Отровата на Скрипал - гел върху дръжката на входната врата

Веществото било без мирис, твърдят британски медии
246
Отровата на Скрипал - гел върху дръжката на входната врата
Снимка: БТА

Британската преса съобщава днес нови подробности за отравянето в Солсбъри на бившия руски агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия.

Още по темата
Mail on Sunday цитира британските служби за сигурност, според които веществото от типа "Новичок" е било под формата на прозрачен гел без мирис и е било нанесено върху дръжката на входната врата на дома на Скрипал рано сутринта на 4 март.

Изданието твърди още, че "руски агенти" са наблюдавали семейство Скрипал в продължание на две седмици и са решили  да извършат нападението в неделя, за да се избегне възможността до дръжката на вратата да се докосне пощальон или някой друг външен човек.

Вестникът твърди още, че в деня на отравянето в болницата съвсем случайно е имало лекари, които са били на обучение за подпомагане на жертви на химически оръжия, предаде БНР.

Като противоотрова те са използвали атропин и други медикаменти, одобрени от лабораторията в Портън Даун, съобщава Mail on Sunday, цитиран от ВВС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


246
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вестникът твърди още, че в деня на отравянето в болницата съвсем случайно е имало лекари, които са били на обучение за подпомагане на жертви на химически оръжия-------------------------------:D e колко да е случайно :D
174
6
 
36
 
! Отговори
До 200 преди 6 години
А ти защо приемаш за чиста монета всичко, което кажат американците? Ами помисли малко със своята глава! Като казаха, че в Ирак има химически оръжия и разрушиха държавата, ето такива като теб викаха за Садам, че е убиец. А американците какво са?! А за какво разрушиха Югославия? А Либия? Четете, гледайте и мислете! Стига сте вярвали на зомби раните пропагандни машини на ЦРУ!
173
5
 
25
 
! Отговори
Прасе с каска преди 6 години
Джони Инглиш ряпа да яде по пародия.Мистър Бийн на няколко степени.До там стигнахте с малоумието си "Новичок".
172
36
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Странна нация са българите, но от роби какво да очакваш освен робско подчинение. Когато руснаците кажат нещо се приема за чиста монета, за истина. Когато нещо кажат американци, европейци веднага се почва докажете, че е така. Толкова сте жалки русоробите, че направо е жалко и тъжно как може да има такива безмозъчни същества като вас.
171
36
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България предаде своите съюзници от ЕС и НАТО.
170
6
 
26
 
! Отговори
до193 преди 6 години
опааа ,а кога бунтовницитв или както им казваш сепаратисти в Донбас са признали за свален самолет.... ето така се пускат лъжите,уж между другото, няма такова нещо, там също вечв гидини чакаме едни сателитни снимки на щатите да докажат кой е изстрелял ракета....но нещо са неудобни за показване....
169
6
 
39
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 6 години
Хайде стига.Ама от какво е направен този "Новичок",та така пътешествува из цялото графство.Беше в ресторант ,беше по разни улици ,отзова се в кухнята на Скрипал,мушна се в спалнята,за повече драматизъм и едно училище беше замесено ,за да се подчертае жестокостта на Путин,а сега нещо дребничко -дръжки .Както се отговаря на някои въпроси "дръжки".Ама очаквах повече креативност от МИ-5, я на времето как го отиграха с вече изчерпания агент Геоги Марков, ликвидираха го и как сръчно ни го "харзулнаха.
168
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В болницата " случайно" имало лекари
167
9
 
11
 
! Отговори
Yudeo= fahist преди 6 години
...Mi 5 ubi georgi markov...berezovski...Skripal be poshtaden....s cel da atakuvat Rusiya...Urodlivi i rujdivi anglichani....Shte si platite....Rusiya vpered...
166
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много,много стар виц:От балкона на операта студент гледа спектакъл.в който участват актриси със смущаващи го големи деколтета.Внезапно и възмутен концерт-майстора спира да свири и казва:" Другарю диригент,някой от балкона ми се изц..а на цигулката!Диригентът му отговорил: "Логично е - днес свириш като п...а!"....Явно "някои от балкона" се гаврят с "концерт-майсторите " на оркестъра на сър-четата и сър-чинките!
165
38
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има ли някакви доказателства за възкръсването на Христос? Не. Но тия дни го отпразнувахме отново. Защо точно тия дето вярват в подобни щуротии и приказват навред за христянски ценности (интерпретирани според желанията но руската путинска политика) искат доказателства точно в случая Скрипал? И какви трябва да са тези доказателства. Руските сепаратисти сами си признаха, че са свалили самолета , но българските *** още доказателства искат. Та и в случая Скрипал ще е така.
164
24
 
7
 
! Отговори
ХаХа преди 6 години
Щирлиц, ужасът от четвъртия мандат на Русия е за самите руснаци, не за запада.
163
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ауууууу, хванах се :))))))))))
162
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защото фактите се представят в съд, а не на тези които не вярват. Още повече тече следствие и нищо не се разгласява. Тези информации са от вестници,няма официално становище. Понял ?
161
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а кат са толкова сигурни тез ингилизи що не убедят с факти тез дето не вярват а със заплахи и натиск карат да ги подкрепят.
160
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом две седмици са ги дебнели не може някоя камера в района да не ги е хванала. Най-вероятно имат и номера на колата...
159
30
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някакъв руски дурачок излезе с тезата че имало само на 10км лаборатория. А бе ташунко има ли значение километрите като тоя новичок е некъв милиграм,може от всякъде да дойде. Да ви имам и доводите и доказателствата. Намазали са вратата и са чакали,чнапълно е логично, само че дозата явно е дошла малка и те взеха че оцеляха. А щом знаят как е станало вероятно знаят и кои са. Ще става по-интересно.
158
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съвсем случайно имало специалисти по химически атаки в болницата...хахахаха. Колко са елементарни инглизите. Това ли е най-добрата ви лъжа. Малеее много са зле. Ужас и дори някой им повярваха.
157
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е гел лубрикант е ха ха тия се оплетоха в лъжи станаха за смях
156
26
 
6
 
! Отговори
Много преди 6 години
Много големи разбирачи тука бе!Дано Путин да чете този сайт, та да може да се защити така умело.Зер, неговия приятел Тръмп каза "Само Русия и Иран, могат да поддържат такова животно като Асад"Разбирай, които поддържа животното Асад самия той е животно !Дано, чете сайта Путин, че яйце му се пече на ***