За 10 дни: Ало апаши прибрали над 53 бона в Бургаско

Схемата била помощ на полицията, задържани са двама
Обновена: 9 апр 2018 15:41 | 9 апр 2018 15:33, Анисия Иванова
8
За 10 дни: Ало апаши прибрали над 53 бона в Бургаско
Снимка: Булфото

Рекордната сума от общо 53 402 лв. за период от 10 дни успял да открадне 57-годишен мъж при няколко телефонни измами в Бургаско, съобщава полицията в Бургас.

Измамите били осъществени по класическата схема "оказване на съдействие на полицията за залавяне на телефонни измамници".

До разкриването се стигнало след поредния сигнал на ужилена 78-годишна жена от бургаското село Равнец.

Измамата е осъществена на 28 март, а пенсионерката предала на 57-годишния Петър К. сумата от 10 500 лв.

След като той е задържан, в автомобила му, паркиран пред дома на Петър в бургаския к-с "Зорница", полицаи намират част от парите на измамената пенсионерка.

В резултат на допълнителните полицейски действия е установено, че Петър К. е извършител на още шест телефонни измами, като в някои от случаите действал със съучастник - Митко А. на 64 г. от Стара Загора.

Жертвите са хора на възраст от 55 г. до 80 г., изгорели със суми между 1500 и 3000 лв.

Най-големия си удар обаче ало измамниците извършват на 29 март в Българово. Те успяват да излъжат 78-годишна жена да им предаде на три транша общо 40 842 лв., уж съдействайки на полицията да арестува опасни престъпници.

След като Петър К. направил пълни самопризнания районната прокуратура му налага мярка за неотклонение "домашен арест". Съучастникът му Митко А. пък е пуснат на свобода под парична гаранция.

Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на 57- годишния бургазлия и 64-годишния старозагорец продължава, съобщават от ОД МВР Бургас.

Оттам припомнят, че преди месец бе задържан 60-годишен мъж от Свети Влас, който от осъществени седем телефонни измами спрямо бургазлии, събрал близо 59 973 лв. и златни накити.

 Отново преди месец бе задържан и криминално проявеният и осъждан Г.Д., 58 годишен от Бургас, който взел 8500 лв. от 83-годишна бургазлийка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
5
 
! Отговори
Комунист преди 6 години
Псувайте още статистиката. Всеки ден има по няколко бедстващи пенсионери на социално подпомагане, имащи за изхвърляне по няколко десетки хиляди лева ДЖОБНИ пари на ало измамници. Вместо за училище, полиция, здравеопазване, инфракструктура, най-голямото перо видно от Държавния бюджет е за социални плащания. Държава на шмекерите и будалите. Пак заповядайте.
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още се учудвам че има такива доверчиви хорица които след токова много случаи на измами и предупреждения в тази малка България как да не си разбрал че толкова много душици "изгарят" та така наивно да се излъжеш без да се предпазиш и усетиш навреме!
4
1
 
4
 
! Отговори
scott преди 6 години
СТАРЦИТЕ У БГ-ТО без телефони!щом са лековерни, изключваш им джисиема и край на ИЗМАМИТЕ!
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ало апашите са под крилото на ДПС и АНТИбхк.
2
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"След като Петър К. направил пълни самопризнания районната прокуратура му налага мярка за неотклонение "домашен арест". Съучастникът му Митко А. пък е пуснат на свобода под парична гаранция."БРАВО НА ПРОКУРАТУРАТА! УСПЯЛА Е ДА РЕГИСТРИРА СКУЧАЯ.
1
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пуснат под домашен арест...... телефона му поне изключихте ли?