Крият Сергей Скрипал и дъщеря му в САЩ?

Великобритания ще им предложи нов живот и самоличност
269
Крият Сергей Скрипал и дъщеря му в САЩ?
Юлия Скрипал. Снимка: Reuters

Великобритания замисля да предложи на отровения бивш руски агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия нова самоличност и нов живот в Съединените щати в опит да ги защити от нови опити за убийство, съобщава "Сънди таймс", цитиран от Ройтрес и БТА.

Служители от разузнаването МИ6 са водили разговори с колегите си в ЦРУ по въпроса.

Още по темата

"Ще им бъдат предложени нови самоличности", заявява анонимен източник.

Според източниците на вестника Великобритания ще иска да гарантира сигурността им, като ги настани в една от страните от т.нар. програма "Пет очи" - партньрството за споделяне на разузнавателна информация между Обединеното кралство, САЩ, Канада, Австралия и Нова Зеландия.

"Очевидният избор е Америка, защото там е по-малко вероятно да бъдат убити е по-лесно да бъдат защитени под нова самоличност", заявява източник от разузнаването, запознат с преговорите.

По думите му има предпочитания да бъдат настанени в страна от "петте очи", защото техният случай е свързан с огромни усложнения във връзка със сигурността им.

Засега няма коментар от Форин офис за медийната информацията.

Междувременно вчера стана ясно, че бившият руски шпионин Скрипал вече не е в критично състояние, реагира добре на лечението, намира се в съзнание и разговаря.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
0
 
3
 
! Отговори
До 112 преди 6 години
Както е и при нас.
163
8
 
5
 
! Отговори
112 преди 6 години
След като им бягат масово на запад по младите хора , Росия се обезлюдява най бързо в света. Ще започнат да им бягат и шпионите на запад.Ще настане дефицит за шппиони.
162
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кои ще са следващите отровени.Това е по важно.
161
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко удобно за англичаните-скриват ги, без да дават показания, а Русия и Путин си остават виновни!!!Ей, аман от наглосаксите, мислят се за богоизбрани!!!
160
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма ли да дват показания преди да ги скрият???
159
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 8==0.А за наще олигарси,които не са малко ще има ли санкции.
158
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чудя се какви са тези грижи и любов за двама руснака ,чужденци за най големите колонизатори.
157
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От цялата истерия губят шпионските служби на запада - по всички линии. Някой руснак трябва да е луд за да им пристане, след като рискува да го тровят или укриват или държат затворен против волята му като опитно зайче.
156
14
 
4
 
! Отговори
8===о преди 6 години
Надявам се на още санкции срещу руските олигарси
155
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нашите политици, за да настигнат английските трябва да станат още по-безочливи, нагли и лъжливи!
154
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега от Ми им дават ултиматум - или казвате нашите лъжи като истина, или смърт, тоест скриване на самоличността.
153
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре, че англичаните няма да ги убият а ще им платят да се крият и да не разкриват истината. Колко олигархоанглодемократично!!!!
152
3
 
20
 
! Отговори
ХАХАХАХААА преди 6 години
ТЕРЕЗКА Е ИЗКУКАЛА--И КЪДЕ ЩЕ ГИ СКРИЕТЕ БЕ--ИЗЛЪГАХТЕ СВЕТА СЕГА ГИ КРИЕТЕ...А ЖИВОТИНКИТЕ СА УНИЩОЖЕНИ С ОГНЕХВЪРГАЧКА--ТЕЗИ СЪЩО ЩЕ ГИ УБИЯТ--СКРИПЕЦА МИ Е ЯСНО,НО МОМИЧЕТО ЗАЩО ДА ОТИДЕ ЗЯН---ТЕРЕЗКЕ ,ТЕРЕЗКЕ--СМЕНИ ДИЛЪРА ***..И НАБЛЯГАЙ НА ВОДКА ПУТИН
151
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще ги крият при тея дето ги натровиха....Гениално Уотсън!
150
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първо да дадат показания, не става така МО ШЕ НИЦИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!На детектора на лъжата да се поставят пред международно жури с руско участие и да се питат истина ли е отравянето или провокация на Лондонската олигархия.
149
0
 
12
 
! Отговори
до някой по-долу преди 6 години
Взел да смята от просия колко ще изкара , Ако и прадядоти , като теб е мислел само за пари , още щяхме да сме с фесче на главата и нямаше да имаме право да се возим на предната седалка в собствената си кола. Добре е имало хора с вяра, които без страх са жертвали семейство и живот за бъдещето на една държава
148
1
 
9
 
! Отговори
Браво СРАНДЖА! преди 6 години
До СТРАНДЖАТАИво Инджев трябва да е посланик в МаскваИ да вземе като съветниици Ал.Йорданов, Илиян Василев , Г. Коритаров и целия файтон от отбора, че да ни мирне малко главата от тях тук.
147
0
 
25
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Предвиждам, че Скрипал и дъщеря му ще изчезнат от Великобритания без да може техни роднини или руски дипломати да могат да се срещнат с тях. Русия ще твърди, че са отвлечени, а британците ще казват, че са им спасили живота, но няма да могат да обяснят, защо преди това не са им дали възможност да говорят с някого на живо.Много се изложиха британците, но така или иначе, сега просто нямат избор, освен да продължат антируската пропаганда. Който иска - да вярва.
146
1
 
9
 
! Отговори
а verbis ad verbera преди 6 години
До МенПраво,съд ,присъда.Без тези неща Света става АД!!!!
145
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лъжите на английските политици са от ***, по-*** и стават досадни! Някакъв двоен агент, разменен преди 10 години стана супер ценен...