Лавров: Москва никога няма да се огъне пред ултиматумите!

На среща с експулсираните дипломати: Знаете, отвръщаме подобаващо
Обновена: 9 апр 2018 21:09 | 9 апр 2018 20:51, Анисия Иванова
251
Лавров: Москва никога няма да се огъне пред ултиматумите!

Москва "никога няма да се огъне пред ултиматуми", заяви руският външен министър Сергей Лавров на среща с експулсираните заради случая Скрипал руски дипломати, предаде Франс прес.

"Знаете, че отвръщаме подобаващо. Никога няма да отстъпим пред ултиматуми, това не е езикът, който трябва да се държи с Русия", заяви Лавров на предаваната по телевизията среща.

Още по темата

"Експулсирането по напълно измислени причини на 150 руски дипломати от почти 30 страни е безпрецедентна провокация, която няма нищо общо с насърчаването на международното сътрудничество", добави той.

Отравянето на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия в Южна Англия, което Лондон приписва на Москва, предизвика тежка дипломатическа криза между Русия и западните страни, довела до най-масовото взаимно експулсиране на дипломати в съвременната история, отбелязва АФП.

От експулсираните близо 150 руски дипломати 60 работеха в САЩ и трябваше да напуснат страната до 31 март.
 "Американците реагираха като ученици", заяви работилият повече от три години в руското посолство във Вашингтон Константин Рогозин. "Обикновените хора (в САЩ) се отнасяха много добре с нас. Управляващите са много откъснати от народа", добави той.

Състоянието на Скрипал и дъщеря му, което дълго време бе обявявано за критично, сега бързо се подобрява, съобщиха британските здравни служби.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


251
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
21
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато цял свят се гаври с руската кочиина, от към изток само безпомощен лай :)
168
7
 
8
 
! Отговори
Nik преди 6 години
Tochno taka triabva s toiagata... The ushankite drug ezik me razbirat!
167
6
 
13
 
! Отговори
А бе преди 6 години
Шороши,ще се повредите,сън не спите!Вчера ви оставих тука-сутринта гледам не сте мигнали.Няма да изкарате до пенсия явно....Ако чакате да падне Русия-няма да дочакате,тя се клатушка откак е създадена и никога ред не е имало,ама не пада!Такава и е съдбата-да погребва бесни световни амбиции,без самата да види полза от това.
166
3
 
5
 
! Отговори
Мда преди 6 години
Цялата световна политика в момента изглежда да е скандал в еврейското семейство,което външно изглежда да е единно,ама явно не е!Има някакви недоволства от разпределението на благата.Само че вместо чинии по пода се трошат съдбите на цели народи!Ама Богоизбрани,какво да ги правиш....Интересното е как в цялата работа се вписва Китай!?Жълти евреи със сигурност няма,обаче няма как да не са намесени и там по някакъв начин.Иначе в Русия е пълно с евреи,от тия на снимката поне половината са такива...
165
17
 
11
 
! Отговори
Баба Ванга преди 6 години
Русия ке се оправи когато Владимир Владимирович легне до Владимир Илич в мавзолея.
164
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Извън Москва и Ленинград руснаците живеят като скотове, но вярват безрезервно на Бащицата и неговите придворни.
163
18
 
12
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Това е вярно... - Масква няма да се огъне, защото ще се пречупи...
162
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Завидна е стройната и смазана машина на копейкоеничарската дружинада скачат като по команда при всяко по-критично писане против матушката спонсор. И като Матросов на амбразурата да защитават фашисткий карлик и Фашия, включително оплювайки България.Продажници, дето повечето сте на свободна практика - бивши центаджии.
161
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То и нашата Номенклатура /на Т. Живков класата на пролетариата/ се бореше срещу долара. Но така стана, чеКАСАТА БИ КЛАСАТА.
160
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
***
159
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разбира се че руснаците имат навика да ликвидират неудобни хора. Примерите са много Троцки, Г.Марков, Литвиненко, Немцов и т.н.България предаде своите съюзници от ЕС и НАТО и не бива да очаква повече солидарност като щедри фондове, шенген, еврозона и т.н.
158
1
 
1
 
! Отговори
Българин преди 6 години
До АнонименТъпунгер е сина на ***....жалко човеченце си..почивай в мир.
157
24
 
11
 
! Отговори
Лари преди 6 години
Естествено, че няма да се огънете - ще продължите да живуркате жалки, бедни и впиянчени.И за какво е всичко това?! Да крепите държавната политика на олигарси, не даващи и пет пари за вас.Разберете, сега не е Втората Световна и подобни жертви не са нужни никому.Освен на Путин....
156
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Булгарите са тьпунгерски народ и доказано на бедните в ЕС каво да говорим повече ?
155
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Юстиниан ВеликиКаква Украйна в 9-10 век,бе?Ти ще изкараш Ленин хилядолетник,нали Ленин е създал Украйна.
154
9
 
7
 
! Отговори
Трак до Футусмях преди 6 години
Гледането на руска телевизия за теб е следване по археология.Тръгнала Византия да ни спасява от Русия.Само трябваше и Хитлер да намесиш за по весело.И Ленин създателя на кирилицата да не забравим.А Путин ни покръсти а.
153
9
 
2
 
! Отговори
Юстиниан Велики преди 6 години
КИЕВСКИЯ САТРАП СВЕТОСЛАВ Е ВНУК НА БЪЛГАРКА, НО ТОВА НЕ МУ ПРЕЧИ ДА РЕЖЕ БЪЛГАРСКИ ГЛАВИ НАВРЕД В ПРЕСЛАВ .А ВЕЛИКИЯ СТРАТЕГОС = ГОЛЯМ АРМЕЙСКИ ГЕНЕРАЛ НА РОМЕЙСКАТА ПЕХОТА И ВРЕМЕНЕН ВАСИЛЕУС НА ВИЗАНТИЯ - ИОАННИС ЦИМИСКИЙ ОСВОБОЖДАВА ПРЕСЛАВ ОТ РУСКО-КИЕВСКИТЕ УКРАИНСКИ ФАШИСТИ , И ВРЪЩА ТЕЗИ ЗЕМИ ОБРАТНО В НАШАТА РОМЕЙСКА МОНАРХИА .
152
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ФутурологАми да,глупости говориш,нали точно византийците са насъскали руснаци и унгарци срещу българите,но с унгарците се оправят нещата,а с русите - не.По-късно българите се справят с руснаците,а накрая и с византийците,татарите и си връщат българските територии обратно.
151
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
но Лакапините падат от власт и на тяхно място застават управляващи,мразещи Лакапините.
150
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Юстиниан ВеликиГлупости говориш,затова всички знатни български родове се женят за управляващи византийци,давани са им цели византийски области за управление във Византия,а името България се запазва на българската територия.Ние с византийците сме били както врагове,така съюзници.Българите Симеон и Петър са били с титли "василевс на ромеи и българи",а синовете на цар Петър,освен насленици на българския трон, са били и реални наследници за византийския трон,но Лакапините падат от власт и идва.