Благодатният огън слезе в Йерусалим, още има надежда!

Посрещнаха го хиляди християни с молитви
Обновена: 7 апр 2018 20:26 | 7 апр 2018 17:00, Камелия Цветанова
86
Благодатният огън слезе в Йерусалим, още има надежда!
Снимка: Reuters

Благодатният огън слезе днес в храма "Възкресение Христово" в Йерусалим, предаде ТАСС.

Запалването на Благодатния огън стана в параклиса на Божи гроб.

Още по темата

Събитието беше предшествано от няколкочасови молитви на хиляди хора.

От свещта на патриарха на Ерусалим Теофил Трети вярващите запалиха своите свещи и огънят се разпространи в целия храм.

Вярващите приветстваха слизането на Благодатния огън с думите "Христос Воскресе!" - "Воистина Воскресе!" на различни езици.

Божи гроб е главна светиня за християнския свят. Смята се, че е разположен на мястото, където според Светото писание е разпънат, погребан и след това възкръсва Исус Христос. То е открито от пратеници на римския император Константин три века след разпъването на Христос.

Слизането на Благодатния огън става всяка година в съботата преди неделята на Възкресение Христово.

Вярващите предполагат, че ако огънят не слезе, това ознаменува началото на последните времена.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
17
 
! Отговори
баба Яга преди 6 години
До АнонименИстинското християнство е православното, а не католическото. Затова огънят излиза на православната велика събота и на православен патриарх, а не на папата.
37
8
 
3
 
! Отговори
Eni4er преди 6 години
Въпрос до боговярващите Бог всемогъщ ли е?Ако отговорът е ДА имам още един въпрос.Ввъзможно ли е БОГ да създаде един неразбиваем КОД който и сам да неможе да го РАЗКОДИРААко,отговорът е НЕ други въпроси нямам
36
3
 
6
 
! Отговори
? преди 6 години
Всяко нещо си има начало и създател. Ако има Бог, кой го е създал? А създателя на Бог кой него пък го е създал. Мисля че сме достатъчно елементарни,че да си мислим каква всъщност е истината. Има много въпроси, интересно ми е защо лошите хора се казва че отиват в Ада да ги мъчат? Там не би ли трябвало да ги приемат като герои борели се срещу доброто? Лично вярвам в добрината и съм сигурен че всеки човек се ражда добър но лошотията е навсякъде около нас за жалост. Най вече вярвайте на семейството
35
6
 
2
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
До Ястреб ОсманлийскиИисус е пророк за мюслитата, защото за тях Алла, не може да има синове, само пророци. Това е юдаизъм, на н-та! Истинската Вяра е Тенгрианството, другото са фалшификати, особено юдаизма и мюсюлманството.
34
0
 
2
 
! Отговори
снайпера преди 6 години
До Яcтpeб OcмaнлийcкиЯcтpeбe, гледам че случаеш, и си мисля да ти препоръчам някоя книга за четене...интересна де!!
33
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре, ако е слезал днес огъня, какъв Великден празнуват католиците? Значи са нелигитимни. И как някакви искат да ги обединяват двата? Само единия би трябвало да е истински.
32
13
 
5
 
! Отговори
Xaxaxaxaax преди 6 години
Хахахахаххахахаха! Слязал... още имало надежда.... хахахах. Ох, направо ми оправихте деня!
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дори на великден някои не са си пили хапчетата.Да попитам бра та полицаи в системата такъв ли пример дава на полицията а баце или тия ще го търпят до пенсия да л удее ми дано скоро се пенсионира че не мие приятно да се разхождам по улицата и тоя да се мотае и да попитам кметицата дето е близка с цветанов тоя докога ще го търпим
30
11
 
2
 
! Отговори
Ястреб Османлийски преди 6 години
До До Пъдпъдък ОсманскиИ аз като пророка Исус имам за задача да осветлявам пътя на загубените в тъмнината на невежество хора. И аз като Христос започвам от най-невежите от най-близкото ми обкръжение - българите. Затова съм постоянно в този форум, да ви осветлявам и водя по правилният път божи!
29
1
 
5
 
! Отговори
снайпера преди 6 години
Истината знае само оня съфорумец със скенерите във фаровете, облъчването от светофарите и уличните лампи...и т.н....
28
3
 
13
 
! Отговори
Ястреб Османлийски преди 6 години
До НЯМА БОГ!Разбира се, че има бог! Но това че ти се случват нещастия не значи, че няма бог, а кое от това което ни се случва е нещастие, и кое не е ние не можем да разберем, без да знаем какъв е големият план за нашето съществуване.Бързаш за аерогарата, направи катастрофа и изпусна самолета! Нещастие, нали?!След няколко часа чуваш, че самолетът се е разбил при приземяване и пътниците са изгорели живи! Голямо нещастие! Но за тебе е голямо щастие, нали?!
27
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Иисус е космически учител от седми ранг. Той е извършил някои жертви на структурата си, при условие, че имал възможност да си ги спести. Трудно ще разберем нещата, но както и да е.
26
0
 
3
 
! Отговори
До fesa преди 6 години
В Мека се допускат само мюсюлмани! Както и в Медина.
25
14
 
5
 
! Отговори
Ястреб Османлийски преди 6 години
"Божи гроб ...", "Рождение на бога ...", "възкресение божие ...", "бог е един - баща, син и светият дух" ... и още хиляди такива оксиморонизми в християнството - най-голямата измама на последните 2,000 години! Но щом си вярвате в такива глупости - да ви е честито каквото си празнувате днес!
24
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
21, всеки минава през съмненията.... Вярата не е някаква застраховка срещу нещастията. Нито пък е лесно да запази човек вярата си. Мисля, че в нас има някаква заблуда, че ако човек е вярващ, го очакват само щастие и успехи. Очевидно не е така. Повечето светци са били убити жестоко, в името на вярата. Даже Божият Син е имал доста страдалчески живот.
23
4
 
4
 
! Отговори
fesa преди 6 години
А в Мека как празнуват Великден християнското малцинство? Ами така както всички малцинства празнуват своите празници навсякъде по света,що за въпрос?
22
1
 
5
 
! Отговори
До 15: преди 6 години
Още през 2008, белязана като начало на "кризата" се забеляза световен ръст в покупките на луксозни коли, часовници, апартаменти и къщи за няколко стотин милиона не правят впечатление на никого. "Кризата" се оказа за бедните, а богатите станаха супербогати. Те ще живеят по няколко стотин години защото си сменят органите, чистят си кръвоносните съдове и червата; ядат суперхрани. Въпросът е дали луксозния и дълъг живот на богатите е служба на дявола и дали те са зомбита, аз лично не знам.
21
2
 
4
 
! Отговори
снайпера преди 6 години
До НЯМА БОГИма БОГ бе, ама явно не си му симпатичен нещо!!
20
15
 
3
 
! Отговори
НЯМА БОГ! преди 6 години
БЯХ ВЯРВАЩ, НО МИ СЕ СЛУЧВАТ НЕЩАСТИЯ, КОИТО, АКО ИМАШЕ, НЯМАШЕ ДА СТАВАТ. ПЪРВИЯТ МИ ВЕЛИКДЕН БЕЗ ДА ВЯРВАМ! КОФТИ Е ДА НЯМАШ УПОВАНИЕ И ВИСШ СЪДНИК, НО СВИКВАМ.. НЕ Е ТАКА УДОБНО, НО В ЛЪЖА НЕ СЕ ЖИВЕЕ!
19
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Промиването на мозъци върви с пълна силаНародът се лрови от работа, а чоповете тънат в охолство и лъжи. Но така е - докато има балъци, ще и а и тарикати.