"Северен поток 2" - Русия, Дания, Финландия, Швеция, Германия

Путин и Меркел потвърдиха позициите си по проекта
Обновена: 9 апр 2018 20:19 | 9 апр 2018 20:16, Анисия Иванова
192
"Северен поток 2" - Русия, Дания, Финландия, Швеция, Германия
Снимка: Reuters

Президентът на Русия Владимир Путин и канцлерът на Германия Ангела Меркел в телефонен разговор са потвърдили позициите на страните си по проекта "Северен поток 2", предаде ТАСС.

Потвърдена е позицията на Русия и Германия по проекта за строителство на големия взаимноизгоден проект "Северен поток 2", съобщи пресслужбата на Кремъл.

Към края на март Германия вече е издала всички разрешителни за изпълнението на проекта на нейна територия.
 "Северен поток 2" е проект за разширяване на действащия газопровод "Северен поток", който свързва Русия и Германия по дъното на Балтийско море, заобикаляйки транзитните държави Украйна, Беларус, Полша и други източноевропейски и балтийски страни.

Тръбопроводът като цяло повтаря маршрута на "Северен поток" и преминава през изключителната икономическа зона и териториални води на пет държави - Русия, Финландия, Швеция, Дания и Германия. Дължината му е над 1200 км, а капацитетът - 55 млрд. куб метра газ годишно. Планира се съоръжението да бъде пуснато в експлоатация в края на 2019 година.

Украинският президент Петро Порошенко призова по-рано днес германските политици и предприемачи да преразгледат отношението си към проекта, тъй като по думите му транзитът на руски газ до Европа през Украйна е много по-изгоден.

В интервю, публикувано днес в германския в. "Ханделсблат", Порошенко нарича съоръжението "политически подкуп за лоялност към Русия" и отбелязва, че проектът няма съществени икономически основания.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
1
 
5
 
! Отговори
extremist преди 6 години
"политически подкуп за лоялност към Русия" и отбелязва, че проектът няма съществени икономически основания. - ТАТЕ ОБЕЩА ДА МИ КУПИ СУДЖУК АМА ДРУГ ПЪТ.НЯМА ГЕШЕФТ ЗА УКРАИНЦИ И ПРОРОШАВКО Е ПРАВ: "НЯМА СЪЩЕСТВЕНИ ИКОНОМИЧЕСКИ ОСНОВАНИЯ ....ЗА УКРАИНА" ХАХАХАХАХАХАХАХАХА
157
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А южен поток кой го подари на турците?
156
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Общо взето руснака ще си завре един северен паток 2 в задния двор гаранция че няма нищо да бъде пуснато дорде е жив уткин
155
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ни северен ни южен ще има дорде е жив Уткин факт а тасс да си бе закрила барабар с ссср ските телеграфи по фейк нюз от нея няма
154
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Закрийте Козлодуй, Мариците, всичко закрийте и пускайте шалтера!
153
2
 
14
 
! Отговори
робсвото е виновно преди 6 години
И Германия си е добре, и Русия си е добре, Турция си е добре, Швеция, Дания и пр. са си добре... за България- среден пръст.А сега се самоизяжте(както винаги) кой ви е виновен- Гоце ли, Боце ли, царя ли, Орешарски ли... Не! ВИНОВНО ВИ Е 150 год. ТУРСКО РОБСТВО!Турците и ро.мите са виновни.
152
1
 
9
 
! Отговори
николаев преди 6 години
запада има само едно условие- да не боядисваме газа червен а поро прашенко ще внася след година реверсен газ за по евтино ако до тогава е жив и здрав
151
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искаме знаете ли какво ще стане ?Дания е получава повече от 50% от енергията си от възобновяеми източници и тенденцията е, до 2022, да стигне поне 80%+. Швеция, за разлика от България си има добри АЕЦи, но и те са близо до датчаните, а финландците, както винаги, макарони с 10 години по късно, ще последват примера. И какво ? Газ не им трябва, така че ще могат да си искат високите такси. А ние ? Хем горива нямаме да имаме, и ще плащаме такса "корупция", както правим от 50 години насам ...
150
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
160 Виж, Брекзита може би не е най-доброто, но те искаха това и все пак, надявам се, че живеем в свободен свят. След 25 години ще видим.
149
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ организираха и финансираха фашистки преврат в Украйна.Това доведе анексиране на Крим заради руските бази и гражданска война разцепила страната.Хохлите и преди крадяха газ и не плащаха,но сега им врътнаха кранчето.При по тежка зима ще изпукат.Те и на нас ще ни врътнат кранчето,ама нали сме евроатлантици ще траем.Когато спре газта мафиоза Борисов и компания ще са далече от България и няма да усетят народният гняв.За сега лъжат за разни тръби и хъбове и газ от азерите Турция и Марс..
148
5
 
22
 
! Отговори
нивга се не учат преди 6 години
както британския елементарен народ повярва, че Брекзит е най-доброто, така и българския елементарен народ повярва, че Белене и Южен поток са безперспективни проекти.Елементарни душици, демократични - някои хора никога няма да се научат..
147
15
 
12
 
! Отговори
европейска бълхария преди 6 години
всички перспективни проекти с "изостанала Русия" беха прекратениднес имаме гьол за 2млрд, а газ ще видим.. ама друг път
146
3
 
20
 
! Отговори
българската тръба преди 6 години
българите пак излезнаха по демократи от американците и по европейци от немците българина освен от тоягата от друго не разбира.. политика е правил.. ама само по филмитеЧестито на печелившите!!
145
18
 
4
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Пак фалшиви новини ! Интервю дадено днес.!!!Сън не спала Меркел за да даде интервю за Днес.бг. Като сложат една тръба от този проект, пишете пак.
144
5
 
10
 
! Отговори
До 154 преди 6 години
Тази тъпня и още сто години да я разправяте пак истината за южен поток ще си остане друга.
143
9
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само преди година бати ви Бойко ухилен докладва че по искане на американците затворил Три Енергийни проекта!!! Машшала! Ердоган щаслив!!!
142
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На нас потоци не ни трябват Бате Бойко ме увери,че ще продьлжи изграждането на хьба и скоро време ще е готов около Варна и ще имаме много газ и ще продаваме даже така ,че спете спокойно всичко ше е окей каза Бойко
141
5
 
70
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
България е прецакана още от началото,като започнеш със затваряне на двата реактора на АЕЦ Козлодуй,после с АЕЦ Белене и накрая с Южен поток,но прецакването си е наше,ако Борисов не се навеждаше много на западните джендери,а отстояваше българските позиции без много,много да ги пита. Германия не питат никого и не се съобразяват с другите и ще си построят Севрен поток-2. Така блгодарение на нашия прислужник нашите западни "приятели" ни направиха Голям енергиен шлем.
140
3
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименТе немците участваха и в Южен поток,доколкото знам,но пресата пишеше много неща против южен поток и се връзвахме на глупостите им,но се оказа,че писаниците са били от конкуренцията им,а не от други подбуди.
139
3
 
48
 
! Отговори
Зайко-Байко преди 6 години
Тиквоций Едно, проигра шансовете и предаде България! Така е, като се навежда от изток на запад от Ердоган до МакАрон. Тъй, като себелюбието му е огромно той ме може да прозре истината, че всички не могат да ти бъдат приятели!