Цензура, а? Нормално е да си гей… пред Кремъл

Акция на журналисти с виртуални плакати из световни столици
10 апр 2018 08:30,
69
Цензура, а? Нормално е да си гей… пред Кремъл
Снимка: Facebook

На Червения площад срещу Кремъл се появи виртуален билборд с цитат: "Нормално е да си гей". Плакатът, който закрива почти цялото пространство срещу мавзолея на Ленин и Кремъл е част от акция на журналисти срещу цензурата и незачитането на правата, която носи названието Billboards Beyond Borders.

В рамките на акцията в редица градове с помощта на Google Maps бяха поставени огромни билбордове с цитати на загинали, арестувани или наказани по някакъв начин журналисти от Москва, Ню Йорк, Истанбул, Банкок, Малта и Зимбабве.

Billboards Beyond Borders е акция на журналисти и онези, които са били накарани да замълчат заради цензура, онези хора, чиито мнения са довели до цензуриране, наказание, а в някои случаи дори до смърт, пише "Монитор".

Цитатът на Червения площад е подписан с името Александър Сатурин – главният редактор на в. "Молодой Далневосточник", когото глобили с 50 000 рубли за интервю с учител, който бил уволнен заради хомосексуалност.

Русия фигурира и на още един билборд – в Ню Йорк. "Русия спечели за теб Белия дом, Доналд Тръмп", гласи плакатът.

Билбордът в Истанбул е с надпис: "Ердоган е най-мегаломанският диктатор от създаването на Републиката през 1923 г.". и е на арестувания журналист Ебру Умар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
2
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
Индианците рупат от хиляди години кока и халюциногенни гъби, а в Афганистан опиумът се ползва като обезболяващо дори за деца, но заради дългосрочните негативни последствия обществото ни е приело, че наркотиците и наркоманията не са "нещо нормално". Това, че някакво поведение се среща НЕ ГО ПРАВИ НОРМАЛНО! Хомосексуалността е в противоречие с нуждата на обществото и биологично определения начин за репродуциране на човешкия вид, затова тя е ОТКЛОНЕНИЕ! По-добре хомосексуалистите да приемат и да се научат да живеят с мисълта, че са отклонение от нормалното!
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ама и в Ню Йорк ли загиват джорналисти?
47
4
 
2
 
! Отговори
bobi преди 6 години
До 123а на теб какво точно ти пречи дали някой е гей, веган, феминист и т.н.? Гледай се мизерния живот и остави всеки да си живее както му харесва
46
0
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 6 години
то затова рускините са хубави хора ане като някои гледам го удариха на кадани
45
5
 
3
 
! Отговори
Молодой педеросчик преди 6 години
Руските гейове - най-големите гейове в света!
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-долу: ''А цензурата която се шири в този сайт?''. Вчера, в статия за Орбан, цитирах една българска поговорка, в която се говори за казването на голени думи и за...''усвояването'' на големи залъци...Но глаголът Л*А*П*А*М, отнесен към залъците, ''някому'' се привидя като нецензурен в тоя му контекст и биде заменен с ***. Модераторами от dnes.bg, освен някои физиологични дадености и храната трябва да се Л*А*П*А от време на време...
43
3
 
22
 
! Отговори
123 преди 6 години
Абе защо отвсякъде ни залива всякаква помия. То не са гейове, вегани, феминстики, бхк и незнам какво още. Докога ще търпим тези извращения, пред които и Содом и Гомор бледнеят отвсякъде. ДОКОГА?!
42
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Червения площад срещу Кремъл се появи виртуален билборд с цитат: "Нормално е да си гей".===========================Това твърдение е вярно, но важи за американците и другите западни "свръххора". Трябвше да го сложат виртуално или реално във Вашингтон или Стокхолм или Амстердам и да го илюстрират с портрет на О ба ***.
41
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"В рамките на акцията в редица градове с помощта на Google Maps бяха поставени огромни билбордове"Откакто Путин изгони Сорос от страната, единствените изяви на *** са колажи в гугъл мапса ахааххаха жалка картинка
40
11
 
7
 
! Отговори
Йосиф преди 6 години
Путин е голям егоист. Пази целия кеф само за Дмитрий и себе си.
39
2
 
10
 
! Отговори
Ганьо преди 6 години
Нас със свобода нема к'во да ни агитирвате. Дайте ни кибапчета и рикия и тогава че видите к'во е сеир!
38
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скапани ***/да/ли,колкото и да искате да разпространявате своята ска/па/на и содомска извратеност,в страни като България,Сърбия,Грузия,Армения,Унгария,Русия,Беларус,няма да успеете! Извратеняци,даже сте мразени и от обикновените и нормални хора от западноевропейските държави!
37
0
 
4
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Баси новината...
36
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пред Кремъл ,ама виртуално .
35
8
 
27
 
! Отговори
ХАХАХАХХААААААААААА преди 6 години
ПИСНА МИ ОТ ОБРАТНИ ***--ЩО СЕ НА БОЦКАТ ПО ЗАДНИЦИТЕ И НЕ МИ НАВИРАТ В ОЧИТЕ МАЙМУНСКИТЕ СИ НРАВИ-----ТЕЗИ *** СА ГРЕШКА НА ПРИРОДАТА И ТРЕБЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА ИМ СЕ НАБИЕ ПО ЕДИН КОЛ У ЗАДНАТА ИМ МИСЪЛ....УРОЛИВИ СЪЗДАНИЯ..
34
4
 
33
 
! Отговори
майорски преди 6 години
В Брюксел трябва да опунат един плакат :"Да си Гей ...е НЕ нормално!!!" нали има демокрация !всеки има свое менение.Моето е че да си гей е ненормално !
33
3
 
27
 
! Отговори
123 преди 6 години
Писна ми от извращения. Време е да се закрива.
32
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
айде да не ми се правите на актуални ,що не отидете да опънете един плакат в С Арабия или в околните държави
31
2
 
22
 
! Отговори
МитЮ преди 6 години
А бай ви Владимир не виртуално, а съвсем реално си го е преместил в другия крачол. Като знак на солидарност.
30
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
О о о ! Ама бил опънат виртуално ! Велика постижение . С едно дума ,шантава работа .