Залудо не работи! От работа – богат в България ти стани

Владимир Каролев: Имаме малка производителност на труда!
Обновена: 12 апр 2018 09:32 | 12 апр 2018 09:20,
239

Единственият начин една нация да стане по-богата е да работи повече. Това е категоричното мнение на икономиста Владимир Каролев, което той изрази в студиото на "България сутрин".

По думите му учениците и студентите у нас не работят, за разлика от Дания, където над 50% от населението започва работа от 15-годишна възраст, а у нас този процент е под 10.

"Няма друг начин да станеш на индивидуално ниво и на ниво нация по-богат, освен да работиш повече от по-рано и по-производително", настоя Каролев пред Bulgaria ON AIR.

По думите му малко работим, като години, като часове и най-вече, като производителност.

Бившият народен представител Димитър Байрактаров пък беше категоричен, че за младите българи, които искат да започнат работа още преди да са навършили 18 години, има много нормативни пречки, които са свързани с обикалянето на различни институции и ваденето на различни документи.

"Там дори не се интересуваш каква заплата ще вземеш, а по-скоро се интересуваш да започнеш да придобиваш трудови навици", подчерта той.

Икономистът Владимир Каролев се съгласи с тези проблеми и обясни, че пречките се натрупват. По думите му покачването на минималната работна заплата няма да ни направи по-богати.

"В Швейцария няма минимална заплата, а е една от най-богатите държави в света", категоричен бе той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този трябва да работи в трудов лагер, за да придобие трудови навици. Той си мисли, че да обикаля телевизиите и да взема пари от фондации за лобиране, е труд.
192
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно както каза предишен коментатор,имаме достатъчно служебни контакти със служители в западна Европа в една и съща фирма,вършим едно и също,не само че ни се плаща 7пъти по малко а имаме и по дълъг работен ден,в смисъл те често са намалено работно време.
191
2
 
3
 
! Отговори
Фич преди 6 години
Предлагам изравняване на всички пенсии на 300 лв и почасово заплащане на труда. Ако фирма и работещ не се разбират да могат да се разделят веднага, а не след 2 месеца. Възможност за бързо наемане и бързо уволняване ни трябва.
190
1
 
4
 
! Отговори
Гост преди 6 години
...и справедлива цена на труда, никой няма да прати детето си да работи на мошеници, които го експлоатират, крадат труда му и погазват всички правила ! Експлоатацията на детски и др. труд е престъпление !
189
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единствено ДС " експерт" може да е толкова циничен като говори срещу българите.Каролев не е и българска фамилия, а някакъв хибрид/ гмо?/
188
0
 
12
 
! Отговори
дгх преди 6 години
Нямам наблюдение, колегите в офиса в западна европа да са по-работни от колегите в БГ, даже напротив. Но виж в БГ заплатите за една и съща работа са 7 пъти по-ниски.БГ политиците все още пропагандират, и си вярват на старите мантри, и не могат да разберат, че милиони българи много добре разбраха що е туй "запад" и каква е разликата с БГ.
187
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Търтей като крачолев забогатяват от детски труд?
186
0
 
15
 
! Отговори
Трак преди 6 години
От икономисти , като Крадолев сме на това дередже.Колко работни места е създал този разбирач , защото знам само колко е затрил.Няма такъв наглец долен.
185
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
защо продължават да го канят този пишман икономист?
184
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каролев е един манипулатор...................дяволско изчадие!
183
0
 
16
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 6 години
Каролев, да имаш представа кой забърса хиляди акции от масовата в Русе?
182
0
 
23
 
! Отговори
Ha ha ha преди 6 години
Много моля г-н Каролев да сподели на колко години е започнал работа, какво точно работи в момента и каква е производителността на неговия труд.
181
0
 
23
 
! Отговори
Вангу преди 6 години
Колко повече бе каролев...От това работене си изтървахме възпитанието на децата си ....Егати
180
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ченгета като Каролю, които работа са билидоносници в ДС, са канени постоянно в телевизиите да дават съвети. Този оригинал кога ще поработи.
179
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мммм не е точно !!! Не съм съгласен всичко е много относително .
178
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 171"Живея в Скандинавия..." - такава страна няма!"..няма да стигне се води стаж.", "...базикам се с името..." се пише бъзикам!Гений на българския език учи в "Скандинавия"! С тази граматика и синтаксис не можеш 4-ти клас да напуснеш. Бъ(а)зикам се и аз, да завършиш!
177
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз като имам трудови навици и работя като вол ква ми е файдата бе? Изкривен гръбнак и празни джобове! Аз да ти кажа! Курволчо!
176
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Па ги разбира Кароьло,дето е дрът реститут,иначе не работил един ден.
175
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Tоз Карольо все знае,все разбира.
174
0
 
22
 
! Отговори
Григорий Распутин преди 6 години
Кова сатанинско изчадие Каролев постоянно ни обяснява как лошо работим,а какво работи тоя гъс???