Медведев готви мерки за подкрепа на руски фирми

САЩ наложи санкции на руски физически и юридически лица
9 апр 2018 17:17, Анисия Иванова
68
Медведев готви мерки за подкрепа на руски фирми
Снимка: БТА

Руският премиер Дмитрий Медведев възложи на правителството да изготви евентуални ответни мерки, след като в петък САЩ наложиха санкции на руски физически и юридически лица, предаде Ройтерс, цитирайки Интерфакс.

Медведев определи новите санкции на САЩ като недопустими и нелегитимни и заяви, че Русия си запазва правото да вземе ответни мерки.

Премиерът също така нареди на правителството на изготви план за подкрепа на попадналите в санкционния списък на САЩ руски фирми.

"Колкото до попадналите под санкции наши компании, трябва да се разгледат начини да им се окаже подкрепа. Това касае и металурзите, и енергийния сектор, и търговията с продукти от военнопромишления комплекс. Трябва да се изготвят конкретни предложения за подкрепа", каза Медведев, цитиран от ТАСС.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
4
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До 56 57Ехх експертии писатели да бяхте малко попрочели преди да пишете1. За коя поредна година РФ е номер 1 по износ на зърнени култури в света2. От 2014 насам има супер преференции за леката, хранително вкусовата и земеделската продукция - 87% от глупавите краставички на руския пазар вече са руско производство - Кажете ми ние дето бяхме основен доставчик на зарзават за СССР колко от краставиците които ядем СЕГА са Българско производство?Ще умрат от глад ама някой друг път
56
1
 
4
 
! Отговори
Трак преди 6 години
Важното е Путин да е гол до кръста в руската река и всички русофили изпадат в транс и забравят за глада.
55
1
 
4
 
! Отговори
Берлин преди 6 години
С тези нови санкции Русия направо разцъвтява. Скоро ще настигне Мароко, по икономически показатели.
54
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мерките са ясни. Пари от бюджета за компенсиране на загубите от химическите магарии на Путин в Англия и Сирия. Голям вожд си имат русначетата няма що. Какъвто вождът такъв и народът.
53
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименКитай стана най - големия вносител на петрол---------------Леле...Досега не бях чул някой да се хвали, че затъва в зависимост от вносна суровина...
52
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде е оня платен *** БОБИ да обесни как икономиката на Русия всъщност расте въпреки санкциите ,нищо че икономически руснаците са по изостанали дори и от Филипините ,а стандарта им на живот е по-слаб и от на Албания.
51
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Русия работят десетки хиляди западни фирми. Икономическите проблеми на руски печеливши фирми оказват влияние на икономиката им, но не такова, каквото оказват фирми като тея на Мъск върху американската икономика. Петродолара вече си заминава, след като Китай стана най - големия вносител на петрол и вече го купува в злато или юани. Скоро няма да има вече кой да подкрепя американския долар. А Тесла никога няма да излезе на печалба. Както и Спейс - Хь. И хипер лупа. А ресурсите си стоят в земята.
50
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре де, нали санкциите влияеха благотворно на руската икономика, какъв е тоя рев сега? Кажи им бе Боби, кажи им, че импортозамещението е като балсам за путиномиката.
49
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бразилия не е Куба. Сименс, Бош, Фолксваген, Ман, от туризма са след войната
48
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблема е , че и в България много фирми УЖ частни , но с неизвестен собственик / оставя работн. Без заплаги/ виж. ГОРУБСО. Духне с капиталите на запад. И после пускат службите да ги връщат, но те си свикнали на запад. Не се връщат.Тук си оставили. само панелгата !!!
47
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 22 фантазираш. В Бразилия 80% от икономиката е от частни и смесени фирми от Германия и Бразилия. И няма как да стане национализация. Няма е БКП И БСП да им дава акъл.
46
9
 
17
 
! Отговори
патриот преди 6 години
руските фирми в България укриват данъци за милиарди.Вместо да ги изгоним защото ущетяват българското здравеопазване,пенсионери,надзирателите,военните,и не на последно място децата на България. ....
45
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега ще има вдигане на цената на нефта У НАС,на тока за да се подпомагат "братушките"защото данъкът девалвира с обезценяването на рублата.мале,мале яка ни дУша а от руснаците бедните олигарси ще съдират по още две кожи и то с благословията на управниците!Тежко им.Но руснаците ще търпят защото били свикнали с малко,а пък нашите руски патриоти ще търпят защото сме им братушки ама и другите сме в кюпа дето не сме им братушки!
44
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Русия има всичко " НАЙ много си има мафия. И тя крепи държавата.Добре е че на мафията ПАРИТЕ са на запад. И ЗАПАДА ще ги контролира като трябва.
43
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дерирашка е първият засега дето гърми с фирмите за алуминий,вече миришело на фалити,а дано фалират Миллер с Газпром и Лукойл с нашата т.н. "волска глАва"защото имам чувството че още милиарди ще изтичат от България като данък русия заради случващото се!Какво ли ни готвят руските патриоти от БКП.АТАКА."ВМРО",ГЕРБ И ДПС??Не ми се мисли!Рублата днеска гледам е в свободен пад,допреди час беше 74 рубли за евро.
42
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един постояно пише," крим е руски." Добре е *** СИБИР Е ВЕЧЕ КИТАЙСКИ. КАК ЩЕ ВЪРНЕШ китайците. Та те си свикнаха 30г. Продават на руснаците свинско, картофки, ризки, техника .
41
7
 
15
 
! Отговори
zzz преди 6 години
Можеш ли да ни кажеш как точно САЩ ще фалират ,освен това че си чул недочул някъде нещо ,че имали дълг ?
40
2
 
12
 
! Отговори
Предложение преди 6 години
към Медведев. На всеки *** да се удържат по 1000 рубли за подпомагане на фирмите и физическите лица губещи от санкциите !
39
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 38 Бавно потъва. Но света ще и помогне. Това прави Китай в Сибир. Милиони китайци работят с фирмите си. И са в продуктите и услугите в тая част.
38
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 11." Руснаците имат всичко газ, петрол.. .."Имат а *** и в земята.!То и Сомалия има и е над земята.И в двете държави УПРАВЛЯВА МАФИЯТА И НА КРЕПИ ДЪРЖАВАТА.