Издирването, ден седми: Патрулите следят автомобили

По бягството работи специално създадена комисия
9 апр 2018 11:32, Боряна Павлова
44
Издирването, ден седми: Патрулите следят автомобили
Снимка: архив Bulphoto

Седми ден продължава издирването на двамата затворници, които избягаха от Централния софийски затвор след въоръжено нападение над надзирателите на 3 април. Под засилена охрана са границите, входовете и изходите на магистралите и всички основни пътища у нас, съобщи "Фокус".

Още по темата

Пътните патрули са инструктирани да следят за съмнителни автомобили. Двамата са обявени и за международно издирване. По случая работи специално създадена комисия, която трябва да установи как оръжията са внесени на територията на затвора, а резултатите от нейната работа, трябва да станат ясни на 12 април, веднага след празниците.

В петък от МВР разпространиха актуални снимки от затвора на двамата бегълци. В полицията са получени стотици сигнали за това, че Пелов и Колев са видяни на различни места в страната. По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов и след проверка на място, министърът на правосъдието Цецка Цачева поиска оставките на временно преназначения на длъжността главен директор на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ Свилен Цветанов и началника на затвора в София Петър Кръстев.

Оставките са приети от министъра, като длъжностите им ще бъдат временно заети от служители на Главна дирекция „Охрана“ към Министерство на правосъдието. Утре правосъдният министър Цецка Цачева свиква национално съвещание с участието на всички началници на затвори в страната и с ръководството на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“. На нея ще бъдат обсъдени създалото се напрежение в системата, както и възможни решения на актуални въпроси в спешен порядък.
 


44
Още от За да се разбираме
Кои са 6-те вида любов според древните гърци?
Напиши коментар Коментари
42
0
 
2
 
! Отговори
Емигрант преди 2 седмици
Кака Корни ограби импекса,но това не впечатли никой!Дежурните м,рзилки мълчат по темата с години.Ограбиха и съсипаха държавата,комун,егите и то с милиарди,но оставки на никой не се искат?!Виж,че “избягали“ двама катили,дето някой нарочно ги е пуснал,да клати правителството и да подчертае “мъките“ на затворническите власти,колко прави са те и колко малко им се плаща,това е проблемът на *** и на тъ,панарите в него!!
41
0
 
3
 
! Отговори
Издирването Ден 8 преди 2 седмици
От Англия ми се обадиха преди час-два,в ,,Ладброкс'' щели да пускат залагане дали ще бъдат хванати,или не.Ама коефициентите за залавяне били много ниски, 1.2 срещу 1.4,викам какви са тези коефициенти бре,то няма такива в никой спорт.Аааа вика авера,има и трети знак,ама на него нямало да има коефициенти.Е ,питам аз какъв е този 3-ти знак,пък аверчето вика,ами хванати за малко и изтървани през граница,,коеф. 101'' ама не го дават.
*** братле,че чакаме ,,Кобрата''.
40
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Има ли автомобил, който не е съмнителен?
Страхотен професионализъм.
39
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ако са толкова важни, обявете награда за тях. Нека са ходещи чанти с пари. Пък все някой ще поиска да ги вземе, дори и сред близките им. Или който им помага сега.
38
1
 
6
 
! Отговори
МоноСпектакъл преди 2 седмици
Цачева има ли достойнство са питам от години .
На изборите е бяха избрали за президент тея герберасти .
Добре че са простоввати та им личи от 100 километра какво зло са за народа .
Не може да наливаш асвалт 10 години и да чакаш народа да стои в тази магистрала .
Който може избяга завинаги другите ще бъдат уморени от данъци и държавен паразитизъм от страна на ГЕРБ във всички свери . Суджуци ,минерална вода ,море,балкан ,дърва горива ,ток ,храна всичко ще е окупирано от ГЕРБ .
37
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Оставка на всички некадърни *** от правителството!
36
4
 
1
 
! Отговори
scott преди 2 седмици
искрено се надявам да са убити и направени на кюфтета. никога, никога, ама никога да не бъдат намерени и да се изплюват във устите на властимещите секи ден. това е повече и от това да ликвидираш премиера и президента на която и да е страна. щот отнетото достойнство, чест и власт ше ги боли със столетиа.
35
1
 
9
 
! Отговори
Българин преди 2 седмици
До Госпожо Цачева
Г-жа Цачева и достоинство, мисията не възможна !!!
34
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Дискавъри или Хистори ще направят филм по случая и ще го завъртят по всички телевизии по света. Няма да ми въртят Алкатрас през ден.
33
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И без това нищо не губят със тия присъди поне може да метат гранати по парламента
32
0
 
17
 
! Отговори
Абориген преди 2 седмици
Оставки че и направо да заемат техните места в затвора трябва ! Хората ги гонят от работа за една счупена чиния !!!
31
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Затворите са ни средновековни от 18-век. Не се работи по никакъв начин с хората изтърпяващи присъда, но Цецка ще оправи работата, има опит цял мандат беше шеф на парламента, а там май според народа са най-големите айдуци.
30
0
 
18
 
! Отговори
Недоволен преди 2 седмици
Що ги пускате па после ги гоните?

Бъдете последователни!
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Щом не могат да кажат каква марка е пистолета то са ги подгонили от затвора като по поръчка,поне да кажат като се покажат официялно.
28
0
 
21
 
! Отговори
Шопо преди 2 седмици
Абе що не проверите да не са се върнали в килиите !!
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И като се смени Цачева , ще се спре ли с корупцията в нази институция.???
ЩЕ , А МА ДРУГ ПЪТ.
26
0
 
18
 
! Отговори
АК-47 преди 2 седмици
Не знам дали има и един нормален и трезво мислещ човек, който да вярва, че ще ги заловят.
25
1
 
5
 
! Отговори
Andreshko преди 2 седмици
До # 15. Защо да си подава оставката,а после пак да ходи да работи на струга...
24
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Пелов е хитър и комбинативен, направил е план на части, като най-трудната част е била първата, следващите части са въпрос на организация, логистика и помогачи, а той ги има. Няма да го хванат
23
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
След време ще четем:
"Издирването - ден 300......."