Купуват всяко 4-то жилище, за да го дават под наем

Туризмът в София и Варна - движеща сила на този тип сделки
7
Купуват всяко 4-то жилище, за да го дават под наем
Снимка: pixabay

Всяко четвърто жилище на двата най-големи имотни пазара у нас - София и Варна, се купува, за да се дава под наем, пише "Монитор".

Тенденцията ще се задържи и до края на годината с оглед на добрия туристически сезон през изминалата година и положителните очаквания за предстоящия летен сезон, смятат варненските брокери.

В морската столица подобни жилища най-често се купуват за даване под наем в центъра на града, кварталите по-близо до морския бряг и летните курорти в района. Купувачите в морската ни столица най-често са на възраст между 30 и 50 години. Покупките от чужденци не са много, като интересът е предимно от руски граждани.

В София стимул за купуването на жилища с такава цел е нарастването на интереса от кратки туристически пътувания към нашата столица от западноевропейци в почивните дни.

Те идват основно заради ниските цени в заведенията и търсят нощувки на ниски цени в жилища, отдавани под наем на хотелски начала. Увеличаването на подобни пътувания се дължи и на повечето полети до София на трите най-големи евтини авиопревозвача в Европа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
5
 
4
 
! Отговори
еи така става! преди 6 години
като се ровят из кофите да събират храна бедните, спестяват и купуват жилища, стават рентиери! После ходят и се оплакват на Нинова колко са зле, а тя държи речи през два реда сълзи и сополи!
2
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пълни глупости! Всеки ден гледам обявите, не, че ще купувам, а за инфо. Няма никакво движение . Едни и същи обяви висят от месец насам в сайтове. Надуха цените и чакат рибите, ама нищо не кълве.
1
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
..или всеки 4ти купуващ жилище е *** мързел!