Крият Сергей Скрипал и дъщеря му в САЩ?

Великобритания ще им предложи нов живот и самоличност
269
Крият Сергей Скрипал и дъщеря му в САЩ?
Юлия Скрипал. Снимка: Reuters

Великобритания замисля да предложи на отровения бивш руски агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия нова самоличност и нов живот в Съединените щати в опит да ги защити от нови опити за убийство, съобщава "Сънди таймс", цитиран от Ройтрес и БТА.

Служители от разузнаването МИ6 са водили разговори с колегите си в ЦРУ по въпроса.

Още по темата

"Ще им бъдат предложени нови самоличности", заявява анонимен източник.

Според източниците на вестника Великобритания ще иска да гарантира сигурността им, като ги настани в една от страните от т.нар. програма "Пет очи" - партньрството за споделяне на разузнавателна информация между Обединеното кралство, САЩ, Канада, Австралия и Нова Зеландия.

"Очевидният избор е Америка, защото там е по-малко вероятно да бъдат убити е по-лесно да бъдат защитени под нова самоличност", заявява източник от разузнаването, запознат с преговорите.

По думите му има предпочитания да бъдат настанени в страна от "петте очи", защото техният случай е свързан с огромни усложнения във връзка със сигурността им.

Засега няма коментар от Форин офис за медийната информацията.

Междувременно вчера стана ясно, че бившият руски шпионин Скрипал вече не е в критично състояние, реагира добре на лечението, намира се в съзнание и разговаря.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
6
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Аз ще отида да прося в Германия, само да мога да се уредя.
143
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименНемецът търси качеството.
142
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само ГЕРБ!
141
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един българин просяк в Кьолн или Париж изкарва 40 евро на ден и нощувката и храната му е безплатна в приют за бездомни с безплатно уайфай да се види с жената и децата в България по скайпето вечер като се прибере, а на месец може да си докара от просене към 800 евро, 10 пъти повече от средната за Русия заплата 86 евро. Правото да просим пред катедралата в Кьолн и в Париж ни го даде членството в ЕС, просяци, просяци, ама 10 пъти по-добре от руснаците.
140
1
 
18
 
! Отговори
ПЕТРОВА преди 6 години
ДО 141 ТИ КОГА СИ БИЛ В РУСИЯ ТА ДА ЗНАЕШ, ЧЕ РАБОТЯТ ЗА 90 ДОЛАРА. ИЛИ НЯКОЙ ПРАЗНОГЛАВЕЦ ТИ ГО Е ПОДШУШНАЛ И СЕГА ПЛЕЩИШ ПРОСТОТИИ. ДОХОДИТЕ В РУСИЯ ИЗПРЕВАРВАТ ТЕЗИ В БЪЛГАРИЯ. ВЪВ ВСЯКО ОТНОШЕНИЕ СА ПО ДОБРЕ. ТАМ НЕ ЯДАТ ГМО-ТА ОТ ЗАПАДА И ***. НАПРАВИХА ИМ УСЛУГА С ЪС САНКЦИИТЕ ТА ДА НЕ ВНАСЯТ ОТРОВИ ЗА ХРАНА. А СЕГА ВЪРВИ И СИ КУПИ ЕДИН КОЗУНАТ ПЪЛЕН С ХИМИКАЛИ И СИ ЗАПУШИ УСТАТА.
139
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимендържавна телевизия WDR, 90% от пpocтитутките в Германия идват от България. Правото на българките да пpоституират легално в Германия ни го даде членството в ЕС.-------А ние мислехме че са от русия...
138
0
 
8
 
! Отговори
681 преди 6 години
Те вече са и кремирани, като домашните им любимци, нямат повече нужда от тях...
137
0
 
12
 
! Отговори
Мен преди 6 години
Народа много потъпя за да нярва на тия глупости. Това се едно да съм профи.килър и да ви гръмня с личното си оръжие да си останя личната карта на трупа. Няма по скалъпена история. Ако руснаците го искаха мъртъв и трупа нямаше да се намерили още.
136
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе аз не знам некой да бега в Русия, всички бегат на Запад!
135
1
 
8
 
! Отговори
МИ6 преди 6 години
Кадето и да ги закарат дъщеря му няма да издържи да не се снима с яйцата за велик ден във Фейсбука....
134
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според репортаж на германската държавна телевизия WDR, 90% от пpocтитутките в Германия идват от България. Правото на българките да пpоституират легално в Германия ни го даде членството в ЕС.
133
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На който не му харесва да е в ЕС да върви расията и да бачка за $90 на месец.
132
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първи по смърност в света!
131
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дайте нещо ново за Грушу за да ми тръгне деня. Некакви победи на корту има ли?
130
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-бедната страна в ЕС, а спрямо евразийския съюз е най-богатата...
129
0
 
12
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 6 години
До 127 КАКВИ ГИ ПЛЕЩИШ "ЩЯХМЕ ДА МИЗЕРСТВАМЕ" АМИ КАКВО ПРАВИМ СЕГА В БЪЛГАРИЯ НЕ МИЗЕРСТВАМЕ ЛИ ПОД ОПЕКАТА НА САЩ, ЗАПАДНА ЕВРОПА, НАТО ИЛИ ТИ КАТО СИ ПОД КРИЛОТО НА МАФИОТИТЕ И ЖИВЕЕШ ОХОЛНО СМЯТАШ, ЧЕ И ДРУГИТЕ СА ТАКА. ПО ПОЛЕКА С ИЗКАЗВАНИЯТА НИЕ НЕ ПАСЕМ ТРЕВА ВСЕ ОЩЕ НО МИЗЕРСТВАМЕ.
128
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 127Казваш друго някак си е да мизерстваме под дикатата на Меркел, Макрон и прочие.Гордо звучи "най-бедната страна в ЕС "
127
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко сделано в росия е ***. И новичока им.
126
2
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Ако Русия е искала смъртта им до сега да го е направила. Нищо не и е пречило. *** от Англия се чуди как да си запази креслото и измисли тази историйка без доказателства. И роднините им казаха, че е невъзможно Русия да има намеса.И защо не ги покажат след като са контактни вече па и снимчици от болницата да покажат. Защото нищо им няма и няма никаква отрова. Просто саботаж за изборите в Русия. Ядец не се получи.
125
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Отчитайки, че Русия в миналото е произвеждала това вещество, може да се предположи, че най-вероятно Русия е отговорна за действията насочени срещу Сергей Скрипал и неговата дъщеря. Всичко това несъмнено доказва, че химическата атака в Лондон със сигурност е организирана и извършена от Русия."Имам си кучнце, гледам си кученце и всичко това даказва, че то захапало някой в Англия