Разчупване на леда: Пхенян готов за ядрено разоръжаване?

САЩ и Корея провеждат разговори в подготовка за среща
9 апр 2018 09:24, Екип на Bloomberg
82
Разчупване на леда: Пхенян готов за ядрено разоръжаване?

Северна Корея е заявила пред САЩ, че Ким Чен Ун е готов да обсъди денуклеаризацията на Корейския полуостров, като изчиства по този начин пътя за среща на високо равнище между севернокорейския лидер и президента на САЩ Доналд Тръмп, пише Wall Street Journal, като се позовава на американски представители.

Американските официални източници не поясняват кога и как е била предоставена тази заявка, но представители на САЩ и Северна Корея са в контакт по темата.

„САЩ потвърдиха, че Ким Чен Ун е готов да обсъди денуклеаризацията на Корейския полуостров", заяви в неделя служител на администрацията на Тръмп.

Още по темата

CNN съобщи в събота, че САЩ и Северна Корея провеждат тайни, директни разговори, за да се подготвят за срещата на високо равнище.

Тази дейност е ръководена от директора на Централното разузнавателно управление Майк Помпео, който може да стане държавен секретар по-късно. Помпео, чието изслушване пред комисията по външни отношения на Сената е насрочено за 12 април, бе избран за поста, след като Тръмп уволни Рекс Тилърсън от поста му на водещ дипломат на САЩ.

Служители от САЩ и Северна Корея са разговаряли повече от веднъж и дори са се срещнали в трета страна, предаде още CNN. Говорител на Държавния департамент отказа да коментира темата.

Останалата част прочетете в Bloomberg TV Bulgaria!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те СК вече са я спирали ядрената си програма и са се денуклеизирали, 70те са имали договор със САЩ американците да им посторят централите и да ги снабдяват с атомно гориво, така няма да могат да произведат атомна бомба. Но Буш младши ендостранно прекратява споразумението и тогава започват отново. Сега няма да се минат отново и да си смъкнат гащите без гаранции.
37
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
100% от севернокорейците живеят много по-добре и имат по-висок стандарт на живот от 90% от българите в членката на ЕС България.
36
4
 
0
 
! Отговори
Сър Пичук преди 6 години
Cвин Гpух Ун пак ще разиграва Дончо пънкара. Айде думнете му кoчинкaта и да се приключва със сеира.
35
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Северна Корея е под санции и за износ и за внос. Не могат да внасят петрол, внася се полулегално, на много места са пронудени да изплзват дървени казови генератори за газовите моторите на камионите както преди 70 години - камион с дърва. Но се оправят и произвеждат сами ядрени централи, космически спътници, балистични ракети, дори смартфони и таблети. А Евроатлантическа България която няма никакви санкции не произвежда нищо, всичко си внася, а изнася само миячи, чистачи и труженички за публичните домова на Запада.
34
1
 
4
 
! Отговори
политиката е курва преди 6 години
Путин купи Ердоган и Тръмп бърза да купи кимчо да не изостане в играта.Ким пак ще го изиграе както винаги.
33
1
 
3
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 33Де неуклеизация на полуострова - Премахване на САЩ тактическо Ядрено оръжие, Не могат да влизат Атомни самолетоносачи и Кораби можещи да нсят томахавки в пристанищата на Южна Корея.САЩ няма да преглътне това никога - Южна Корея е лост за влияние над Китай
32
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 32Северна Корея еПод санкции за ВНОС - не го ли разбра най-накрая
31
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прасчо се огъна. :) Де ще ходи
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 30Я си лягай бе :) Фантазьорчее от село. Още малко ще сравниш СК с Дубай :)) Палячоо
29
5
 
6
 
! Отговори
Гогата преди 6 години
КНДР произвежда всичко - с изключение на самолети. Например изнася турбини за ВЕЦ и стругове с цифрово управление.Е, нямат банани и тоблерони, мечтата на *** За да произвеждаш всичко това е нужна тежка индустрия и машиностроене с първостепенни учени, високобразовани специалисти и дисциплинирани работници. Проституция, алкохолен туризъм и латифундийско земеделие развиват колониалните държави, от рода на РБ.
28
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
12 - Те двете страни няма да се приемат ... Ако не знаеш, двете се прозират и мразят в червата. Представи си, че в Македония стане диктатура, хората търсят спасение у нас, ама ние, щото ги мразим, го бием по улиците и ги пращаме обратно.
27
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До !!!!!!!!Има един много хубав документален филм за хората прекарващи през границата между СК и ЮК видео матеряли и може много добре да се види в какъв "благодат" живеят. Между другото ония пълни магазини с продукти и тн са само за поакзване. Продавачката открито казва, че не са за продан. Ама то вие толкова сте се сдухали от русофилия, че няма смисъл да ви се обяснява.
26
2
 
1
 
! Отговори
Информбюро преди 6 години
Така е, гладните *** в РБ ич ги няма.
25
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
20 - Ама разбира се - всички корейци, които са избягали от там, казват друго, обаче.
24
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГогатаГога объркал си хапчетата тази сутрин...
23
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГогатаКаква мощна икономика има Северна Корея бе? Вие напълно сте загубили връзка с реалния свят.
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЮК: "Ще махнем и двете си бомби, защото са дефектни"
21
9
 
6
 
! Отговори
Гогата преди 6 години
Ким ще купи и продаде изкуфелия риж дядка. КНДР, малка страна колкото България, налага волята си на великите сили. Благодарение на мощната си икономика и военната сила. А мощна икономика и световна военна сила може да изгради само високобразована нация водена от силни и умни лидери.
20
4
 
7
 
! Отговори
!!!!!!!! преди 6 години
ДЖЕНДЪРИИИИ ! СЕВЕРНА КОРЕЯ ОТ 100 ГОДИНИ Е С НАЛОЖЕНИ САНКЦИИ, НЕ САМО ЧЕ НЕ УМИРАТ ОТ ГЛАД НО И СЕ РАЗМНОЖАВАТ, И ЯДРЕНА СИЛА СТАНАХА. ОТ ТОВА НА ТРЪМП МУ СЕ ИЗПРАВИХА И ДВАТА КОСЪМА ИЗКУСТВЕНА ПЕРУШИНА
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 18на снимката е доста ОХРАНЕН мдааа