаде оставката си светкавично, той свири на струната на Страха, за да сплоти управлението си. Провалът на Радев е провал на ранният Борисов, като шеф на МВР! А той е налице. Скоро, целият Централен Софийски, ще излезе през Парадният Вход. И тогава, Борисов, ще, не ще, ще трябва да подаде оставка.
7
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"..............е допусната престъпна небрежност по отношение на изпълнение на задълженията на служителите." - ще има ли осъдени?
6
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това ако беше държава, още на първия ден да са му изтръгнали ноктите на въпросния бизнесмен и днес да всеки да си е на място... пандизчийте пандиза, а съратниците в ареста.
5
2
 
17
 
! Отговори
врата в полето преди 6 години
_""полицията все още е по следите на...""- това 3верно ли . . . . ??!!!
4
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само глупости пишат медиите!
3
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Запазена марка на некадърниците на държавна хранилка е да вменяват вина, прикривайки некадърността си. Да не би този бизнесмен да е охранявал затвора, него ли са питали дали ще вали? Банда корумпирани шкембета, ревящи за пари и парцалки.
2
1
 
40
 
! Отговори
ко ? преди 6 години
Всички стари бандюги станаха "бизнесмени"... и това го сториха журналистите.
1
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно сега с този поток от коли по празниците има вероятност да се измъкнат. Според мен ще дърпат към Турция защото на други места ще е опасно.Оградата не е проблем пък и комшиите нищо не пазят оттатък.От Турция към Дубай или Африка.Там Интерпол нама правомощия.Ключов момент е Реното с което са избягали! Защо не е намерено? Как изчезва кола? Има камери.