Трима мъртви, един ранен в адска катастрофа на "Тракия"

Кола, спряла в аварийната лента, била пометена от друга
Обновена: 12 апр 2018 10:50 | 12 апр 2018 10:49, Камелия Цветанова
80
Трима мъртви, един ранен в адска катастрофа на "Тракия"
Снимка: Булфото, архив

Трима души са загинали, а един е ранен при катастрофа на автомагистрала "Тракия", съобщиха от сливенската полиция.

Тежкият инцидент е станал около 2:30 часа тази нощ.

До него се е стигнало, след като лека кола "Рено", спряла в аварийната лента, е била ударена от "Ауди".

Инцидентът е станал на 267 километър от автомагистралата в посока град София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки комплексиран тип които познавам кара Audi или BMW
50
0
 
14
 
! Отговори
ЗДП преди 6 години
Преди години на ХЕМУС със 120 зад един баир пред мен изникна една кола напреко на магистралата и едно цигле на 18-19 години ревящо по телефона и,че е катастрофирало а не обезопасяващо ПТП-то. слава на БОГА и на ABS на алфата,че не го отнесох
49
6
 
9
 
! Отговори
БС преди 6 години
До АнонименНе само камери, има много технологични възможности, но се изискват повече пари. В някои държави например, аварийната лента се прави с различна настилка в която се вграждат датчици и така по всяко едно време се знае има ли някои на нея, къде е точно и за колко време. Но явно за това е още рано в България.
48
0
 
15
 
! Отговори
БС преди 6 години
До АнонименНе съм казал патрулки през 200 м. Просто нашата пътна полиция не е достатъчно добра. Аз живея в Западна Европа и ако аварирам на магистрала полицаите пристигат максимум след 5 минути. Не знам как го правят, но не си тръгват докато не се убедят , че пътна помощ ще ме махне от там.
47
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БСНе може да се сложат патрулки през 200 метра.И по света никъде няма подобно нещо.Има камери,които заснемат нарушителите.Много камери.
46
8
 
9
 
! Отговори
123 преди 6 години
За съжаление ауди и фолквагин са си диагноза.
45
0
 
24
 
! Отговори
БС преди 6 години
До GЯвно, не си ме разбрал правилно. Съжалявам. Правилата са за всички, и за авариралите и за тези които са толкова нагли, че си позволяват да карат навсякъде. За мен лично, карането в аварийната лента на магистрала е недупостимо и трябва да води до големи наказания, включително и арест.
44
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България неофициално е в състояние на война и *** изглежда я печелят...
43
5
 
9
 
! Отговори
БС преди 6 години
До АнонименАко ти се спука гума?Да, и за това има съвсем прости правила:1. Всички излизат от колата и стоят на безопасно разстояние.2. Поставяш авариен триъгълник и включваш всички авариини светлини3. Веднага се обаждаш на Пътна ПомощЖелателно е пътна полиция да помогне колкото е възможно по-бързо, защото това е рискова ситуация. Например някой луд може да кара скоро по тази лента и да се удари в авариралата кола, затова хората трябва да са далеч от нея.
42
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При спиране в аварийната лента се поставя светлоотразителен триъгълник на разстояние 150 метра от колата. Това с триъгълника съм го виждал до сега максимум 3 пъти, но поставен на 10 метра. Когато си спрял не оценяваш ситуацията. 150 метра са необходими на кола караща със 120км/ч да реагира и да спре, 10 метра гарантират смърт! Друг е въпросът ЗАЩО още се разрешава на КPЕТЕНИ да карат в аварийната лента?
41
0
 
35
 
! Отговори
G преди 6 години
До БСТочно този случай е идеален пример, че не са опасност. Опасност е нарушението на закона и карането в аварийната лента. Дай да не я ползваме по предназначение, понеже има простаци, които карат в нея и няма кой да ги контролира. Дай и жените да се забулват, понеже има изнасилвачи, които не се удържат при вида на къса пола или голи глезени. Разбирате ме какво искам да кажа, нали? Хайде стига сте давали наклон на общественото мнение с изместване на вината към спрелите. Виновни са каращите.
40
14
 
3
 
! Отговори
БС преди 6 години
До GНе, не ми пречат тези в аварийната лента. Но те са прекалено много и някои стоят там прекалено дълго. Това е потенциална опастност, както в този случай.
39
0
 
12
 
! Отговори
БС преди 6 години
До УчителяАз съм много учуден, че има толкова много неграмотни водачи в БГ. Това е Магистрала = Високо скоростен път. Аварийна лента = само в Много Краен Случай (Наистина при авария) и трябва да бъде разчистена много бързо. Ако някой кара там и я използва като обикновена лента получава много голяма глоба и наказание. Много е просто, но полицията трябва да контролира това. Така е в Западна Европа. Какво е толкова трудно?
38
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И напомняне - не е задължително, да е техническа неизправност. Мигрени, пристъпи и подобни - По добре спрете и се разправяйте с някой полицай, отколкото да рискувате и загубите контрол.
37
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И искам да ви видя, ако ви се спука гума, а не знаете, длаи следващата отбивка е на 100 метра или 10 километра, дали ще продължите да карата със 120 по магистралата ? Дори ида намалите, превозни средства, неспособни да карат с повече от 50 км/ч са недопустими на този път.
36
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Драги ... Човеци. Да ви преведа закона на чоловешки."Ако ти изпуши трошката, бичиш са у аварийната и звъниш на пътната, ама нимокш кара та, пак Кот ще да става".
35
0
 
27
 
! Отговори
G преди 6 години
До БСВиждам, че и на теб ти пречат спрелите в аварийната лента, поради авария, да си караш в нея. Набийте си го в празните глави, многознайковци такива. В АВАРИЙНАТА ЛЕНТА НЕ СЕ КАРА!
34
23
 
6
 
! Отговори
БС преди 6 години
Всички таратайки в авария трябва да се разкарат от магистралата по най-бързия начин, това е работа на потната полиция. Глоби и наказания, след това.
33
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
(1) Водачът на пътно превозно средство, принуден да спре поради независещи от него обстоятелства, може да направи това върху лентата за принудително спиране извън платното за движение, като през нощта и при намалена видимост сигнализира спряното пътно превозно средство с предупредителен светлоотразителен триъгълник или включен авариен сигнал. При невъзможност да отстрани повредата и да продължи движението, той е длъжен да вземе мерки за изтегляне на пътното превозно средство от автомагистралата по най-бърз начин.
32
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
26 - предполагам, ще ако ти изпуши колата спираш по средата на пътя, ставаш я и си тръгваш ...