Разчупване на леда: Пхенян готов за ядрено разоръжаване?

САЩ и Корея провеждат разговори в подготовка за среща
9 апр 2018 09:24, Екип на Bloomberg
82
Разчупване на леда: Пхенян готов за ядрено разоръжаване?

Северна Корея е заявила пред САЩ, че Ким Чен Ун е готов да обсъди денуклеаризацията на Корейския полуостров, като изчиства по този начин пътя за среща на високо равнище между севернокорейския лидер и президента на САЩ Доналд Тръмп, пише Wall Street Journal, като се позовава на американски представители.

Американските официални източници не поясняват кога и как е била предоставена тази заявка, но представители на САЩ и Северна Корея са в контакт по темата.

„САЩ потвърдиха, че Ким Чен Ун е готов да обсъди денуклеаризацията на Корейския полуостров", заяви в неделя служител на администрацията на Тръмп.

Още по темата

CNN съобщи в събота, че САЩ и Северна Корея провеждат тайни, директни разговори, за да се подготвят за срещата на високо равнище.

Тази дейност е ръководена от директора на Централното разузнавателно управление Майк Помпео, който може да стане държавен секретар по-късно. Помпео, чието изслушване пред комисията по външни отношения на Сената е насрочено за 12 април, бе избран за поста, след като Тръмп уволни Рекс Тилърсън от поста му на водещ дипломат на САЩ.

Служители от САЩ и Северна Корея са разговаряли повече от веднъж и дори са се срещнали в трета страна, предаде още CNN. Говорител на Държавния департамент отказа да коментира темата.

Останалата част прочетете в Bloomberg TV Bulgaria!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уважавам трудолюбивите и дисциплини корейци. Уважавам дори тяхната изобретателност, как успяха да купят ракетите двигатели произведени в Украйна по времето на СССР.
77
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Симпатяга, прилича на Сергей Станишев.
76
1
 
5
 
! Отговори
ходи еди къде си преди 6 години
Просто ми е интерено троловете дека викат *** у Корея, те що не ходят в САЩ, ами седят в най-скапанат държава в Европа и пишат в някав скапан форум цял ден.
75
3
 
5
 
! Отговори
аз-ът преди 6 години
Събудила се либералката русофбка-грантаджийка и що да види : кракатай отвити, а чаршафа мокър. Ким отлично знае, че единствен ядреното му оръжие спира страната му да бъде "демократизирана", както Афганистан, Сирия и Ирак. И никога, никога няма да се откаже от него. Аз да съм и аз не бих се отказал. Интересен ми е проблема на Запада с С.Корея - стоят си затворени, заплашват, но никога никой не са нападнали , за разлика от САЩ,искат да живеят по свой си начин, а не така както САЩ им казват...
74
0
 
0
 
! Отговори
Няма случайности! преди 6 години
Следите ли КЮАНОН ?
73
3
 
0
 
! Отговори
Брат преди 6 години
До АнонименДо 52Абе какво стана в визите за "братска русия" отмениха ли ги?.........Не брат тьй, мне Гнида Черножопая!
72
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на момчетата! Така се преговаря със САЩ, а не да долетят трима американски сенатори, да дърпат ушите на премиера и после той като попикан да обяснява, че България спира енергиен проект за милиарди.
71
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крим е руски. Въпросът е затворен. Повръщай от яд!
70
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПРЕДПОЧИТАМ ДА КУПУВАМЕ ГАЗА СИ ОТ ИРАН ОТКОЛКОТО ОТ ПРОГНИЛАТА АНТИХРИСТКА РУСИЯ!
69
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СЕВЕРНА КОРЕЯ УМРЯ!!СКОРО И ПРОКЪЛНАТАТА АНТИХРИСТКА РУСИЯ!!!
68
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За да преговаряш с терористи трябва да държиш пръста си на ядреният бутон.Това прави Ким.Първо стана ядрена сила,която може да порази САЩ,после ще преговаря с тях.Ким е много хитър политик.Сдоби се с ядрено оръжие,сего краварите се боят от него.после започна затопляне на отношенията с Ю.Корея,въпреки недоволството на САЩ,и Китай.А Русия не я мислете.Както и Северна Корея.Гледайте си бТВ и Нова,и се радвайте на вожда който ви ***.
67
4
 
7
 
! Отговори
Русия е сама преди 6 години
И северно корейците напускат съюза с Русия. Остава им само Куба, засега...
66
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русняшка мъка. Най-твърдият антиамериканец Ким се продаде на Америка и ще унищожава гаранцията си за независимост от САЩ ядрените си оръжия в замяна на гадни американски инвестиции в гнусни американски долари. Ким предаде Путин и го остави сам да се бори срещу америкапския империализъм. Добре че все още Иран и неговите молли не са предали Путин и велика Русия. Велика Русия и Иран остават единствената надежда на цялото русофилско човечество.
65
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имат и интернет и мобилни оператори, но са ограничени само в страната. За чужденците обаче не е така за мобилните телефони, чуждениците които са на посещение там могат да говорят с чужбина.
64
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те в България като имат интернет защо не си стоят в България да ядат интернет, ами 3 милиона отидоха да слугуват и да Запад, иначе в България ще умрат от глад без работа.
63
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То е хубаво че имат таблети ама какво ги правят като нямат интернет. А то и в България всеки има смартфон и таблет. Значи ли че сме много мощна икономика ?
62
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Животът в Северна Корея не е невероятен, СК е под жестоки санкции от десетилетия и може да се каже, че изобщо не им е леко. Там не гуляят, но за всеки има достатъчно да живее нормално и никой не мизерства, животът им е уреден и са спокойни и сигурни за бъдещето си, може да не е лукс, но не е и мизерия и е сигурно. В евроатлантическа България обаче 10% гуляят и преяждат и се къпят в лукс. докато 90% от българите мизерстват.
61
0
 
6
 
! Отговори
Гогата преди 6 години
Ходил съм в КНДР, хареса ми изключителната чистота на Пхенян и спокойствието. Но не виждам защо да изоставя страна, роднини и приятели? Бил съм на работа в чужбина, но за пари, при това много добри условия. Никога не съм и помислял да емигрирам. Най-много две години и обратно, независимо от лошите перспективи в България.
60
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не бе, не бе, там мизерстват и живеят в землянки, и докато си гладуват и ядат трева и плъхове, понеже няма какво друго да правят докато гладуват си произвеждат космически спътници, ядрени централи и балистични ракети, собсвени автомобили, смартфони и таблети.
59
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пускането на петролен фючърс в юани е преломен момент в голямата геополитическа и геоикономическа битка. В дългосрочен план това означава рязко намаляване на търсенето на долари, тяхното обезценяване и инфлация в Съединените щати.