4 стъпки за детоксикиране след празничното тъпчене

Празници, почивка, обилно похапване... организмът се бунтува
10 апр 2018 08:40, Михаела Лазарова
3
4 стъпки за детоксикиране след празничното тъпчене
Снимка: pixabay

Празници, почивка, обилно похапване... Да влезем в нормалния ритъм на живот, както и да преминем към по-здравословен начин на хранене, винаги е трудно след празнично преяждане.

Днес споделяме с вас 4 лесни стъпки, които ще ви помогнат да детоксикирате тялото си. Опитайте се да намалите приема на захар, сол, алкохолни и газирани напитки.

Пийте топла вода с лимон

Започнете деня си с топла лимонена вода, като през останалата част от деня, вместо чай отново си пригответе вода с лимон.

Тази напитка спомага за алкализиране на тялото ви, ускорява метаболизма ви и намалява апетита. Добрата хидратация и особено приемът на вода е от съществено значение, за да могат черният дроб и бъбреците да филтрират токсините.

Също така, за да подобрите храносмилането си, 20 минути преди или след хранене приемайте чаша зелен чай. Той е богат на важни антиоксиданти, подобрява храносмилането и метаболизма. Ако страдате от запек, подуване на корема, газове, киселини, чаша зелен чай ще ви помогне да се почувствате по-добре.

Фокусирайте се върху храни на растителна основа

След празниците, все още сме изкушени да хапваме повече месо, месни деликатеси, сирена, кашкавали. За да пречистите тялото си и да преминете към така нареченото пролетно захранване, опитайте се да добавите в менюто си повече свежи растителни продукти. Намалете консумацията на месо, хляб, сладкиши, хапвайте повече плодове, зеленчуци, ядки, постни ястия.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този път отслабнах само с килограм и половина по празниците. Обикновено отслабвам с 2-3 кг. Та какво трябва сега да правя според статията?!
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
след празничното тъпчене.............кой пък ви каза,че всички сме се "тъпкали" ?
1
1
 
8
 
! Отговори
Бг човек преди 6 години
Има още от агнешкото, яйца и козуняк. Това ще се яде следващите 3 дни. Аз като готвя, готвя повече...