Медведев готви мерки за подкрепа на руски фирми

САЩ наложи санкции на руски физически и юридически лица
9 апр 2018 17:17, Анисия Иванова
68
Медведев готви мерки за подкрепа на руски фирми
Снимка: БТА

Руският премиер Дмитрий Медведев възложи на правителството да изготви евентуални ответни мерки, след като в петък САЩ наложиха санкции на руски физически и юридически лица, предаде Ройтерс, цитирайки Интерфакс.

Медведев определи новите санкции на САЩ като недопустими и нелегитимни и заяви, че Русия си запазва правото да вземе ответни мерки.

Премиерът също така нареди на правителството на изготви план за подкрепа на попадналите в санкционния списък на САЩ руски фирми.

"Колкото до попадналите под санкции наши компании, трябва да се разгледат начини да им се окаже подкрепа. Това касае и металурзите, и енергийния сектор, и търговията с продукти от военнопромишления комплекс. Трябва да се изготвят конкретни предложения за подкрепа", каза Медведев, цитиран от ТАСС.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде преди да се радвате да вземете да се ограмотите що е борса и кой губи и печели там.По-голямата част от акциите не са на руснаци а на чужди инвеститори, спада в стойността им удря по тях. Самите предприятия с нищо не са засегнати, производство, заплати... всичко е ОК.Нещо повече, цената на алуминия на световните пазари се вдигна веднага с 4%.За по-ясно - ако някой си е купил апартамент през 2008г. за 100 000 а сега цената му е 50 000, кой губи от това? А с апартамента нещо случило ли се е
16
3
 
12
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До Анонимен 11 Вярно руснаците си имат всичко , само пари нямат.
15
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сащ си режат клона на който стоят сега от една страна това е добре повече никой няма да иска парите да са му в Сащ така ,че няма нищо лошо аз виждам даже плюсове от тези американски глупости
14
7
 
10
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Ех, че ми е кеф! Би трябвало западът да не посяга към оръжие (дори САЩ), защото ***, това им трябва. Санкциите трябва още да се засилят докато не дигнат белият байряк и не помолят Вашингтон и Берлин за прошка!
13
3
 
9
 
! Отговори
do 11 преди 6 години
Ние джамиите ги мислим, *** замисли се и ти че най-голямата джамия в Европа баш в Москва се намира. И това е разбираемо - руснаците са с огромен % мюсулманско население, много повече от другите не-мюсулмански държави. Отделно ги заливат т.н. "чyрки" от становете, та и те им облагородяват генофонда.
12
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пишете сега с "македонска" азбука , продължавайте да давате акъл - кой кого да поздравява за националният си празник, и пийте газ директно от тръбата на големия паток!
11
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците си имат всичко от което се нуждаят всичките природни ресурси са у тях така ,че не ги мислете руснаците ами вижте там алаху акбар джамии стройте и арабски учете алаху акбар
10
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много е лошо когато държавата е абдикирала и е оставила финансите си в ръцете на лакоми олигарси. Какво има държавно в русия? Ами почти нищо. Всичко се управлява от олигарси. Заводи предприятия като цяло цялата икономика. Вижадате какво се случва в мутроландия след като икономиката ни е в ръцете на няколко едри олигарси. Ами случава се това че ни държът на ниски заплати и пенсии. Когато държавата я няма така се получава. А държавата това сте вие народа. Къде сте вие последната дупка на кавала!?
9
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От тая гледна точка руснаците са доста застрашени. Фактически всички откраднати пари са в чужди банки, ако ги запорират и край. Фактически руснаците няма с какво да отвърнат на санкциите, с което някой да го заболи. Дори вариантите, както тука много си мечтаят, със спиране на газ/петрол не са реални, щото ще останат съвсем без валута. Неслучайно Германия така и си организира икономиката - да употребява руски газ само ако има. Даже да им врътнат крана - няма да го усетят.
8
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
RUS ruble: US Dollar = 63:1RUS ruble: Euro = 75:1
7
10
 
21
 
! Отговори
някакъв си руски преди 6 години
олигарх алкохолик ,който САЩ преди дни включи в списъка със санкциите , загуби за един ден 1/3 от цялото си имане ! Състоянието му у 8 милиарда , а за един ден загуби близо 2,5 милиарда долара ! Има и много други като него ! Сега да видим Лилипута от кого ще взима пари за военни учения , паради и мисии в Украйна и Сирия ?!От бедните руски граждани не може да вземе ,кво ще вземе от тях като нямат абсолютно нищо ?! Мръсните им у.шанки ли ще вземе ?!
6
11
 
20
 
! Отговори
Медведев каза преди 6 години
Да блокираме сметките на всички американци !Путин отговори -но те нямат сметки в руски банки , а нашите милиардери всички си държат парите в американски и други западни банки !И кво ще правим сега ?!Медведев отговори -абе отвори едно шише водка ,пък после ще измислим нещо !
5
9
 
17
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Поредната голяма руска компания, засегната от американски санкции, е "Русал". На 6 април Вашингтон включи "Русал" в черния си списък, а акциите на компанията се сринаха с 46,9% на Хонконгската борса. Основната дейност на Русал е производство на алуминий.На Газпром губи на московската борса 5.5%,а на лондонската 8.7%.Ха да видим кон боб иде ли?
4
8
 
14
 
! Отговори
:) преди 6 години
тази мижитурка, лакей на карлика путин, такива мерки ще вземе, че пенсионерите в рф съвсем ще затегнат колана....дерипаска го издуха вече няколко милиарда. майкрософт, айбием, спейс х и фейсбук треперят от страх от санкциите на магучая и великая еканомика....
3
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СберБанк за 2 дни - минус 20%!Рублата - за 2 дни - минус 5 %Нефт - за 2 дни - без промянаКартинката и посоката са ясни...
2
8
 
21
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Да подкрепим олигарсите (щото са бедни), а за руският народ, "денги нет, вам все хАрошево".
1
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да почват стария вариант - крадене на всякакви технологии по примера на Китай. Европа се нуждае от руската газ, защото немогат да си подсигурят по-евтина, а скоро ще има и лагери за "бежанци".