Тръмп сигурен: Ще се разбере с Китай за търговията!

Велико бъдеще за двете страни предрече US-президентът
Обновена: 8 апр 2018 21:46 | 8 апр 2018 21:37, Веселина Йорданова
37
Тръмп сигурен: Ще се разбере с Китай за търговията!
Снимка: БТА

Президентът на САЩ Доналд Тръмп изрази днес увереност, че Китай ще премахне търговските бариери и ще бъде постигнато споразумение между двете страни, за да се избегне търговска война, съобщиха световните агенции.

Китай ще премахне търговските бариери, понеже това е правилното решение. Митата ще станат реципрочни и ще бъде постигнато споразумение за интелектуалната собственост. Велико бъдеще за двете страни!, написа в Туитър днес американският президент.

Съобщението му обаче не обяснява защо той е оптимистично настроен за решаването на изострящия се търговски конфликт между двете най-големи икономики в света, отбелязва Асошиейтед прес.

Тръмп изтъква в съобщението, че той и президентът на Китай Си Цзинпин винаги ще бъдат приятели "без значение какво се случва със спора ни в търговията."

Тръмп подписа на 22 март меморандум, който предвижда прилагането на мерки срещу нечестната, според Вашингтон, търговска политика на Пекин. Той поръча на постоянния търговски представител на САЩ Робърт Лайтхайзър в срок от 15 дни да разгледа възможността за въвеждането на мита за определени категории продукти от Китай, както и да изготви списък с тези стоки.

Президентът поръча на финансовия министър Стивън Мнучин в срок от 60 дни да даде предложения за ограничения на инвестициите на Китай в американски компании, припомня ТАСС.

Меморандумът бе подготвен, след като Лайтхайзър уведоми Тръмп за резултатите от разследване за предполагаеми нарушения на Китай на правата върху интелектуална собственост на американски компании. Пекин отхвърля обвиненията.

От 2 април Китай въведе мито в размер 25 процента за 128 стоки, внасяни от САЩ, включително плодове и свинско. Така Пекин отговори на въведените от САЩ допълнителни мита върху вноса на стомана и алуминий. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
4
 
! Отговори
**** преди 6 години
Този п у е к тръгна с рога та напред,а сега дава с г..т на зад,този си плаче за сериозен преглед.
26
1
 
4
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
Дончо Трънски е по-перушан и от Жорж Ганчев...
25
3
 
13
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Най-вероятно Китай ще направи някакви отстъпки на САЩ.Може да си го позволи,а печели време.Но това няма да помогне на Америка да изплува.Единственото спасение за нея е пълно подчиняване на Китай и превръщането му в промишлен придатък,без самостоятелна политическа и икономическа воля.Това,което смятаха че ще се получи при успех на цветната революция от Тянанмън(1989).Азиатската криза,бунтовете в Хонконг.Китай преодоля успешно тези неща и сега единствения вариант е военния.Обаче Русия пречи....
24
2
 
13
 
! Отговори
Пурко преди 6 години
Орелът тръгнал да плаши Дракона
23
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нито латиносите бачкат много, нито ще намериш много черни да се трепят от бачкане. Стига разправя смешки. Вярно е, че бачкат повече от повечето местни, но пък представи си колко бачкат местните...
22
0
 
4
 
! Отговори
Некитаец преди 6 години
До Дина:Илитерат е неграмотен, необразован човек. Нфсб не ми е никакъв, но за да го наречеш така трябва да сте доста сигурна във Вашите твърдения. Според debt clock ЦЕЛИЯ дълг(федерален, личен и т.н.) е 69 885 210 000Как Вие грамотната ги докарахте до 300?
21
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До А беНапротив , латиносите бачкат много, а има и много черни които се трепят. Там не е като в БГ да се симулира работа...
20
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дълга е 19 трилиона, не 300 трилиона и е съпоставим с БВП на САЩ като най редовно се обслужва. Сащ не са единствената държава с голям вътрешен дълг. Япония, Англия , Германия, всички са съпоставими с този на Сащ спрямо тяхното БВП. Високия дълг означава че парите са в хората под формата на кредити, а не в шепа кремълски сатрапи както е в Просия.
19
2
 
11
 
! Отговори
А бе преди 6 години
На теория Тръмп е прав-могат да се върнат част от производствата и евтина работна ръка ще се намери.Евтина,ама мързелива и неквалифицирана!Щото ***** и латиносите не могат и половината работа на китайците да свършат!За качество да не говорим.Впрочем,70% от БВП на САЩ е от услуги,а 30%-от производство.В Китай е точно обратното.
18
1
 
0
 
! Отговори
Америка преди 6 години
До ДинаНе 200, а 300 трилиона
17
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е само оръжия бря чигун. Ти ли им правиш корабите, влаковете, самолетите. Ти ли им доставяш пшеница, царевица. Погледни малко статистики. Във всяко производство са номер едно, дори и стоманата която допълнително си внасят, защото не им стига. Ти ли им правиш колите, защото те не си купуват мерцедеси, карат тяхно производство. А руснаците не карат Лада и Москвич.Кои са предателите ?А китайците какви коли правят ?Смартфоните са крадени от САЩ и Ю Корея понеже заводите за сглобяване са в Китай
16
1
 
3
 
! Отговори
Америка преди 6 години
До ДинаМного сте груба към нфсб, ненужно. Тези 200 трилЬона от къде ги извадихте? Дайте повече инфо, моля. Затова, че ако китайците разпродадат амер. ДЦК ще влошат обстановката в САЩ съм съгласен, но пък амер. са най-големия купувач на китайски стоки, демек ще си отрежат клона.
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп си защитава държавата. Но го подяждат отвътре демократите чиито заводи са изнесени в Китай.
14
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От китайският БНП 80% са евтина нискокачествена пластмасария и парцали.
13
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дори ако 80% от БВП на Щатите е услуги, останалите 20% реално производство пак са ДВА ПЪТИ ПОВЕЧЕ от целия руски брутен продукт. Така стоят нещата.
12
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ще се разбере да свали *** защото краварската икономика е само за услуги и краварите не произвеждат почти нищо
11
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Дина -" В Китай няма гладни " - Как го констатира това зад компютъра ?
10
9
 
12
 
! Отговори
Дина преди 6 години
До НФСБНе е лесно да си ***, неграмотен и невеж.САЩ са страната с най-големия външен дълг около 300 трильона долара,а Китай е държавата с най-голям Държавен резерв,над 2 трильона долара.Китай държи сегашната цена на долара в относителна стабилност,ако си обърнат резерва в евро или друга валута, долара ще се срине на международния пазар и държи над 70% от Световното производство за каквото се сети човек.В Китай няма гладни,а в САЩ бездомниците и клошарите са над 20 милиона.Леле какъв Илитерат!
9
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американците започват да си шият сами маратонките и анцузите. Ще струват 2-3 хиляди долара чифта и ще са защити накриво.
8
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Китай са нищо без Сащ. Могат да налагат мито но вноса на китайски стоки в Америка е много по-голям от вноса на американски в Китай. Така или иначе Китай и Сащ ще си останат приятели а Просията ще духа супата.