Международното право ерозира, дипломацията е в криза

Войната се превърна в инструмент, коментира Любомир Кючуков
12 апр 2018 21:53,
7

Международните институции и международното право ерозират и вече страни като САЩ и Русия не се съобразяват с тях. Това каза Любомир Кючуков в ефира на Bulgaria ON AIR.

Директорът на Института за икономика и международни отношения обясни, че системата на международните отношения е в криза и дипломацията вече губи възможност за превантивни действия срещу конфликти. Той каза също, че постовете на президента на САЩ Доналд Тръмп в социалните мрежи и заплахите за използване на ракети, които да са в отговор на химическата атака в Сирия, която пък Русия и сирийското правителство отричат, показват как се е променило мисленето на хората по света в последните години.

"Войната от престъпление се превърна в инструмент. При това в легитимен и морално-оправдан инструмент за решаване на конфликти", коментира Любомир Кючуков в студиото на "България сутрин".

Експертът по сигурност Боян Чуков пък изрази мнение, че конфликтът в Сирия е този, в който ще се покаже дали САЩ или Русия са по-напред в развитието си в оръжеен план.

"Америка почва да губи своя статут на глобален хегемон. Светът става полицентричен. Китай изпревари САЩ по редица параметри, под въпрос е военното могъщество на Съединените щати", коментира Чуков пред Bulgaria ON AIR.

Той се съгласи също, че дипломацията е профанизирана и се стигна до смешната Twitter дипломация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе какво международно право бе! Тос евидя - няма Южен Поток, Има турски и Северен 2... Те това е международното ви право...
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя направи констатацията на живота си, че войната се е превърнала в инструмент... Тоя отдолу, дето казва, че Чуков не е интелигентен и за това няколко мекерета му удариха минусите, е мноого прав ;)))
3
0
 
7
 
! Отговори
Гост - трол преди 6 години
Войната сама по себе си не може да се превърне в инструмент, превръщат я в такъв, тя си остава престъпление иначе. Другото, което остава, е нежеланието да се каже, че две страни водят военни действия в трета. Същото е и с дипломацията - дипломация е имало, откакто има човечество, тя не може да бъде принизена, нея я принизяват, и то конкретни хора с конкретни издънки. Останалите са й длъжници)). А тези дългове, се плащат много скъпо. Дълговете от Втората световна война, още са неплатими.
2
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С признаването на Косово се отвори кутията на Пандора!!Един тумор на Балканите и в ЕС!!!Албанската мафия в действие!!!
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А вие освен да коментирате и да седите, като наведени васали нещо можете ли да промените. не можете, защото сте наведени слуги и васали. Заврете си експертизите знаете къде лакеи със лакеи на сте дори смешни, а жалки.