Арабист: Няма да има директен сблъсък Русия - САЩ в Сирия

Турция, Русия и Иран очертават границите си на влияние в Сирия
Обновена: 10 апр 2018 22:54 | 10 апр 2018 22:50,
28
Арабист: Няма да има директен сблъсък Русия - САЩ в Сирия
Снимка: Bulgaria ON AIR

Напрежението в Сирия расте с всеки изминал час заради предполагаемата химическа атака, която отне живота на десетки цивилни граждани и рани стотици. Русия отрича да е имало подобно нападение, а Доналд Тръмп заплаши с военни действия. Арабистът проф. Владимир Чуков не очаква да се стигне до директен сблъсък между Русия и САЩ, защото, по думите му, двете страни знаят какво ще последва от това.

Още по темата
"Тръмп много ясно каза, че е за военна операция, това е огромен натиск", посочи гостът на Bulgaria ON AIR и допусна, че вероятно ще има разширен военен удар от страна на САЩ.

Проф. Чуков припомни, че информацията беше подадена от неправителствена организация - лекари, които работят в сирийските болници, а руският външен министър Сергей Лавров отрече режимът в Дамаск да е употребил химическо оръжие. Арабистът обаче се спря на случай отпреди година, в който Сирия и Русия отричат за изпозлването на химическо оръжие в град Хан Шейхун, а след това ООН доказва противното.

"Близките на убитите хора не забравят. В Сирия от 2011 г. жертвите са над 350 хил. Никой не може да каже колко са убитите от химически оръжия", посочи гостът в предаването "Денят ON AIR".

Според проф. Чуков в момента Турция, Русия и Иран опитват да очертаят границите си на влияние в Сирия, а пилотиращата роля се пада на Турция.

"Ердоган направи лупинг по отношение на топлите си отношения с Русия. В Анкара прзидентът на Иран му каза, че трябва да върне Африн на сирийското правителство. Днес той каза, че ще реши кога да върне Африн на неговите коренни жители, а не на държавата, която е окупирана от друга държава", обясни арабистът и заключи, че ситуацията в Сирия остава много силно непредвидима.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
2
 
! Отговори
Смешник преди 6 години
Сега Путин и Тръм ще се вслушат в исказването на арабиста... Еййй ***!
23
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До opetkov 24По законите на Международната търговска асоциация Държавата няма право скрито или явно да финансира съответните фирми в дадена област. Кримския мост, Летището, Електроцентралата е скрито финансиране на строителни фирми и металургия - КРИМ да се обложи и с 70% данък такива инвестиции за 3 години НЯМА КАК ДА НАПРАВИ.Същото ще е с Тунела във СЕВАСТОПОЛ и МОСТА КЪМ САХАЛИН
22
17
 
4
 
! Отговори
opetkov преди 6 години
До Русия България братя Кой ти го каза? Георги Димитров ли? Кога за последно си виждал жив представител на "братския народ? Брат ли е този който ти обявява война, завладява ти държавата, насажда мракобеснически диктаторски режим от неграмотни *** и над 40 г ти пробутва *** си. И продължава да настоява за "вечна дружба".
21
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Между братята ердоган и путин отново прехвърчат искри. Явно е дошло време пак някой самолет да полети надолу. След това обаче пак ще се прегърнат, както обикновено. Все пак русия и турция си приличат като две капки вода.
20
0
 
3
 
! Отговори
opetkov преди 6 години
До Боби Твоите глупости са на квадрат. Какво пречеше на руснаците и досега да развият Сахалин? Нищо. И сега няма да го направят. А конфликта с Япония е за други острови, а не за Сахалин.
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е тоя съвсем се изходи..........било доказано, че е "използвано" химическо оръжие!!! ТОЯ ДОБРЕ ЛИ Е??????? КОЙ, КОГА И КЪДЕ го е доказал??????? НИКАКВО ТАКОВА НЕЩО НЯМА!!!!!!! Тия съвсем ни вземат за балъци! АБЕ, НЯМА ЛИ НЯКОЙ ВЕЧЕ ДА ПОЧНЕ ДА СЪДИ ТАКИВА ЛЪЖЛИВИ експерти"??????? Те тогава ще почнат да внимават КАКВИ ГИ ПЛЕЩЯТ!
18
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 15Ха...........нема как да изчезне една шеста от сушата!!! А виж, такива плюнки като нас и редица еуропейски "държави".........това да! Да не говорим, че ще се образува един нов пролив на картата на Земята върху глобуса - този между Канада и Мексико!
17
3
 
9
 
! Отговори
Ердоган да върне преди 6 години
Източна Турция на коренните й жители-кюрдите!На руснаците вече им е абсолютно ясно че на този не може да се има никакво доверие.И те ще го имат предвид,дори строейки му АЕЦ и продавайки му газ и оръжия.Защото и той веднага каза че е имало химатака и Асад е виновен.Със съюзник като Ердо,на Путин врагове не му трябват.По Великден в София имаше много турски групи туристи.Жените на 90% бяха забулени.Иначе в турските сериали една забулена няма.Ама те са направени за да заблуждават европейците
16
3
 
3
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До 8===оГлупости на ТъркалетаЗначи от опита си от последните години (след 1990) Рашките разбраха ако искат една територия да я интегрират трябва да платят сериозна цена за да се вдигне стандарта на живот на въпросната територия - Така стана и в Чечня така стана и в Крим. Според сценария следваща цел е Сахалин - това ще сложи край на конфликта РФ - ЯпонияСамо авторитарна власт може да впрегне ресурсите на една страна за издържат дори нерентабилен първоначално район но с големи перспективи
15
3
 
5
 
! Отговори
Ванга умря преди 6 години
Абе тараланкоолу, ако има директен сблъсък руските ракети ще дойдат до България преди да разберем, че е започнала война.
14
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обаче как си личи, че форумните порусчени атакистчета са строени още по тъмно да бранят матушка си.Хулят, дори червения Сърп-и-чуков, което е показателно за готовността им да служат до последно на вражеската североизточна ***.
13
11
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Земите на Турция някога са били гръцки.
12
37
 
9
 
! Отговори
Суворов преди 6 години
Последици тип .Колони руски военно пленици .Какво друго може да има с тия сили в сирия толкова могат
11
66
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами то ако има директен сблъсък родината ти Русия ще изчезне от световната карта
10
8
 
30
 
! Отговори
Урантий преди 6 години
Русия и Украйна,това са земите на Старата България.И те си го казват сами когато мги попиташ
9
14
 
65
 
! Отговори
Гнус ме е от САЩ преди 6 години
Какво направи САЩ за избитите деца в американските училища, та се е загрижил за постановките на терористите по света?
8
14
 
61
 
! Отговори
noFreeman преди 6 години
Никакви жертви няма там и никаква хим. атака, градът вече е свободен, преди малко последните рейсове с главорезите-джагали си заминаха към ирак... а що се касае ще се сблъскат ли Русия и сащ - нека... па да видим (без ядрено оръжие де)... нямат шанс хамериканоидите... това не е печатане на доларчета!!!
7
20
 
78
 
! Отговори
Русия България братя преди 6 години
Русия и България са братски народ!
6
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 8===оПровери ли бомбоубежището между бурканите с туршия и кацата за кисело зеле в мазето?По-страшно от войната идва а именно нова финансова криза. Това световни икономисти го казват. И тогава кой как ще се спасява
5
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо питат арабист какви са отношенията Русия - САЩ ??? Или са го викнали,за да си чешат езиците и да дрънкат глупости от които най-малко пък български журналисти разбират. Все едно да накараш лилав събрат от маалата да отиде на опера например. Та така и БГ журналистът