След обир в Пиринско: Хилядарки, заровени в земята!

Бандитите, свили 40 бона от дамска чанта, са в ареста
11 апр 2018 14:00,
8
След обир в Пиринско: Хилядарки, заровени в земята!
Снимка: архив "Булфото"

Хиляди левове са били заровени в земята в опит да бъдат скрити след крупен обир в Благоевград.

В началото на април двама непознати нападнаха възрастна жена привечер на улица в града и отмъкнаха 40 000 лева от чантата й.

Няколко дни по-късно бандитите били спипани и станало ясно, че половината от сумата е била заровена в земята.
Мъжете на 24 г. и на 27 г. бяха оставени за постоянно в ареста.

Още по темата

В хода на разследването на извършения от тях грабеж станало ясно, че 65-годишната жена се прибирала от работа, като паркирала автомобила си пред блока, в който живее.

Наближавайки входната врата тя била бутната в гърба, нападателите й издърпали чантата от ръката й и избягали, пише "24 часа".

При грабежа й били отнети портмоне, ключове за апартамент, банкова карта, мобилен телефон и осемдесет лева. В чантата й били и около 40-те хиляди лева, събрани от оборота на фирмата и предназначена за закупуване на служебни автомобили.

При огледа на местопроизшествието полицейските служители намерили мобилен телефон, изпаднал от единия извършител. Били иззети записите от охранителни камери в района, на които крадецът бил разпознат.

По делото бил разпитан таксиметров шофьор, който закарал бандитите и ги чакал в близост до местопроизшествието. Единият от тях му казал, че загубил телефона си при бягството и поискал неговия, за да си го открие. Двамата бандити дали на таксиста част от парите, той ги скрил като ги заровил в земята.

При задържането на нападателите в тях били открити над двадесет хиляди лева и хиляда и петстотин евро.

Разследването разкрило, че преди време единият от тях работил за пострадалата и знаел навиците, маршрутите и паричните суми, които тя пренася.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
Димчу преди 6 години
Тези са страшни аматьори.
6
1
 
1
 
! Отговори
Тото преди 6 години
Е на това му се вика изкривено съзнание и объркани мисли. Сега жената е виновна че носи такива пари в себе си, а крадците горките те просто решили да си направят майтап, дай да ги оставим на мира и да осъдим жената. Талибански манталитет.
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква е тая работа, дето на 65 години джобните са ти 45 000?!?
4
1
 
4
 
! Отговори
До Икономиста преди 6 години
Ти въобще правиш ли разлика между лимит на трансакциите за плащане в брой и оборот !!! Жената е носила оборота който е щяла да внесе за да си купи служебни автомобили! И само хората които нямат никаква финансова грамотност правят депозити в банки защото те не могат сами да си управляват парите !!! И накрая вземи се замисли че през последните 20 година Банкерите са откраднали поне 10 000 пъти повече пари отколкото обикновените крадци!!!
3
0
 
6
 
! Отговори
Зайко-Байко преди 6 години
До 1 , " За кокошка няма прошка, за милиони нямя закони" . Ни скачахме, като зомбирани по улици и площади а бандата на драгалевския мангуп крадеше с пълна сила. Затова сега техните деца ни управляват, но на такива роби, това ни се полага!
2
2
 
10
 
! Отговори
икономист преди 6 години
Нали има лимит на трансакциите в брой. Явно госпожата има причина да не плаща по банков път. Ако си плаща данъците и си използва електронното банкиране, няма да я набелязват такива типове.Да носиш 40 бон кеш е простотия и липса на елементарна финансова култура.
1
1
 
14
 
! Отговори
Joko преди 6 години
Тази "една жена" си го е търсила ! Да носиш в чанта толкова пари или са за пране или са за рушвет.Няма какво да я съжаявате !