Жертвите от автобуса на ужасите на "Тракия" станаха 10

Не всички пътници са извадени от рейса, починалите може да са повече
Обновена: 13 апр 2018 14:04 | 13 апр 2018 13:30, Камелия Цветанова
150
Жертвите от автобуса на ужасите на "Тракия" станаха 10
Снимка: БТА

Към момента общо десет са загиналите при катастрофата край Вакарел, съобщиха от Центъра за спешна мединска помощ София-град.

Автобусът, който се обърна, все още не е вдигнат, така че от Спешна помощ имат съмнения, че броят на починалите може да се увеличи.

Още по темата

10 от ранените са настанени в болница "Св. Анна".

Трима са  мъже и седем жени. Първият е транспортиран до болницата в 12,05 ч. Четирима ма са в тежко състояние, със съчетани травми, като на двама се правят операции по спешност.

В "Пирогов" са закарани четирима души, сред които и дете, което е с гръдна и коремна травма. то вече е в операционна.

Друг от пострадалите е с черепно-мозъчна травма.

Три жени са приети във ВМА.

Според предварителните данни жена с "Рено", с плевенска регистрация, е придизвикала зловещата катастрофа на "Тракия", станала по обед на магистралата.

Един от управителите на фирмата "Юнион Ивкони" Иван Добрев каза пред БНР, че автобусът на фирмата е чисто нов, произведен през 2014 година.

"Аз не съм разследващ орган. По първоначални данни пътник се е обадил, че лека кола се е завъртяла, не знам от другото пътно платно ли е, от същото ли е, някаква жена е карала, тя е жива и доколкото знам е дала показания пред полицията, че е изгубила контрол над колата, удря се в рейса и го обръща", допълни той.

"Счупили са се стъкла и вероятно при влаченето на автобуса са изпаднали хора. Вероятно една от причините някои от пътниците да изпаднат през изпочупените прозорци е, че не са си били сложили коланите. Зор да има колани, а сега не се слагат", коментира той.

При катастрофата автобусът се е обърнал, излязъл е от пътя и има хора, които все още са затиснати под превозното средство.

14 линейки на ЦСМП – София са изпратени на мястото и транспортират ранените към най-близките с оглед на констатираните травми лечебни заведения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук коментират некой без мозък. Какво значение на кой е фирмата ? Кой е предизвикал катастрофата е въпродът. Некаква жена с кола.
84
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам за кой път я ремонтират тази магистрала, но дори от снимките в статиите се вижда, че асфалта пак е напукан.
83
6
 
17
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Истината е, че на Бойко Борисов, трябв ад аму се забрани, да строи, каквото и да е в България! И да си остане в Косово, при Хашим Тачи. Оставка, оставка, оставка, оставка....!
82
5
 
21
 
! Отговори
до 78 убийци преди 6 години
Като гледам поколението след 1990 година са убиищйците и особено дрогираните джендари.
81
8
 
14
 
! Отговори
до педал 74 преди 6 години
До АнонименФирма Юнион Ивкони е създадена 10 години преди появата на ГЕРБ и всички печеливши фирми в БГ са заграбени от парт секретарите на БКП.
80
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Москвичовски ОСТАВКА !
79
4
 
10
 
! Отговори
РАЙЧО преди 6 години
Да се отнеме лиценза на тази гербаджийска фирма Юнион Икони!!! И ако ви е мил живота просто не се качвайте на автобуси от тази фирма!
78
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ужасна трагедия! Господ да прости на потърпевшите и да даде сили на близките им.
77
1
 
14
 
! Отговори
Ммм преди 6 години
Милите, Бог да ги прости! А живите да се възстановяват бързо и добре! А Виновните да си получат заслуженото.
76
2
 
11
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Създадохте ми пак много работа! Само допреди 2 дни, вече писах на Борисов, че прекалено много поръчки ми дава, откъм магистрала "Тракия".
75
1
 
34
 
! Отговори
fgj преди 6 години
неподдържани пътища, стари и лошо поддържани автомобили, недостатъчен контрол по пътищата, отчаян и малко изглупял народ, агресивен и просташки манталите у много от хората, унищожен най-евтиния бърз у удобен транспорт на дълги разстояния - железопътния и т.н., повсеместна лакомия и простотия ....
74
0
 
6
 
! Отговори
До 68 Жо преди 6 години
За да бъдем по-точни, при 100 км/час, колата измнава за 1 секунда 27,78 метра, а при максимално разрешената скорост на магистралата от 140 км/час, изминава 38,89 метра.Казано по-накратко 28 метра и 39 метра за една секунда. На автобусът максимално разрешената скорост е 100 км/час, каквато е и на мотоциклетите и на камионите, но сега предполагам ще се разбере дали е превишил скоростта. Според мен автобусите често карат с над 100 км/час по магистралите. Същото е и за жената с Реното.
73
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
г.рбераска фирмичка
72
2
 
21
 
! Отговори
Сержант преди 6 години
Думата 'ПРАВИЛА' за каквото и да е ние българите не я обичаме. Всеки си кара по своему и само ревем, че сме зле и все някой ни е виновен.
71
4
 
24
 
! Отговори
1234 преди 6 години
Юнион Ивкони- от кога хората алармираме,че автобусите им са в неизправност,постоянни повреди,закъсват по пътищата,запалват се ,пукат гуми,климатика почти никога не работи,шофьорите не си знаят маршрута,защото постоянно си сменят линии и още куп нередности.С протекции от властта,никой не проверява и не санкционира.Пак ще има оправдания,лъжи и хвърляне на прах в очите на хората.Всеки,който се е возил на автобус от фирма Юнион Ивкони и малко разбира от коли,знае ,че това е пътуващ ковчег!
70
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Случва се някаква трагедия и всеки започва да излива болката си (другото име на комплексите). Някой смята, че шофьорите карало като луди и те са виновни за всичко, удобно забравяйки, че правила се спазват само когато има контрол за спазването им и така е навсякъде по света. Само в България все се намират някакви, които твърдят, че контролът за спазването на правилата трябва да го правят самите шофьори, което никъде по света не е станало и го няма. Други все повтарят за Бай ***, каруци, трошляц
69
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАЧИ ШОФИРАНЕТО Е ИЗКУСТВО!!!!ТРЯБВА ДА Е ЗАПИСАНО ПРЕДИ ДА СЕ ДАДЕ КНИЖКА!!!АКО ТЕ БУТНАТ ОТСТРАНИ ДА ВРЪТНЕШ ЛИ ВОЛАНА НА ДЯСНО ИЛИ НА ЛЯВО!!!!
68
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато си слагам предпазния колан на сделката в автобус в България ,забелязвам ,че ме поглеждат странно близкостоящите !Явно ,не съм редовен !
67
3
 
19
 
! Отговори
Жо преди 6 години
"ЗАГУБИЛ УПРАВЛЕНИЕ"- този термин все по-често става причина за катастрофи. Причината е небрежно придържане на волана с лявата ръка. При възникване на проблем, времето за реакция на водача е около половин секунда, защото за него това е неочаквано събитие и му трябва време да реагира и хване здраво волана с две ръце. При 100 км/ч МПС-то изминава поне десетина метра, преди водачът да овладее ситуацията. Понякога това е фатално.
66
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И естествено, по стара кауррска традиция - всички в аварийната лента.