Крият Сергей Скрипал и дъщеря му в САЩ?

Великобритания ще им предложи нов живот и самоличност
269
Крият Сергей Скрипал и дъщеря му в САЩ?
Юлия Скрипал. Снимка: Reuters

Великобритания замисля да предложи на отровения бивш руски агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия нова самоличност и нов живот в Съединените щати в опит да ги защити от нови опити за убийство, съобщава "Сънди таймс", цитиран от Ройтрес и БТА.

Служители от разузнаването МИ6 са водили разговори с колегите си в ЦРУ по въпроса.

Още по темата

"Ще им бъдат предложени нови самоличности", заявява анонимен източник.

Според източниците на вестника Великобритания ще иска да гарантира сигурността им, като ги настани в една от страните от т.нар. програма "Пет очи" - партньрството за споделяне на разузнавателна информация между Обединеното кралство, САЩ, Канада, Австралия и Нова Зеландия.

"Очевидният избор е Америка, защото там е по-малко вероятно да бъдат убити е по-лесно да бъдат защитени под нова самоличност", заявява източник от разузнаването, запознат с преговорите.

По думите му има предпочитания да бъдат настанени в страна от "петте очи", защото техният случай е свързан с огромни усложнения във връзка със сигурността им.

Засега няма коментар от Форин офис за медийната информацията.

Междувременно вчера стана ясно, че бившият руски шпионин Скрипал вече не е в критично състояние, реагира добре на лечението, намира се в съзнание и разговаря.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
224
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тея много се .раxа...
223
2
 
6
 
! Отговори
Перото преди 6 години
Цялата история е толкова фалшива че просто няма накъде вече. Първо имат някакви доказателства ама никой не знае какви точно. Второ не предоставят проби на Москва за да се види С какво точно е отровен сега отказват виза на племенницата и като за капак ще ги крият в Америка с нова самоличност. Това на мен ми изглежда като чисто легално Отвличане и унищожаване. Изглежда ги използваха хората за някаква политическа пропаганда с която очевидно успяха защото много страни изгониха руски дипломати.
222
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предателите от която и страна да са, са все предатели. Не ги жаля изобщо....Не искам да знам нищо за такива бо....клуци.
221
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма да бъдат скрити, а ще бъдат убити от англичаните. Те отдавна са излишни.
220
1
 
1
 
! Отговори
Да добавя преди 6 години
До Анонимен 229 Вместо да се мъчиш да доказваш на момо колко е зле , по лесно беше да му теглиш една майна.
219
2
 
18
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Много се изложиха британците и сега нямат друг избор. Трябва да скрият Скрипал и дъщеря му от медиите, за да не се разбере какво всъщност е станало. А ще разправят, че уж ги скрили за да им спасят живота.
218
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скандалните неща са безброй. Полицаят изгубил незабавно съзнание, а на двамцата им бил влян антидот незабовно и така останали в съзнание. Интересно. Как държава, която не произвежда новичок има антидот и то в готовност да го използва на някаква пейка.
217
2
 
12
 
! Отговори
момо преди 6 години
И щеше нормално да сме бедни, ако политиците и мутрите не бяха милярдери. Не да фалират банки на 7 г. средно и да изчезват милиярди. Ако беше фалирала КТБ заради 20 милиона, да кажа абе тва банка ли е, един самолет струва повече. А за ЧЕЗ не ми се коментира и путин няма такава фантазия
216
0
 
8
 
! Отговори
момо преди 6 години
а *** мен кво ме интересува, че руснаците са бедни бе ? комшията взема 2000 лв, пуши 2 кутии на ден 10лв и жули 10 бири за още 15 лв., всеки 3ти ден си вика масажистка за 100лв на час. На всяко 25 число ми иска 10 лв за хляб. Трябва ли да му давам според теб /
215
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До momoЗа нас е нормално да сме бедни !Първо нямаме най-голямата територия в света и най-много природни ресурси като руснаците ! Но за руснаците няма никакво оправдание да са бедни ! Бедни са поради некадърност !Второ при нас властват комунистите и хотелите и заводите са техни !Трето нашето развитие 500 г. беше блокирано от османските турци ! ЗА НАС ИМА ОПРАВДАНИЕ ДА СМЕ БЕДНИ ВЪПРЕКИ ,ЧЕ СМЕ В ЕС !НО ЗА НЕКАДЪРНИТЕ РУСНАЦИ НЯМА ОПРАВДАНИЕ ,ЧЕ СА БЕДНИ ДОРИ И ДА НЕ СА В ЕС !
214
2
 
3
 
! Отговори
мустакя преди 6 години
бг банкова и финансова система е най надежната у света
213
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
предателите трябва да се убиват. едно е да избягаш, друго е да пееш за парици и виза
212
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ТеооГеооРушняците са толкоз прости че и едно убийство не могат да направят без да се провалят...
211
2
 
7
 
! Отговори
momo преди 6 години
и вас какви ви интересува колко вземат в русия и как живеят. съседа ако си вземе нова кола си умирате от мъка, за русия тръгнали да мислят. хора вие знаете ли българия колко е изостанала, ама вървете малко азия южна америка и т.н. вие си нямате на идея ние къде сме
210
4
 
10
 
! Отговори
ТеооГеоо преди 6 години
Предателски ***!Заслужават си преселение в небитието....Ако бяха руснаците , извършители и поръчители , тези двамата сега нямаше да са живи...
209
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
У.шанки и една отрова не можете да направите като хората. Сега като проговорят ще стане ясно кои се е срещал с тях и как е станала цялата работа. Така ще получите дълго исканите от вас доказателства :)
208
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще ги скрият друг път. Понеже се оправиха и не загинаха, от страх да не ги издадат, англичаните ще ги ликвидират и ще кажат че са ги скрили в УСА с нова самоличност..
207
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Njma kade da se krijt, zemjta e ploska, pisaha v nemski FB forumi. "Плоскоземните червеи последно време пак се активизираха нещо, обикновено наводнявават форумите и социалните мрежи като по команда, когато е открито нещо много интересно там горе и все пак не е за простолюдието това откритие.
206
14
 
6
 
! Отговори
kostenlose Fick преди 6 години
Русия винаги губи заради погрешната си политика ,която се стреми да наложи на международната сцена нарушавайки основополагащи международни спогодби ,които Русия е подписала и трябва да спазва ! Положението им преди санкциите не беше добро ,а сега по време на санкциите стана трагично ! Масово мизеруват !
205
6
 
1
 
! Отговори
мартин петров преди 6 години
аз имам доверие на бг банките