Facebook с мерки за контрол над политическата реклама

Ще се посочва кой финансира тези послания
7 апр 2018 11:12, Елка Василева
7
Facebook с мерки за контрол над политическата реклама
Снимка: Reuters

Компанията Facebook обяви серия от мерки за по-стриктен контрол над политическата реклама, както и над някои много посещавани страници в мрежата, предаде Франс прес.

"Отсега нататък всеки, който иска да подаде политическа реклама или да засегне важна тема, ще трябва да бъде проверяван. За тази цел рекламодателите ще трябва да обявяват идентичността и местоположението си", написа на своята страница във Facebook нейният собственик Марк Зукърбърг, обвиняван, че не е противодействал на политическата манипулация.

Освен това политическите послания ще бъдат обозначавани и ще се посочва кой ги финансира.

Зукърбърг трябва да се яви идната седмица пред американския Конгрес, за да даде обяснения за злоупотребите с лични данни на 87 милиона потребители на социалната мрежа.

"С приближаването на важни избори в Съединените щати, Мексико, Бразилия, Индия и Пакистан, един от моите приоритети за 2018 г. е да се уверя, че поддържаме позитивен дебат и не допускаме намеса в тези избори", написа Зукърбърг на страница си във Facebook, която има около 100 милиона последователи.

Социалната мрежа Facebook заяви, че работи с външни организации за изготвяне на списък от важни и полемични теми и е наела хиляди допълнителни служители, които да приложат новите мерки, с оглед на парламентарните избори през ноември 2018 г.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
0
 
! Отговори
Dj dance mashine преди 6 години
Интересно мие едни като се плюха един друг що ли за цирк разиграха питам за едни приятели то може да сме простолюдие *** не сме чак толкова като се чудя за едни ядове из село отде са наи накрая се светнах любезни ми детски приятелю понеже си завистливи и понеже сте тръгнали да слушате отрепките в моя квартал успех на всички ви желая там
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще стават хардлайнери по повърхността?
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фейсбук е еврейското ДС, в случая хората сами доносничат за себе си.
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След загубите за милиарди на инвеститорите му, еврейчето се чуди какви гимнастики да направи, че ЦРУ досиетата (потребителите) да не напуснат социалния му капан.