Крият Сергей Скрипал и дъщеря му в САЩ?

Великобритания ще им предложи нов живот и самоличност
269
Крият Сергей Скрипал и дъщеря му в САЩ?
Юлия Скрипал. Снимка: Reuters

Великобритания замисля да предложи на отровения бивш руски агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия нова самоличност и нов живот в Съединените щати в опит да ги защити от нови опити за убийство, съобщава "Сънди таймс", цитиран от Ройтрес и БТА.

Служители от разузнаването МИ6 са водили разговори с колегите си в ЦРУ по въпроса.

Още по темата

"Ще им бъдат предложени нови самоличности", заявява анонимен източник.

Според източниците на вестника Великобритания ще иска да гарантира сигурността им, като ги настани в една от страните от т.нар. програма "Пет очи" - партньрството за споделяне на разузнавателна информация между Обединеното кралство, САЩ, Канада, Австралия и Нова Зеландия.

"Очевидният избор е Америка, защото там е по-малко вероятно да бъдат убити е по-лесно да бъдат защитени под нова самоличност", заявява източник от разузнаването, запознат с преговорите.

По думите му има предпочитания да бъдат настанени в страна от "петте очи", защото техният случай е свързан с огромни усложнения във връзка със сигурността им.

Засега няма коментар от Форин офис за медийната информацията.

Междувременно вчера стана ясно, че бившият руски шпионин Скрипал вече не е в критично състояние, реагира добре на лечението, намира се в съзнание и разговаря.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименАми българите дето берат ягоди на запад живеят по-добре от всеки средно статистически българин в България с добра професия като стругар ,шлосер и прочие ! В България или на запад се отнасят с работниците като с *** ?!
183
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички искаме на запад да береме ягоди и да се онасят с нас като с ***.
182
2
 
26
 
! Отговори
До Hafen die Wahrhei преди 6 години
Абе шмиргел, откъде си сигурен, че някъде някой е лекуван? За Литвиенко цяла фотоседия имаше, през 2-3 часа уведомяваха дали яде, пие, тоалет и т.н. Тези никой не ги е виждал и чувал, на братовчедката не дават виза да ги види...Нещо не ти е ясна картинката от тъпо скроена история, която води до смях цялото човечество. Ползата беше, че преброиха безропотните слуги от ЕС.
181
24
 
8
 
! Отговори
некадърна нация преди 6 години
Имат най-голямата територия в света , с най-много природни ресурси , а мизеруват и бягат в чужбина като български роми ! Тази територия ако беше в ръцете на един кадърен народ като германците , сега живеещите по тези земи щяха да са най-богатите хора в света , никой нямаше да бяга от тези земи ,а всички от другите държави щяха да искат да се преселят в тези земи !Вие да сте чули или видели българин да иска да живее в Русия ?! Може би има ,но 1 на 1 000 000 души ! Всички искат на запад !
180
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не можаха ли руснаците да скалъпат нещо с трагедията в Търговския център в сибирския град Кемерово,когато загинаха толкова много хора,Най лошото и деца.Да бяха хванали двама англичани да ги покрият и те да оберат пешкира.
179
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еййй туй английското и американското племе се оказа много просто бе...То и онези от Тамбукту са по-умни от тях...
178
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо чудно никога с нищо да не са тровени, сега ще ги скрият два метра под земята, за да не могат никога да не разкажат. Официалната версия ще е, че са със сменена самоличност и укрити някъде.
177
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
така англетата подлъгаха фюрера да нападне ссср а след това се скриха сега номера не им минава ще духат супата
176
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами да направят излъчване на живо на пресконференция от журналисти и да кажат.
175
1
 
36
 
! Отговори
земята е кръгла преди 6 години
- направили газ за убиване на агенти.. който не убива агенти- тайна съставка позната само за руснаците.. и източна Европа... и западнала Европа.. и ФАЩ- решили да обгазят един никому ненужен агент, който е разказал всичко каквото е знаел на Велика Британия и след, като е станал ненужен на острова, защото само гълтал пари, а нямало какво да изпее.. лично Путин решил да отрови..обаче така, че да оцелее и да емигрира в САЩ.. преди изборитевсеки истински лунатик може да повярва в тази приказк
174
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако е дело на Путин,не ми се вярва че щеха да останат живи.
173
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До некадърни руснациТе българските безплатни полезни ***.и вършат много повече работа от руските платени *** ! Платените руски *** не са опасни , опасни са безплатните български полезни ***.и ,които са готови и майка си да продадат ,ако това е в интерес на Русия !
172
0
 
17
 
! Отговори
Скрап папал преди 6 години
"Очевидният избор е Америка, защото там е по-малко вероятно да бъдат убити е по-лесно да бъдат защитени под нова самоличност"да видим истинските поръчители, които за пореден път изпълниха малоумно ангажимента!Само, че като сметнем колко е *** средностатистическия човек.. и като установим факта, че половината хорица са по-големи аборигени от него.. то намираме една елементарна маса от матриал лесен за манипулиране!Весели празници! И нека отворим душите си за ИСТИНАТА и ДОБРОТАТА
171
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скриите ги при нас в БГ.Тук ще са в безопасност.Но на тях тук в мизерията не им се идва.Това ще е по лошо и от Новичок ли беше,Казачок ли беше.
170
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стара карта на естествените граници на българите(според населението) - https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/94/Greater_Bulgaria_map_1913.JPGИ в тази карта дори не са включени западните покрайнини,Ниш и т.н.,които също са с българско население.
169
22
 
3
 
! Отговори
некадърни руснаци преди 6 години
В Русия ситуацията е както беше през комунизма в България ! Не всеки може да избяга в чужбина освен спортисти и шпиони ,които имат възможност да отиват в чужбина ! Всички други граждани на страната могат само да си мечтаят да отидат в чужбина и да искат убежище ! Единствената възможност на обикновените граждани да избягат е незаконно преминаване на границата , прескачаш телената ограда с риск за живота си ,но пък ако успееш да преминеш ,спасяваш се за цял живот !
168
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ИсторикТова,което пишеш не е вярно,Сан Стефанския договор е направен,според това,къде преобладаващо 80-95% са живели българи,т.е. според населението.Имало е и официално преброяване в което се вижда ясно,но естествено то не е удобно на някои съседи,особено на македонистите.Стара карта на естествените граници на българите(според населението) - https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/94/Greater_Bulgaria_map_1913.JPG
167
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само че при нас никой не изпраща шпиони,за-щото няма какво да се шпионира.Ние сме одавна един разграден двор,и за нас всичко се знае.
166
12
 
4
 
! Отговори
некадърни руснаци преди 6 години
Дори и троловете им ще започнат да бягат в чужбина ! За 300 долара на месец са принудени да тролят от 12 до 15 часа на ден !
165
2
 
23
 
! Отговори
Михали преди 6 години
Абе някой виждал ли ги е тези две Скрипки? Нито видео ,ни нови снимки. Да не стане така ,че да забегнат в ФАЩ и пак никой да не ги види как махат от корабната палуба с кърпички и ронят сълзи. *** трябва и ДНК-то им да сменят,че то иначе, ако чекистите са се заяли и на индиянци да се направят, няма спасение. Всъщност ,истината е ,че само две котки и два хамстера го отнесаха, всичко друго е Холивуд и второстепенни актьори. Както се казва - сори.