Великобритания обмисля ракетни удари в Сирия

Тереза Мей наредила подводниците да заемат позиция
12 апр 2018 08:07, Анисия Иванова
112
Великобритания обмисля ракетни удари в Сирия
Снимка: Reuters

Британският премиер Тереза Мей е наредила на подводниците си да заемат позиция така, че да поставят Сирия в ракетен обсег като подготовка за възможни удари по сирийската армия. Те може да започнат най-рано довечера. Това съобщи вестник "Дейли телеграф".

Очаква се британският премиер да поиска днес от министрите от кабинета си да одобрят участие на Обединеното кралство във военни действия срещу сирийската инфраструктура за химически оръжия, съобщи телевизионният канал "Скай нюз", цитиран от Ройтерс.

Цитирани от изданието източници заявяват, че Обединеното кралство "прави всичко възможно" да може да изстреля от подводници крилати ракети "Томахок" по военни цели в Сирия. Великобритания се готви да участва в действията под егидата на Франция и САЩ.

Канада не планира да участва във военна операция в Сирия, заяви в интервю за радио "Канада интернешънъл" канадският премиер Джъстин Трюдо. Той допълни, че Отава е готова да предостави хуманитарна помощ и да помогне за уреждане на сирийския конфликт на дипломатическо равнище.

Лидерът на партия "Лигата" и един от кандидатите за премиер на Италия, Матео Салвини, се обяви срещу бомбардиране на Сирия. Той също така даде да се разбере, че споделя мнението, че вината за използването на химическо оръжие се хвърля върху Дамаск преднамерено. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
5
 
10
 
! Отговори
юбералес преди 6 години
До АнонименЦелта не е Сирия а Иран. САЩ воюва в Сирия с Иран. А че Китай държи 1/5 от външния дълг на САЩ, не е проблем на САЩ а на Китай. Как се чисти външен дълг? - с обезценка на валутата в която е дългът. Просто е. САЩ е най-големия клиент на Китай, на практика го храни.
57
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 62 Напротив САЩ и Европа изпълниха плана си. Над реката Сирия е тяхна. Там са е петролните полета и пътя за газопроводите от арабските страни, които да конкурират рускияя монополист. За това и не си дават много зор. САЩ и Европа общо са към 1 милиард ...достатъчно ресурс да влязат в Сирия и да изметът всичко, ако решат.
56
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Толкова милиарди и долари хвьрлиха а файда няма Русия им ликвидира отрочетата в Сирия и сега от мька и безпомощност даже трета световна са готови да запалят
55
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми то това им остана на Сащ и сьюзниците им в Сирия пьлен резил и провал
54
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам кой е крив и кой прав, но нещата лека полека си отиват към бой. Според мен основният сблъсък, който САЩ търси е не с Русия, а с Китай. Просто не им изнася да са втората икономика в света и китайците да държат половината им външен дълг и да ги заплашват с обезценка на долара ако не слушат.Русия е слаба и като цяло не може сама да се опълчи на англисаксонците...но пък въпреки грозните провокации напоследък Китай си трае засега.
53
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До отговорапо заповед на президента на РФ към 09.00ч.на12.04.18г.ПВО войските,МВф,ВКС и Ударните стратегически сили са приведени в бойна готовностнадянали са памперсите и са в очакване :)
52
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама хубаво да го обмисли , щото мечешкия е четвъртит. Кефя се как вият ,плюят,повръщат ама нищо не могат да направят да стане тяхното в Сирия.
51
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами той сам реши че е диктатор в деня , когато започна да стреля срещу народа си. Нормален човек подава оставка и отива на избори.Ти няма да го разбереш , защото си изкуфвл миндилл. Един водач преди всичко трябва да мисли за народа си и държавата си. Тоя не помисли за нито едното.Ква файда вече какъв е ? Цялата държава е съборена , милион избити , вражда за 100 години напред. Слаб диктатор.
50
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жужи се спече
49
31
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой рубладижя слага машинално минуси, без да вниква в дълбочина, на 58 и 59, когато това са цитати от статии на Помощник на Путин - Владислав Сурков?!
48
4
 
50
 
! Отговори
Владо преди 6 години
Колелото се завъртя.Първо уж Русия е отровила Скрипал с руски газ?!Толкова сложен начин да се отърват от някого и то неуспешно и целия свят да разбере,че са били ТЕ просто НЯМА.Друг е въпроса,дали изобщо е имало покушение...И целия свят против Русия.Сега пък..."Предполагаема атака с химическо оръжие"...ЗАЩО?!Башар Асад си върна контрола над цяла Сирия с помощта на Русия...глупаво е и беше ясно,че ще бъде осъдено от целия свят.Всъщност,точно в това е и смисъла и замисъла на Америка и Англия.
47
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да си приемат после бежанците ,които ще се юрнат през границите ни!
46
3
 
21
 
! Отговори
отговора преди 6 години
На сайта на МО на РФ,бе публикувано съобщение е, по заповед на президента на РФ към 09.00ч.на12.04.18г.ПВО войските,МВф,ВКС и Ударните стратегически сили са приведени в бойна готовност в връзка с очакваната агресия срещу САР.
45
6
 
26
 
! Отговори
маде ин Булгари преди 6 години
Това е много хубаво, че нямаме бойни самолети. Защото американците и британците, без да им мигне окото, щяха нас да ни пратят да бомбардираме Сирия. И тогава, вместо по САЩ и по Англия, ответния руски ядрен удар, щеше да бъде нанесен по България! Ние щяхме да оперем пешкира!
44
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
42,44- според АЛГАФАРИ в Сирия е тихо и мирно, а кадрите които се разпространяват с трупове и развалини са снимани в студио с актьори.И веднага се питам и хилядите мигранти и те ли са актьори.МИСЛЯ СИ КОЛКО ЛИ ТРЯБВА ДА СИ ПАДНАЛ ЗА ДА ГОВОРИШ ТАКА ЗА ТРАГЕДИЯТА НА ЕДИН НАРОД ЗА УБИТИТЕ, КОИТО ВИДИТЕ ЛИ НЯМАЛО ТАКИВА А САМО ЧАРШАФИ И НОМЕРА УЖ ТРУПОВЕ КОЙ ИСКА ДА НИ НАКАРА ДА ПОВЯРВАМЕ ЧЕ НАРОДА НА СИРИЯ НЕ Е ПОДЛОЖЕН НА ИЗТРЕБЛЕНИЕ А ВИДИТЕ ЛИ СА ЖЕРТВА НА ОПОРНИ ТОЧКИ- КОЙ ПРЕДАДЕ ДЪРЖАВАТА СИ
43
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво да правят, милите ? Сега не са заключени от мекошавия ЕС, а им трябват нови територии. То с тая дестабилизация, кеф ти Сирия, кеф ти Либия, кеф ти Египет ...Бразилска се, но съм в състояние да повярвам, че има достатъчно хора с вашата, който са готови да го направят.
42
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А из все нещо обмислям като ща хода в гората за гъби ама като знам, че има мечка и не мойм и избегам си седа у дома. А пък и Ангилизия си е остров .
41
5
 
19
 
! Отговори
123 преди 6 години
Интересно ми е, ако сащ не се включат, британците сами за къде са тръгнали.
40
2
 
18
 
! Отговори
до кака някоя си преди 6 години
ще гледаш, ама как почва да ти свети простира и ти изчезва прането....по на татък се сещай...
39
39
 
8
 
! Отговори
kaka Emi преди 6 години
Голям пердах ги чака рашките в Сирия. Ще гледаме по телевизията.