Цензура, а? Нормално е да си гей… пред Кремъл

Акция на журналисти с виртуални плакати из световни столици
10 апр 2018 08:30,
69
Цензура, а? Нормално е да си гей… пред Кремъл
Снимка: Facebook

На Червения площад срещу Кремъл се появи виртуален билборд с цитат: "Нормално е да си гей". Плакатът, който закрива почти цялото пространство срещу мавзолея на Ленин и Кремъл е част от акция на журналисти срещу цензурата и незачитането на правата, която носи названието Billboards Beyond Borders.

В рамките на акцията в редица градове с помощта на Google Maps бяха поставени огромни билбордове с цитати на загинали, арестувани или наказани по някакъв начин журналисти от Москва, Ню Йорк, Истанбул, Банкок, Малта и Зимбабве.

Billboards Beyond Borders е акция на журналисти и онези, които са били накарани да замълчат заради цензура, онези хора, чиито мнения са довели до цензуриране, наказание, а в някои случаи дори до смърт, пише "Монитор".

Цитатът на Червения площад е подписан с името Александър Сатурин – главният редактор на в. "Молодой Далневосточник", когото глобили с 50 000 рубли за интервю с учител, който бил уволнен заради хомосексуалност.

Русия фигурира и на още един билборд – в Ню Йорк. "Русия спечели за теб Белия дом, Доналд Тръмп", гласи плакатът.

Билбордът в Истанбул е с надпис: "Ердоган е най-мегаломанският диктатор от създаването на Републиката през 1923 г.". и е на арестувания журналист Ебру Умар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До За Европа, против ЕСДвете нямат нищо общо... да не си мислите, че ако стане комунизъм всички обратни просто ще изчезнат?
8
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хехе виртуални :) що виртуални бе :) не ви стиска нещо ли ко
7
2
 
15
 
! Отговори
към 6 преди 6 години
Не се сещам кой точно човек е изнесъл танкове и ракети в Сирия, но знам със сигурност, че на нашият отдавнашен и трагично познат от 12.04.2014 г. разрушител "Доналд Кук" пак не му е конфортно в Средиземно море. Казват, че вчера над неговата палуба е прелетял не един старичък Су-24, а най-малко 4 супермодерни ВКС - поколение 4++
6
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия е останала толкова голяма и непобедима. Германия с държави, където да бъдеш гей е нормално са превзети със скоростта на танковете. На някои места, които всички си е спокойно може да е нормално, но не и на Балканите, Русия, Близкия изток и т.н.
5
11
 
29
 
! Отговори
За Европа, против ЕС преди 6 години
По-добре комунизъм, отколкото всеобщ хомосексуализъм!
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
стига сте нервирали човека бе. човека изнесъл танкове и ракети в Сирия, а тия се бъзикат с несериозни слогани.
3
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е нормално да си гей. Да си гей означава да си жертва на някоя психопатка, която е моделирала световъзприятието ти по самоубийстрвен за теб начин. Защото 80% от гейовете правят опит за самоужийство, а 40% повтарят опита. Факта, че тая психопатка си е играла със съзнанието ти я прави не по малко престъпна от убиец. Това трябва да се криминализира и при това в особено тежка категория.
2
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А цензурата която се шири в този сайт?Русия да идва да се учи от *** тук как се налага цензура!Всяко мнение различно от спуснатото от политбюрото на БКП тук се цензурира на момента!!!Доказателство, че *** тук са върли комунисти!!!ЦЕНЗУРА каквато и по време на нацизма не е имало!!!
1
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На фона на тези билбордове, Русия поиска от Британия предаването на 61 руски икономически престъпници, изнесли откраднатото в албиона и живеещи необезпокоявани там. За сексуалната им ориентация нищо не се споменава.