Жертвите от автобуса на ужасите на "Тракия" станаха 10

Не всички пътници са извадени от рейса, починалите може да са повече
Обновена: 13 апр 2018 14:04 | 13 апр 2018 13:30, Камелия Цветанова
150
Жертвите от автобуса на ужасите на "Тракия" станаха 10
Снимка: БТА

Към момента общо десет са загиналите при катастрофата край Вакарел, съобщиха от Центъра за спешна мединска помощ София-град.

Автобусът, който се обърна, все още не е вдигнат, така че от Спешна помощ имат съмнения, че броят на починалите може да се увеличи.

Още по темата

10 от ранените са настанени в болница "Св. Анна".

Трима са  мъже и седем жени. Първият е транспортиран до болницата в 12,05 ч. Четирима ма са в тежко състояние, със съчетани травми, като на двама се правят операции по спешност.

В "Пирогов" са закарани четирима души, сред които и дете, което е с гръдна и коремна травма. то вече е в операционна.

Друг от пострадалите е с черепно-мозъчна травма.

Три жени са приети във ВМА.

Според предварителните данни жена с "Рено", с плевенска регистрация, е придизвикала зловещата катастрофа на "Тракия", станала по обед на магистралата.

Един от управителите на фирмата "Юнион Ивкони" Иван Добрев каза пред БНР, че автобусът на фирмата е чисто нов, произведен през 2014 година.

"Аз не съм разследващ орган. По първоначални данни пътник се е обадил, че лека кола се е завъртяла, не знам от другото пътно платно ли е, от същото ли е, някаква жена е карала, тя е жива и доколкото знам е дала показания пред полицията, че е изгубила контрол над колата, удря се в рейса и го обръща", допълни той.

"Счупили са се стъкла и вероятно при влаченето на автобуса са изпаднали хора. Вероятно една от причините някои от пътниците да изпаднат през изпочупените прозорци е, че не са си били сложили коланите. Зор да има колани, а сега не се слагат", коментира той.

При катастрофата автобусът се е обърнал, излязъл е от пътя и има хора, които все още са затиснати под превозното средство.

14 линейки на ЦСМП – София са изпратени на мястото и транспортират ранените към най-близките с оглед на констатираните травми лечебни заведения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
52 е прав корупцията управлява държавата те не спазват закони и затова са всеки ден миналата седмица микре сега там нее добре да изчистим тия корумпирани кадри аз предлагам но няма чистене дее йонко питам мълчи що щото и тои стях
64
0
 
5
 
! Отговори
DF преди 6 години
До до DFПак започва с "dne"... на един олигарх е
63
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Идва лятото, гъстотата от движение на ППС ЩЕ СЕ УВЕЛИЧАВА в пъти ПО БЪРЗО от нови. ПЪТИЩАТА .На всеки трудоспособен човек в Бг. Му е необходимо пространство за реализация.Градовете ни са единственото МЕСТО.. Нужни са СЪВРЕМЕНИ ПЪТИЩА .
62
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съгласна съм с коментар 36 . Откакто направиха магистралите и няма ограничения карат като луди и има много загинали точно на магистрали . Ако помните почти всяка седмица там се обръщат коли, излитат извън мантинелата от бясната скорост нищо че няма насрещно движение . Трябва ограничение на скоростта да има , камери , проверки ...
61
1
 
28
 
! Отговори
DF преди 6 години
Таз *** чалгясала изтрепа сума ти народ, а още толкова берат душа и са на кантар. Сигурен съм сега, че родата й яко се е мобилизирала и проучва на кой-какво-колко да бутне, за да се измъкне възможно най-леко. Обзалагам се, че накрая ще излезе нещо от сорта "без да е искала, не е виновна за нищо" и виновни ще излязат жертвите, че не са сложили колани. Те такива от това социално-интелектуално ниво са много задружни и бързо се организират, за да се измъкнат като сгафят нещо.
60
5
 
19
 
! Отговори
Ямболлия преди 6 години
Дано няма повече жертви. Колкото до инцидента, на Боко тиквата, явно не му се е налагало да кара по-магистралите си да види в какво състояние са. Миналата седмица колата ми едва не се разпадна от непрестанните дупки по Тракия.
59
3
 
10
 
! Отговори
Край преди 6 години
Не казвам че не сме хора. Просто мразим правилата. И ромите са така за наше успокоение. Българина без ПРИНУДА не спазва закони и ред. Доказателствата за това ги виждаме ежедневно. Извода е че на нас демокрацията не ни понася - на път е да ни затрие.
58
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мяма информация какво точно е станало. Жалко за загиналите и ранените и не избивайте комплексите си чрез тази трагедия!
57
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За това, което става в България голяма вина имат и такива като номер 52 Край, които непрекъснато ни внушават, че не сме хора. Е, като ти повтарят все едно и също, накрая и ти решаваш да направиш нещо такова.
56
4
 
10
 
! Отговори
Стеф преди 6 години
До ХА-ХА-ХА !Ти нормален ли си?Нещо много по-малко от кола може да преобърне автобус.Учил ли си физика в училище?Ако не поне си чувал поговорката за камъка и колата...
55
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Немското са магистрали, нашето са тиквена пародия на магистрали.
54
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТОВА Е ЕКСТРЕМНА СИТУАЦИЯ ПРИ КОЯТО ИМА 4 ВЪЗМОЖНОСТИ!!!ДА ЗАДЪРЖИШ ВОЛАНА НА АВТОБУСА! ДА ГО ЗАВЪРТИШ НА ДЯСНО ИЛИ НА ЛЯВО ИЛИ ДА ГО ПУСНЕШ!НАЙ-ДОБРЕ Е ДА ПУСНЕШ ВОЛАНА И ДА ОСТАВИШ СЪДБАТА СИ В РЪЦЕТЕ НА ВСЕВИШНИЯ :D
53
0
 
6
 
! Отговори
корекция преди 6 години
До АнонименНе е точно така, до сега с който автобус на юнион съм пътувал си е имало колани за пътниците и това не е от вчера поне от 1-2 години е
52
4
 
18
 
! Отговори
Край преди 6 години
Българите не искат да спазват правила и закони. За това ни бегат затворници, за това се избиваме по пътищата, за кучета ни ядат децата.Властта пък не желае да налага спазването на законите -не е популярно.Отдавна повтарям да загасим АЕЦ Козлодуй - такава държава и народ е опасно да имат толкова голема бомба.
51
5
 
35
 
! Отговори
DF преди 6 години
В друг сайт има снимка на великата шофьорка с реното как се обяснява нещо на полицаите пред автобуса. Достатъчно е само да й видите вида, стойката и облеклото, и ще ви стане ясно колко умствен багаж има, и дали не е виновна за тази огромна трагедия с нахалното си шофиране. Такива като тая и по улиците се зъбят и зверят на хората, и все са в правото си според тях. С лакти, нахалство и безпардонност се придвижват в живота, за сметка на другите. Сега не е било по-различно. Съсипала е сума ти хора.
50
19
 
11
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Само 80% *** могат да повярват, че една малка кола може да преобърне огромен, пълен автобус.Разбира се, фирмата на Боко и Шиши няма как да е виновна.Виновна ще е шофьорката на автомобила ...
49
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Магистрал Паша къде е ?
48
0
 
11
 
! Отговори
Тираджия преди 6 години
При камионите понеже центъра на тежестта е на високо ,както при автобусите .При остър ляв завой или при сблъсък отзад ако забележиш че ремаркето се накланя надясно ,трябва по възможност да дадеш пълен десен завой ако няма дървета или други непреодолими препятствия.По този начин излизайки от пътя, поне ще избегнеш преобръщането.Гледайки снимки от инцидента мястото е било напълно подходящо Шофьора да даде пълен десен, и със сигурност щеше да избегне преобръщането и нямаше да има жертви!
47
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе защо не затворят тая фирма юнион икони,колко катастрофи направи.Те не че всички автобуси не са 16употреба,и един шофьор 48часа да се пестят пари нали.Пък човешкия живот какво значи за българския"бизнесмен"
46
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама разбира се, политиците нямат никаква вина. Само дребният детайл, че в техни ръце са контролът, изпълнението на разпоредбите, наказанията...