По празниците – богати трапези, много алкохол. Как да не прекалим?

Преяждането и препиването водят до тежки последици за организма
7 апр 2018 10:32,
23

С идването на празниците идват и богатите трапези. Но обилната храна и прекомерната употреба на алкохол могат да вгорчат отбелязването на празника.

А последиците за организма са много, голяма част от които негативни. Натрупват се излишни калории, които се чистят трудно.

Като допълнение е и липсата на достатъчно движение.

Какви съвети дава д-р Красимир Гайтанджиев за храненето по време на празниците вижте във видеото на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Михаил Билалов- Джаро е уникален в ролята на водещ в Стани Богат по БНТ.Голям просто! От снощи му гледам предаването на запис.
17
2
 
0
 
! Отговори
Праведника преди 6 години
евреите на Пасха колеха агне заради излизането им от египет/света/ и ядяха безквасни хлябове агнето е Агнето и безквасния хляб е Исус Христос Божието Слово над света безквасни като Него омити с Кръвта Му във връзка с Източника на Живота Самият Живот Бог Отец излезли от света победили света като Възкръсналият от мъртвите за всеки
16
2
 
1
 
! Отговори
Безквасни хлябове хм преди 6 години
Исус Христос Господа =Божието Слово=Безквасен Хляб слзъл от Небето без кваса на фарисеи /лицемерни попове/ религията окулта
15
2
 
0
 
! Отговори
за смях бг преди 6 години
Господните празници са писани в Стария Завет и как да се празнуват не с алкохол и тъпчене с козунаци и яйца яжте си козунаци и яйца ама на Великден е смешно според Библията
14
3
 
1
 
! Отговори
нищо незнаете преди 6 години
на Пасха преди Разпъването на Господа яде с учениците Си безквасен хляб и вино не козунак и да се *** с яйца дори и Пасха незнаете какво ,,християни,, Бог е безквасен хляб от небето няма примеси на света човека демони дявол виното е кръвта Му Господна вечеря което Исус Христос казва да правим за Негово възпоминание докато се върне вие кой христос празнувате българи с алкохол козунаци яйца фолк музика ,,мамунки,, не
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 14 Ми аз съм си на работа, бе папагал.
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 13 Нека ти кажа в тази връзка една истинска история. Мой братовчед бачка цял ден нещо у двора си със свой приятел и вечерта сядат на масата и братовчеда му казва: Брачед, ще пиеш ли една ракия? И човека казва" Ми, що да не пия?"И братовчеда: То и аз ще пия, ама няма"!
11
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хората, които прекаляват с ядене и пиене си го правят редовно, едва ли чакат празниците, за да се натъпчат като попско прасе на задушница. Хората, които се хранят умерено, едва ли чакат експертите да им дуднат, за да не осверипяват пред препълнени маси. Всяка година едно и също. Много е досадно. С какви глупости някой си изкарват прехраната да му се не види.
10
3
 
9
 
! Отговори
Бирено мече преди 6 години
Най - мразя като кажат искаш ли да ти сипя ?! И да не ми сипят :(
9
3
 
8
 
! Отговори
алкаш преди 6 години
Нищо не ме плаши,освен празни чаши !
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 7 Муахахаххахааха....значи ти за пръв път чуваш, че на Великден българинът не се събира с приятели и роднини и не се напива ? Откъдя идваш ти , уаааа? Марс? Юпитер?
7
5
 
4
 
! Отговори
до 8 преди 6 години
Не, утре 80%-тните ще викат един е Маркс и Енгелс е неговият пророк
6
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 7 Кой ти е казал че вярвам в Господ, бе папагал?
5
4
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
спрете се бе де-били с това ядене и пиене господ ще ни удари та свят ще ни сезавие
4
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като не можете да пиете, няма да пиете, бе тъпaци! То не е само да надигаш чашката, а зависи каква ти е компанията и какво ти е мезето.
3
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, това е културата на българина по празници - задръствания по магистрали, ядене, пиене и спа по хотелите. Независимо дали е Нова година, Великден, Коледа, Първи май, 7 -ми ноември, 9-ти септември или 3-март, всьо равно.
2
5
 
23
 
! Отговори
Ачо Копача преди 6 години
Българина е много беден, но редовно преяжда и препива, после се оплаква че болен
1
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Алчните и ненаситните свързват празниците с ядене, пиене и други подобни. Дали обаче са постили преди това, дали знаят какво значи всеки празник и дали са вършили добро?! Съмнявам се!!!