2016 г.: Мароканци, албанци и индийци... станали европейци

Евростат: България е давала гражданство предимно на руснаци
Обновена: 9 апр 2018 16:12 | 9 апр 2018 15:49, Анисия Иванова
47
2016 г.: Мароканци, албанци и индийци... станали европейци
Архив: БТА

Държавите от ЕС са предоставяли през 2016 г. най-често гражданство на мароканци, албанци и индийци, съобщи Европейската комисия, като се позова на данни на Евростат.

За разлика от тази обща тенденция през същата година България е предоставяла най-често гражданство на руснаци (30 на сто), украинци (17,1 на сто) и турци (8,9 на сто) - общо 1626 души. В ЕС гражданство през посочената година са получили общо 994 800 чужденци.

От над 100 хиляди мароканци, получили европейско гражданство, близо 90 на сто са придобили статут от Испания, Италия и Франция. Почти всички албанци (97 на сто) с европейски паспорти са получили документите си от Гърция и Италия. Индийци и пакистанци са с най-голям дял сред натурализираните от Великобритания.

Измежду гражданите на държава от ЕС, получили паспорт от друга страна в общността, на челни места са поляците и румънците. За 2016 г. от близо 60 хиляди румънци с нови паспорти близо половината са получили гражданство от Италия.

Сред поляците, сменили паспортите си (19 800), не се откроява ясно предпочитание към гражданство от определена друга държава от ЕС.

От всички, придобили гражданство в държава от ЕС, една трета (32,5 на сто) са с произход от страна от общността, 29,6 на сто произхождат от държава от Африка, 20,9 - от Азия, а 15,2 на сто - от Америка, сочат данните. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
40
 
4
 
! Отговори
по-добре мароканци преди 6 години
отколкото български русофили полезни....... !
6
2
 
35
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Из книгата на американския стратег Робърт Б.Паркър "Новата карта на Пентагона"Глава - Теория за 4те потока: "....трябва да се осигури константен приток на имигранти от Азия и Африка за Еропа - с цел създаване на нова paса - с тъмен тен, и максимално IQ9Ü...достатъчно разумна , да работи квалифицирана работа - но недостатъчно - да разбира какво и се случва!" Любимо четиво на Доналд Ръмсфелд - издадена през 2000г.
5
25
 
8
 
! Отговори
предлажам преди 6 години
Да приемаме повече такива емигранти , а българските русофилски ***.и. да ги интернираме в Русия ! / ******* дето пишат ,че децата в Сирия нарочно били дрогирани за да изглеждат като жертви от химическата атака ,която пък била скалъпена и фалшива с цел да се злепостави Русия /
4
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Албанците (Илири) са си Европейци открай време.Виж, за опънатите очи от северна азия не знам....
3
3
 
20
 
! Отговори
Техния план преди 6 години
Върхушката отново иска да строи интернационален комунизъм. Обаче понеже бялото население на Европа не иска комунизъм и се противопоставя, затова върхушката започна да си внася черен и лесно подкупен електорат от страните от третия свят. Тези "бежанци" след време ще докарат на власт новите комунисти. Като дойдат в Европа те стават зависими от социалната система и започват да се размножават със бързи темпове. Само след едно поколение вече ще са мнозинство.
2
2
 
9
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
как изглежда статистиката спрямо одобрените молби за руско гражданство, като бройка и етническа принадлежност?
1
15
 
3
 
! Отговори
по-добре те преди 6 години
да дойдат отколкото такива като онзи ке.леш от този сайт дето се изряза ,че децата в Сирия нарочно били дрогирани за да изглеждат като жертви !