Залудо не работи! От работа – богат в България ти стани

Владимир Каролев: Имаме малка производителност на труда!
Обновена: 12 апр 2018 09:32 | 12 апр 2018 09:20,
239

Единственият начин една нация да стане по-богата е да работи повече. Това е категоричното мнение на икономиста Владимир Каролев, което той изрази в студиото на "България сутрин".

По думите му учениците и студентите у нас не работят, за разлика от Дания, където над 50% от населението започва работа от 15-годишна възраст, а у нас този процент е под 10.

"Няма друг начин да станеш на индивидуално ниво и на ниво нация по-богат, освен да работиш повече от по-рано и по-производително", настоя Каролев пред Bulgaria ON AIR.

По думите му малко работим, като години, като часове и най-вече, като производителност.

Бившият народен представител Димитър Байрактаров пък беше категоричен, че за младите българи, които искат да започнат работа още преди да са навършили 18 години, има много нормативни пречки, които са свързани с обикалянето на различни институции и ваденето на различни документи.

"Там дори не се интересуваш каква заплата ще вземеш, а по-скоро се интересуваш да започнеш да придобиваш трудови навици", подчерта той.

Икономистът Владимир Каролев се съгласи с тези проблеми и обясни, че пречките се натрупват. По думите му покачването на минималната работна заплата няма да ни направи по-богати.

"В Швейцария няма минимална заплата, а е една от най-богатите държави в света", категоричен бе той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Господин Каролев да си направи труда,преди да прави коментари,да прочете обяви за работа по морето.Например за 60 работни часа на седмица,или 240 работни часа за месец,заплата е 800 лева.Три лева за час.Според този господин ,българинът малко работи????Къде в Европа ,работят по 60 часа седмично?Българинът ,работи предостатъчно,но му пращат жълти стотинки.
172
27
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на Владимир Каролев, много добре го е казал, на същото мнение съм.
171
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да работиш по-производително не зависи от работника , а от инвестициите които е направил работодателя в автоматизация и роботизация.. Производствените на линии на глобалните компании например Костал новата линия работи 2-3 годни в Германия , после 2-3 години в Чехия и после когато вече морално остаряла идва в България.. Как да бъдем по-производителни от германците и чехите.
170
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В София и Пловдив 80% от студентите след 1-ви курс работят .. Не работят само студентите по медицината защото се иска много повече присъствие на лекции и упражнения. Каролев Лъже Мормона
169
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Владимир Каролев е мормон , неговите приятели са Завършили мормонски университети в САЩ.. Той е човека на Ротшилд в България .. Когато Борисов нае банката на Ротшилд за отценка на проекта Белене , после Банката на Ротшилд нае като подизпълнителнител фирмата на Каролев и Борисов разделиха парите.
168
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дъщеря ми е на 16 и иска да работи през лятото,но като знам колко сложна и тегава е процедурата по назначаване на непълнолетен на работа,колко и кави са изискванията към работодателите,направо да ти умре всекво желание за работа!
167
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Карольо недеи плямпа глупости смешен си жалък си
166
2
 
41
 
! Отговори
РАБОТНИК преди 6 години
Омръзна ми от този Каролев.Работя всеки ден съвестно да 18.30 ч. Взимам 700 лв. с голям стаж. Заплата ми не е вдигана от години. Какво повече да направя? Каролев все за работниците говори,но никога за работодателите.Той се води някакъв съветник.Я да иде в производството! Едни и същи канят да промиват мозъците.Този беше и депутат от НДСВ. Какво той като такъв допринесе за качествени закони? Само лобита и кражби -нищо друго.
165
1
 
14
 
! Отговори
Как ще ги стигнете преди 6 години
Като има толкова много зърно що бг хляба е скъп бре ми щото сте хванали мъжката на бг теслата дръжката ..... 747
164
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каролев ти какво произвеждаш???
163
1
 
19
 
! Отговори
Бобчо преди 6 години
До 176За да сме по-точни 5.5 млн. тона зърно сме ожънали през 2017 година което си е абсолютен рекорд, никога не сме постигали такъв обем. Ама няма от къде да знаете, че в Добрич има регистрирани повече Тесли(от тия електричките на Илон Мъск) отколкото в цяла Източна Европа, все собственост на котилото на зърнарите, естествено. За тракториста нова риза, а за чорбаджи Пенко - новата ТЕСЛА...ХАХАХХА...
162
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ако бачкахте колкото плямпахте, нямаше да сме на този хал сега!!!
161
15
 
4
 
! Отговори
Я па ти... преди 6 години
До Анонимен 175 3те ли че по време на изборите в САЩ Корелев вместо да чака резултата играе на борсата и печели за една нощ 25 000 долара. А направи го и ти това.И на мен не мие симпатичен , но трябва да сме честни към способните.
160
1
 
22
 
! Отговори
seira преди 6 години
КАКТО КАЗВАТ ГОСПОДАТА ***:"ПО-ДОБРЕ ГЛАДЕН, ОТКОЛКОТО МОРЕН И ГЛАДЕН!"
159
3
 
13
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До логорея 167 Как да няма селско стопанство? За теб селското стопанство означава ТКЗС. Ти чувал ли си какви рекордни добиви имаме от пшеница и даревица? Е , от домати и краставици нямаме , но не можем да ги произведем. А за милионерите земевладелци с джиповете чувал ли си? Няма ли сме били селско стопанство...
158
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Г-н Каролев що не пробва да работи в пълния смисъл на думата, защото съм убедена че не знае какво е работа, да бачкаш в България за 510лв на месец,и после да говори хуморески, естествено че всеки ще се ориентира към чужбина, нямам думи,***.Омръзна ми от ,,можещи и знаещи,,в тая скапана държава,от богати мързели.
157
1
 
16
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
Сега е актуално за лудо стой , за лудо не работи. И е правилно.
156
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И още нещо - IT бумът в България, или каквото е там, се дължи на факта, че едни хора взимам 2500 лева заплати, а други "специалисти" удрят и по 5500-6000, за неща, за който ще взимат 5-6 пъти повече, ако са в Пало Алто или Копенхаген.
155
1
 
5
 
! Отговори
anansar преди 6 години
опа, объркал съм сметките, 250 хиляди лева са. Което е..прилично, апартамент в София. *** пак не си богат
154
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 131.Живея в Скандинавия и съм сменил две унита."По-голямата уважаващи себе си университети не позволяват на 1 и 2 курс студентите да работята. "Само малка добавка да направя - по специалността и няма да стигне се води стаж. Аз почнах работа от трети семестър, но задължителния ми стаж, бе зачетен едва в 8ми и се водих на неплатен стаж (всъщност после ми изписаха едни бонуси, така че бис бе платен). Преди това въртях бургери в MC Donolads (базикам се с името).