Бягството от затвора – детска игра. А ние правим комисии!

Експерти: Не решаваме проблеми, а ги отлагаме
12 апр 2018 10:10,
7

От 15 години виждаме как всеки път, когато има проблем, се създават комисии, работни групи и т.н. А разрешаването се изтласква напред във времето до следващото управление, смята бившият главен секретар на МВР Николай Радулов, който гостува в "България сутрин".

Думите му идват вследствие на поредния случай на избягал затворник, този път в Пловдив.

42-годишният Георги Танчев излежавал едногодишна присъда за притежание и разпространение на наркотици. Той е обявен за общодържавно издирване и по случая тече проверка.

Още по темата

От правосъдното министерство заявиха, че не става въпрос за бягство, а за отклоняване, тъй като избягалият се намирал в затворническо общежитие и работил на обект под наблюдението на отговорник.

"Виждам как зам.-ресорният министър с голямо хладнокръвие коментира случая. Министърът на правосъдието направи две комисии... Както казва народът - като не искаш да свършиш работа, направи комисия", отбеляза Радулов.

Той нарече "очевидна" липсата на визионер, който е главният отговорник на дадена дейност. Според него вместо правосъдният министър да създава комисии, би трябвало компетентно да предложи какво да се прави в дългосрочен план.

"Отново се натъкваме на характерното за сектор "Сигурност" - когато трябва да се изготви стратегия, нещата се спускат надолу и най-нискостоящият, най-некомпетентният служител я прави", категоричен бе бившият главен секретар.

Темата пред Bulgaria ON AIR коментира и журналистът Иван Бакалов. Той посочи, че затворникът в Пловдив е можел и по време на отпуската си да избяга, тъй като такава получават периодично лишените от свобода в по-лек режим.

Но журналистът изобрази с думи една по-обща картина, която съществува в страната:

"Бягството от Централния затвор беше ефектно, но дори за кино не става. Никой няма да повярва, че двама могат да избягат през парадния вход и ще ги гони чистачката. Очевидно има пробита система за сигурност", обясни Бакалов.

Освен това той вижда и много ясна корупция:

"Районите за наркоразпространение в София съвпадат точно с границите с полицейските управления. Това е изследвано и доказано. Всеки район си плаща на съответното РПУ. В затвора пък има тежки престъпници, които вадят едни пари, за да им се внесе нещо", коментира Бакалов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
11
 
! Отговори
Boko bo преди 6 години
Комисия щото така се замита проблема. При явен проблем е нужно действие, а не говорене, но така е в държавата на неузрелите тикви с прогнила тиква за премиер.
6
0
 
11
 
! Отговори
пак грешка преди 6 години
Сега и на пазачи и охрана в съдебната власт вдигат парите им с 88лв.вместо да направят реформи и промени те наливат пари който ще потънат без резултат.
5
0
 
9
 
! Отговори
факт преди 6 години
До Анонимен 4Да струва пари народа отделя от заплатата си пари,сектор сигурност е с най голям бюджет и служители а резултати няма парите потъват без резултат защото няма реформи и съкращения.
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сигурността струва пари,много,много пари!Комисии сигурност не дават!
3
0
 
9
 
! Отговори
Гн Миташки преди 6 години
Нямам думи пълен цирк.....
2
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СТАРАТА НАРОДНА МЪДРОСТ ГЛАСИ:РИБАТА СЕ ВМИРИСВА ОТКЪМ ГЛАВАТА, А СЕ ЧИСТИ ОТКЪМ ОПАШКАТА.ЗА ДА СЕ РЕШАТ ПРОБЛЕМИТЕ НА СТРАНАТА, ТРЯБВА ДА СЕ ОЧИСТИ *** ВЕЧЕ ГЛАВА .
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И пак ще го кажа - 11 години ГРОБ на власт!