Залудо не работи! От работа – богат в България ти стани

Владимир Каролев: Имаме малка производителност на труда!
Обновена: 12 апр 2018 09:32 | 12 апр 2018 09:20,
239

Единственият начин една нация да стане по-богата е да работи повече. Това е категоричното мнение на икономиста Владимир Каролев, което той изрази в студиото на "България сутрин".

По думите му учениците и студентите у нас не работят, за разлика от Дания, където над 50% от населението започва работа от 15-годишна възраст, а у нас този процент е под 10.

"Няма друг начин да станеш на индивидуално ниво и на ниво нация по-богат, освен да работиш повече от по-рано и по-производително", настоя Каролев пред Bulgaria ON AIR.

По думите му малко работим, като години, като часове и най-вече, като производителност.

Бившият народен представител Димитър Байрактаров пък беше категоричен, че за младите българи, които искат да започнат работа още преди да са навършили 18 години, има много нормативни пречки, които са свързани с обикалянето на различни институции и ваденето на различни документи.

"Там дори не се интересуваш каква заплата ще вземеш, а по-скоро се интересуваш да започнеш да придобиваш трудови навици", подчерта той.

Икономистът Владимир Каролев се съгласи с тези проблеми и обясни, че пречките се натрупват. По думите му покачването на минималната работна заплата няма да ни направи по-богати.

"В Швейцария няма минимална заплата, а е една от най-богатите държави в света", категоричен бе той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
1
 
27
 
! Отговори
... преди 6 години
Значи първо искам да кажа, че ако тоя "човек" ви каже добър ден, то мноого внимателно огледайте слънцето луната обадете се в бан и тогава му вяравйте! После ЗА ВСИЧКИ НИ Е ВИДНО ЯСНО И ОЧЕИЗВАДНО, ЧЕ В БГ С РАБОТА МИЛИОНЕР НЕ СЕ СТАВА! 99% от милионерите в БГ са станали такива САМО И ЕДИНСТВЕНО С ОТКЕАДНАТИ ПАРИ НА НАРОДА! Само за справка: Делян Пеевски, Кирил Домусчиев, Стефан Шарлопов, Стефан Софиянски, Бойко Борисов, Цеко Минев, Цветан Василев, просто няма да ми стигнат редовете за всичките!
112
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сещам се във Фермата същият този експерт как поучаваше мъжете как да плуват. Те, яки пичаги наскачаха като моржове, а той подскачаше на брега и продължаваме да дава акъл. И оня Ласкин и той болен легна. Не вярвайте на медийни герои какво ви дрънкат. Всички са въздух под налягане.
111
1
 
16
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
До Бай КольоТочно така е. ако си работещ беден в България, си двойно прецакан, хем си работещ, хем си беден. По добре е, да си неработещ беден. Тогава си прецакан, само, че си беден.Най-добре е, да си неработещ богаташ, но евреите и Бойко, не дават.
110
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За 200 лева пенсия. Това ли е келепира от денонощната работа за 200 лева през старините. Германските пенсионери могат да си позволят екскурзия с балон. И те си живеят спокойно старините не българските пенсионери. А сегашните 20-30-40 годишни въобще няма да вземат и пенсия. С това неработене или работа в сивия сектор нямат и един ден трудов стаж.
109
1
 
11
 
! Отговори
Жо преди 6 години
ЗАПОЧНАХ работа като пощальон, когато навърших 15 години. Беше далечната 1965 година. Още нямах Личен паспорт и ме назначиха на 4-часов работен ден със съгласието на баща ми. Заплатата ми беше 30 лв. Така работих през цялата лятна ваканция и за 3 месеца си заработих общо 90 лв. За следващата лятна ваканция вече имах паспорт и ме назначиха на пълна заплата от 60 лв. По-късно работих тежък труд категория, после категория и така...като приравниха трудовия ми стаж се получиха 51 г. 3м. и 8 дни.
108
1
 
29
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Интересно е, кой бунак, непрекъснато ни изкарва този кръгъл несретник Каролев, който да ръси "либерални ценности" по теле-визиите. Въпросният типаж е толкова противен, че дори да даде пример, как се забогатява, като се работи до смърт, никой няма да го последва;)))
107
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Г-н Каролев,Простете невежеството ми, но вие като такъв явен експерт, дали се простирате според "чергата" си от 1000 лева., или предпочитате да изкарате още 1000 лева?! Защото, ако останете на 1000 лева., няма как да станете по- богат с 1000 лева., ако не си прибавите още 1000 лева по сметката. Времето е пари, трябва да имате и време за това.
106
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе, те в Пакистан работят още от 5-6 годишни та до дълбока старост, ама нещо не съм ги видяла да са забогатели много...та как ще го обясни това г-н Каролев?
105
1
 
10
 
! Отговори
22 преди 6 години
Когато България стигне нивото на Дания тогава и от 10 годишни ще запичнем работа но засега кот такоаа ..... а тоз чичко да не говори каде кой от колко годишен започва да работи сигурно и той не е запопнал на 20 :D
104
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От коментарите виждам, че на много от хората не им се работи, ставало се гърбав. Или се печели с заграбване. Учудвам се даже при такива хора, че сме толкова добре. Вероятно не са мнозинство, но може и да са.....
103
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Двама майстори идват с нова врата и една дрелка да ми сменят старата. Разбиват старата и на нейно място опитват да вмъкнат новата врата, но тя не пасва.Майстора: - Абе шеф,нали нямаш нищо против да монтираме вратата от външната страна !Изгоних ги.На другия ден дойдоха други две момчета, напсуваха колегите, изкъртиха малко и монтираха вратата и си заслужиха бакшиш.
102
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да работи по- малко и да получава повече. Г-н Каролев, човек е по ефективен и продуктивен при по- малко работа и стимула от това че ще получи повече. Оттук идва и следва ще има повече време да влага собствения си труд и средства в неща, които му носят допълнителни финансови облаги.
101
2
 
27
 
! Отговори
аз преди 6 години
Дървавата трябва да въведе 10 лв на час минимална ставка а не само да казва че неможе да се меси във частния сектор в германия 8,5 евро е минималната ставка на час определена от държавата ако я нямаше източно европеиците щяха да работят и за по 5 евро на час но там малко хора работят за под 10 12 евро на час включително и аз като готвач и 2 работа в супермаркет взимам по 11 евро на вас който за там са малко но стигат а ако германец работи мойта работа взима поне 18 20 минимум
100
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От работа скъпи ми Каролев, демагог такъв, може да станеш единствено гърбав. Още пещерните хора са разбрали че работата става когато откраднеш "хубавото нещо" от съседната пещера. Така е възникнала "войната". България не е печелила войни. Имало е период когато е тарашила Византийската империя докато войските и са се занимавали с арабските нашествия. От там нататък - в киреча. Това е.
99
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България е депо за евтина работна ръка и пpocтитутки за Запада.
98
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жена заета в производството работи при нечовешки условия и мъжа и не търпи подобно положение и пише до институция жалба."Искам се оплача жената работи по 12час на студено и за да се грее всеки ден пие ром с чай.Докога трябва да търпя това като ми се прибира фиркана и оморена."
97
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някои ромки започват да метат улиците и да чистят офиси още от ранна младост, но нито една от тях не е забагатяла.
96
1
 
32
 
! Отговори
аз преди 6 години
Това са пълни глупости трябва да се повиши производителността,но със иновации добър мениджмънт а не със увеличаване на работно време защото на запад работят по малко но взимат повече от нас ако един германец го доведеш тук ще произвежда колкото българин и обратното въпрос на организация е заплатите трябва да скочат двойно защото 10 години не са мруднали и е абсурдно 70 80 % от работещите да са работещи бедни парите стигат само за сметки храна и дрехи няма нито време нито пари за курсове почивка.
95
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 101Колко ще е заплатата трябва да се пише в обявата за работа, а не да се пита.
94
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
103 - Къси го видя това, па ти ?