Убийствата в Лондон със скок от 40%, надминаха Ню Йорк

Сред мерките: Забрана на доставката на ножове, купени по интернет
Обновена: 8 апр 2018 17:43 | 8 апр 2018 17:40, Веселина Йорданова
33
Убийствата в Лондон със скок от 40%, надминаха Ню Йорк
Снимка: архив, Ройтерс

Британското министерство на вътрешните работи обяви днес мерки за противодействие на престъпността, по-специално нападенията с нож и с киселина, в контекста на увеличаващия се брой на убийствата в столицата, предаде Франс прес.

Убийствата в Лондон са се увеличили с 40 процента през последните три години. За първи път броят на убийствата в британската столица е надвишил тези в Ню Йорк, извършени през февруари и март.

Правителството обяви днес, че възнамерява да обяви за криминално престъпление притежанието на корозивни вещества на обществено място, да забрани продажбата на киселини на непълнолетни, както и доставянето по домовете на ножове, купени в интернет.

Освен това правителството иска да обяви обществено допитване за увеличаване правата на полицията да извършва проверки на самоличността, а също и да може да конфискуват киселина, пренасяна от лица без уважителни причини.

Проектозакон, който ще бъде представен след няколко седмици, предвижда да се обяви за незаконно притежанието на хладно оръжие, вдъхновено от филмите на ужасите, както и американски боксове. Проектът се вписва в стратегия за борба с престъпността, която ще бъде представена утре от правителството.

Очаква се правителството да поиска социалните мрежи да положат по-големи усилия в борбата с насилието, отразявано на техните платформи, по-специално чрез музика или видеозаписи.

Британската опозиция разкритикува резултатите на управляващите в борбата с престъпността. Лидерът на лейбъристите Джереми Корбин обвини днес в Туитър правителството, че е махнало "21 000 полицаи от улиците". (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не прочетох статията и нито един коментар но в Лондон британците са 15% и източно европейците 13% другото не са бели. Постоянно се ръгат стрелят заливат с киселина и не ми пука да се избиват.
24
0
 
6
 
! Отговори
Неолиберални тъпотии преди 6 години
Откакто преди десетина години британците ограничиха рязко правото за притежаване на оръжие от гражданите, убийствата и тежките престъпления постоянно растат.
23
1
 
8
 
! Отговори
онбашията преди 6 години
какво мисли по въпроса кмета им, садък хан? дали това не е дискриминация към културното разнообразие?
22
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И за това са виновни руснаците, айде гонете още дипломати, па ако още се увеличат убийствата гонете ирански, па като свършат изгонете лондончани, като няма никой в Лондон, няма да има и убийства.
21
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин може да им реши всички проблеми само с 3-4 ракети.
20
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и без това от англосаксонците няма полза.само овоняват света,като краварите
19
1
 
6
 
! Отговори
Тед Нъгет преди 6 години
И сега либерастите, които обвиняваха продажбата на оръжие в САЩ, като причина а многото убийства ще се чудят за какво да се хванат. Ха ха ха
18
13
 
14
 
! Отговори
Тенант преди 6 години
До Анонимен 11Пишеш глупости. Аз живях и работих там. Черните преобладават само в квартали като Брикстън, Хаалсден, Севън Систерс. Индийците са в повече в Ханслоу. Иначе белите са много повече. А в I и II зона черни има само чистачи.И изобщо си чул нещо, ама не си го разбрал. Англичаните са по-малко н зони 4-5, но бели си има достатъчно - източноевропейци, както и италианци, испанци, дори и германци.
17
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Забрана на доставката на ножове от интернет... Като че ли ножът, купен от магазина не върши същата работа... Или брадвата, купена от магазин за инструменти не цепи дърва и глави еднакво с тази, купена от интернет... Тея съвсем изфирясаха там на острова... Тоя новичок май ги е ударил всичките ;)))))Само семейство Скрипал май не е ударил новичока ;)))Та нали купената от интернет е вероятно по - некачествена от тая, купена от магазина!
16
3
 
13
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Ъъъъъ... Путин е виновен!
15
4
 
21
 
! Отговори
Факт преди 6 години
До 37Не било пълно в Лондон с цве.тни,ха-ха!Дъщерята учи наблизо и чат-пат ходи.Ами нощно време си е направо рисково.Иначе в нейния град почти няма такива,което е доста успокоително.
14
1
 
14
 
! Отговори
Далновиден преди 6 години
Идва епохата на Лудия Макс 2!Ама щом така им харесва....
13
4
 
32
 
! Отговори
*** преди 6 години
Така се забавляват в столицата на Западен Пакистан.
12
23
 
5
 
! Отговори
37 преди 6 години
12Аз не смъ гледал ютуб ,но съм бил там за Коледа и ти говориш глупости ,та затова и те трият,добре че не са те блокриали за 24 часа и за тоа им кажи -мерси.)Там има толкова тъмнокожи колкото и по цяла Европа .
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До номер 11Явно с по-малко! :)
10
28
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А с колко скочиха убийствата в Масква ?
9
3
 
35
 
! Отговори
обективен преди 6 години
Прекалено много хора събрани на едно място води до естествено напрежение и агресия.А и има много мързеливи цветни, които извършват повечето престъпления.Хубавото там е ,че законите важат за всички !!
8
5
 
8
 
! Отговори
мухахахаааа преди 6 години
аааа не само ножета и киселини...и новичоците да са престъпление
7
2
 
53
 
! Отговори
От Лондон преди 6 години
Най-големи ножари са чернокожите, а най-много се стрелят турците в Тотнъм. Говоря за ежедневните убийства, не за терористичните актове правени от ислямисти.
6
2
 
25
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Хаха.Я въвеждайте направо военно положение.