Великобритания обмисля ракетни удари в Сирия

Тереза Мей наредила подводниците да заемат позиция
12 апр 2018 08:07, Анисия Иванова
112
Великобритания обмисля ракетни удари в Сирия
Снимка: Reuters

Британският премиер Тереза Мей е наредила на подводниците си да заемат позиция така, че да поставят Сирия в ракетен обсег като подготовка за възможни удари по сирийската армия. Те може да започнат най-рано довечера. Това съобщи вестник "Дейли телеграф".

Очаква се британският премиер да поиска днес от министрите от кабинета си да одобрят участие на Обединеното кралство във военни действия срещу сирийската инфраструктура за химически оръжия, съобщи телевизионният канал "Скай нюз", цитиран от Ройтерс.

Цитирани от изданието източници заявяват, че Обединеното кралство "прави всичко възможно" да може да изстреля от подводници крилати ракети "Томахок" по военни цели в Сирия. Великобритания се готви да участва в действията под егидата на Франция и САЩ.

Канада не планира да участва във военна операция в Сирия, заяви в интервю за радио "Канада интернешънъл" канадският премиер Джъстин Трюдо. Той допълни, че Отава е готова да предостави хуманитарна помощ и да помогне за уреждане на сирийския конфликт на дипломатическо равнище.

Лидерът на партия "Лигата" и един от кандидатите за премиер на Италия, Матео Салвини, се обяви срещу бомбардиране на Сирия. Той също така даде да се разбере, че споделя мнението, че вината за използването на химическо оръжие се хвърля върху Дамаск преднамерено. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 85Това, че руснаците са изостанали и нямат модерно оръжие мислеха и Наполеон, и Хитлер... Те америте имат страшни оръжия, пък не са спечелили нито една война: Корея, Виетнам, фганистан, Ирак, Либия... За войниците им да не говорим - хомо-момо, транссекс и т.н. Такива като Силвестър Сталоун ги има само на филмите, прогагандните.
77
1
 
5
 
! Отговори
ген. Суворов преди 6 години
До Анонимен 73Това, че руснаците са изостанали и нямат модерно оръжие мислеха и Наполеон, и Хитлер... Те америте имат страшни оръжия, пък не са спечелили нито една война: Корея, Виетнам, фганистан, Ирак, Либия... За войниците им да не говорим - хомо-момо, транссекс и т.н. Такива като Силвестър Сталоун ги има само на филмите, прогагандните...
76
1
 
3
 
! Отговори
ген. Суворов преди 6 години
До АнонименТака мислеха и Наполеон, и Хитлер....
75
5
 
4
 
! Отговори
До 83 преди 6 години
Ето ти разликата ...САЩ и Русия.САЩ са богати,развити и технологични,а другите са иновационни в бояришника и антифриза.В градовете извън Санкт Петърбург и Москва ,на места дори още няма ток.
74
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кукувица скапана, която знае само да сее русофобия - с типично ингилизко двуеличие.
73
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой може ли да ми каже разликата между демокрацията и социализма, че аз единствената, която намерих, е че САЩ имат по-ефективна пропагандна машина, ама и тя се скапа
72
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом обмисля и мъдрува, нищо няма да направи. Нека мислят като патки. По-добре да оставят Сирия и да се съсредоточат върху техните превърнати в кочини държави - Афганистан и Ирак.
71
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ракетни удари по идиoтите в Сирия добре, но още по-добре ще е да се удари топ идиoта 2-3 хиляди километра на север от Сирия.
70
9
 
9
 
! Отговори
юбералес преди 6 години
До АнонименКитайците купуват дълг на САЩ, не защото са прости а защото са принудени. САЩ им е най-големия клиент. Ако САЩ спрат вноса от Китай, китайците ще пукнат от глад. Просто е. А че САЩ са пред фалит, го знаем от 7 ноеври 1917г.
69
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
бивш депутат от руския парламент Виктор Алкснис:Като обобщение може да се отбележи основното: военните възможности на Русия за нанасяне на удар по американските ескадрени миноносци, още повече по бързащите към Средиземно море самолетоносачна групировка на ВМС на САЩ, са категорично недостатъчни. Всичко, което остава за руските пилоти, моряци и ракетчици е с мълчание да наблюдават как САЩ ще нанасят удари по Сирия, да се прикриват от случайни ракети в собствените си военни бази
68
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
бивш депутат от съветския и руския парламент Виктор Алкснис: Жалко ми е да виждам съграждани, които вярват в това и са искрено убедени, че имаме вълшебен изключвател, с който не само да изключим Доналд Кук, но и целите САЩ. Настоящите зубърчета с малката ракетка на борда на Су-24 искат просто да потопят американските самолетоносачи, все едно са хартиени корабчета, заяви генералът от морската авиация.
67
1
 
10
 
! Отговори
побъркан свят преди 6 години
На война отива работата..язък за децата ни
66
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Взгляд": Руската авиация е безсилна пред "Доналд Кук"
65
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 64.Явно китайците са прости, и въпреки, че не им е изгодно продължават да изкупуват агресивно американски облигации.САЩ е пред фалит и единственото, което ги държи е, че петролът се търгува в долари. Те нападат всяка държава, която ги заплаши да го търгува в евро, юани и т.н справка Ирак и Либия. Скоро Русия взе да го продава на Китай в юани и веднага станаха много лоши. Просто кучето си брани кокала.
64
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 69"*** " ли забраниха да минава газ през България, или Хилари Клинтън?
63
3
 
26
 
! Отговори
Мислеща преди 6 години
Хора, осъзнавате ли какво означава една световна и ядрена война?! Елитите са си приготвили подземните бункери, а ние простосмъртните ще духаме супата. Планът за "златния милиард" се изпълнява с пълна сила - нас ще ни затрият, а "богоизбраните" ще оцелеят. Светът не отива на добре и тази цивилизация загива, най-вече заради моралния си разпад!
62
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо според вас между Армения и Азарбайджан постияно има напрежение? Ватенкитее опитват да спрат всеки опит някой да изнася газ за Европа . Азеритее имат много, но трябва да минат през Армения, а там отново диктатор създава напрежение това да не се случва :))) Кога ще погледнете , не знам вече :)
61
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредната димка за отконяване на вниманието от основните проблеми в Англия - престъпност и най-вече убийства в Лондон, орязания щат на полицията и Брекзит-а!
60
5
 
18
 
! Отговори
супер преди 6 години
Сателитни снимки показват как Руските бойни кораби в базата Тартус Сирия,напускат базата и се подреждат в бойна формация в средиземно море.
59
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Време е на Русия да и писне!