Дубай помилва и ни върна двама наркотрафиканти

В Емирството "ловят" джебчийки с нова модерна система
11 апр 2018 14:30,
23
Дубай помилва и ни върна двама наркотрафиканти
Снимка: "24 часа"

Емирът на Дубай е помилвал двама българи с доживотни присъди, осъдени за трафик и притежание на наркотици. След 12 г. в дубайски затвор, престъпниците са били освободени и върнати в България.

Това стана ясно след среща на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева с правосъдния министър на Обединените арабски емирства Султан ал Бади, пише "24 часа".

В Централния затвор на Дубай в момента има още един българин. Той излежава присъда за източване на банкови карти от 2014 г. Към момента мъжът има 29 висящи дела и е с постоянна мярка "задържане под стража”.

Наскоро са задържани и две български гражданки от ромски произход, които се занимавали с джебчийство по моловете.

Те, и други техни "колежки" все по-трудно успяват да се прехранят със занаята си в емирствата, защото там има въведена усъвършенствана система за биометрични данни от Германия. Техниката позволява разпознаване на лица дори от уличните камери, монтирани по светофарите.

Въпреки тези провинения като цяло българите не създават проблеми на правосъдната система на Дубай, което ни радва, заяви министър Бади по време на срещата.

Домакините увериха Захариева, че са отворени за тясно сътрудничество по всички въпроси на правосъдието и вътрешния ред в ОАЕ, където към момента живее най-голямата българска колония в целия Арабски свят.

По време на работното си посещение министър Екатерина Захариева се срещна и Абсуллах Ал Нуаими, министър на инфраструктурното развитие.

"Трябва са насърчим сътрудничеството - трябва да привлечем българските строителни компании и инженери тук. В последните години България разви много своята инфраструктура”, каза министър Захариева.

Двамата обсъдиха възможностите за сътрудничество - особено във възобновяемите енергоизточници, както и организиране ня среща на български компании с изпълнители на големи инфраструктурни проекти в ОАЕ.

"В Северна Африка българите са много популярни, имате огромен принос за развитието на този регион. Надявам се строителният ви бизнес да участва и на нашия пазар”, каза министър Ал Нуаими.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.