Жертвите от автобуса на ужасите на "Тракия" станаха 10

Не всички пътници са извадени от рейса, починалите може да са повече
Обновена: 13 апр 2018 14:04 | 13 апр 2018 13:30, Камелия Цветанова
150
Жертвите от автобуса на ужасите на "Тракия" станаха 10
Снимка: БТА

Към момента общо десет са загиналите при катастрофата край Вакарел, съобщиха от Центъра за спешна мединска помощ София-град.

Автобусът, който се обърна, все още не е вдигнат, така че от Спешна помощ имат съмнения, че броят на починалите може да се увеличи.

Още по темата

10 от ранените са настанени в болница "Св. Анна".

Трима са  мъже и седем жени. Първият е транспортиран до болницата в 12,05 ч. Четирима ма са в тежко състояние, със съчетани травми, като на двама се правят операции по спешност.

В "Пирогов" са закарани четирима души, сред които и дете, което е с гръдна и коремна травма. то вече е в операционна.

Друг от пострадалите е с черепно-мозъчна травма.

Три жени са приети във ВМА.

Според предварителните данни жена с "Рено", с плевенска регистрация, е придизвикала зловещата катастрофа на "Тракия", станала по обед на магистралата.

Един от управителите на фирмата "Юнион Ивкони" Иван Добрев каза пред БНР, че автобусът на фирмата е чисто нов, произведен през 2014 година.

"Аз не съм разследващ орган. По първоначални данни пътник се е обадил, че лека кола се е завъртяла, не знам от другото пътно платно ли е, от същото ли е, някаква жена е карала, тя е жива и доколкото знам е дала показания пред полицията, че е изгубила контрол над колата, удря се в рейса и го обръща", допълни той.

"Счупили са се стъкла и вероятно при влаченето на автобуса са изпаднали хора. Вероятно една от причините някои от пътниците да изпаднат през изпочупените прозорци е, че не са си били сложили коланите. Зор да има колани, а сега не се слагат", коментира той.

При катастрофата автобусът се е обърнал, излязъл е от пътя и има хора, които все още са затиснати под превозното средство.

14 линейки на ЦСМП – София са изпратени на мястото и транспортират ранените към най-близките с оглед на констатираните травми лечебни заведения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
4
 
11
 
! Отговори
Я па ти... преди 6 години
До Анонимен 131 Ти четеш ли че автобуса е нов.? И да те светна, че вдига 200 на втора скорост.***.На всъкъде пишат че виновна е жената.Кво си се хванал за автобуса?Абе ясно ми е от кои си.
124
0
 
7
 
! Отговори
Г преди 6 години
Чипа, чипа трябва да се смени, ама нейсе...
123
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой можи ли да обясни защо автобус който не отговаря на никакви изисквания кара с 200? Защо? Пак ли нищо не знаят управляващите? Пак ли седят в дупките? Какво е това бе-----------А на теб кой ти каза, че кара с 200?
122
8
 
1
 
! Отговори
4epa преди 6 години
KAK BALHA MOJE DA IZBUTA SLON- NE MI IASNO !!!!!!! SPOED MEN SLAB 6OFIOR NA AVTOBUSA !!!!! JALKO ZA HORICATA- BOG DA GI PROSTI !!!!!
121
7
 
16
 
! Отговори
До Шматка преди 6 години
Аз навъртам 10 000 - 12 000 км на година, карам почти всеки ден. Моята кола /която се паркира в гараж/ след 25 години ще е нова, а автобус, който минава по средно 800 км на ден /това е курса София-Бургас-София/ след 4 години е на над 1 000 000 км, за които навъртяни километри се налага сериозна подръжка, която вероятно не е правена. Така че нещата не са толкова прости и това, че е на 4 години изобщо не означава, че е нов... но в случая годините на автобуса нямат нищо общо.
120
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От фирмата твърдят, че автобуса е произведен през 2017-та и се е движел с 93 км/час.При такава скорост не ми е много ясно как колата е успяла да го изхвърли от пътя.
119
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В нормалните страни. Град - село се поставя 50 % на 50%.Пътищата се подновяват с необходимостта от динамиката на живота Цяло поколение от СОЦА Остави с век назад държавата.В бедния северозапад спешно е нужно СЪВРЕМЕНИ ПЪТИЩА.
118
8
 
22
 
! Отговори
Рено ЕН 0966 ВС преди 6 години
карано от "шофьорка",се забива като пирон под лявата част на автобуса.Силно смачканата предна дясна част на таралясника,показва действието на съоръжението-Рено,като трамплин.При скорост от 100+км/ч известна част от пътя автобуса е изминал на 2 гуми.Само по филмите шофьора би направил нещо(запазване посока на движение,в никакъв случай "контриране").Наблюдават се 3 устойчиви неща:Законите на физикатаНе слагането на коланиОпити същества от нежния пол да шофират.А с колко ли се е движел крана?
117
3
 
26
 
! Отговори
Г.Нушев преди 6 години
До Анонимен 116 Не е вярно, че толкова си можем. Задайте си следния въпрос. Ако един човек от уредена държава с ясни правила и норми, оправен и можещ, го пуснем у нас, колко време ще оцелее? Можем много повече, но държавните органи са се обединили срещу народа с цел да го крадът и използват. Най-лесно е да ни съберат в 5 града за да ни контролират по лесно. А изоставените райони един ден ще се продадът на безценица. Това е очевиден геноцит. всичко това не е случайно. Няма толкова глупави хора...
116
6
 
8
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 120Ами четири годишен автобус си е нов.Твоята кола сигурно е 25 годшна ама....
115
1
 
32
 
! Отговори
до умниците по-долу преди 6 години
Автобуса е почти нов на реномирана марка, отговарят на вс. европейски изисквания. Дори има колани за всички пътници. Автобуса се е движил с не повече от 90 на колкото е ограничен. Шофьора не е толкова "млад". В любимата ви Европа правилата за автобусния превоз са същите като тук. Т.е. един 25г. шофьор със съответните категории може да управлява пътнически автобус. Шофьора е застъпил в Сливен след почивка от няколко дни, така че не е "преуморен". Няма алкохол при теста след инцидента.
114
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Закривай ***.
113
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чисто нов автобус, произведен 2014-та ...Тая фирма от десетилетие е за закриване, ама никой няма да я пипне. Сетете се защо.
112
2
 
5
 
! Отговори
last преди 6 години
ma, Boko e karal, be!
111
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой можи ли да обясни защо автобус който не отговаря на никакви изисквания кара с 200? Защо? Пак ли нищо не знаят управляващите? Пак ли седят в дупките? Какво е това бе?
110
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И защо специално някой да иска да ни изтрие от лицето на земята? Толкова си можем.
109
4
 
11
 
! Отговори
Г. Нушев преди 6 години
Проблемът е в нашето овчедушие. Не е виновна жената, че кара кола 20 години, виновен е този, който разрешава да има такива коли в България. Сега ще слагали еко винетки, но пак целия *** на Европа ще се продаде у нас, защото е разрешен вноса. Вината не е на младия шофьор, а на онези, които разрешават неопитни хора да возят други хора. Не се опитвам да политизирам темата. Аз просто казвам, че всички политици след 89 година просто искат да ни затрият от земята, а ние си блеем като овце...
108
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
автобусите убийци на фирмите на герб трябва да спрат, стига вече сте живели и печелили на смърта на българите
107
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
към 96. Мои познати в Германия го хванаха с алкохол. Глоба, без книжка, изпит и 2 г. без глътка алкохол. Нещо че не кара. На 3 месеца изследване на кичур коса. Така установяват дали е пилот алкохол. Ама смее ли? Това САМОконтрол с помоща на държавата, а не глоби равняващи се на 5 МРЗ е несъбрани. Иначе до 10 км. 10Е глоба. Нищо не е, ама плащат ВЕДНАГА. А в България във всички села пияниците си карат безпроблемно. Тук за чаша вино, защото някой е видял и се е обадил, докато тръгна с кола го спр
106
1
 
2
 
! Отговори
psiho преди 6 години
До Жо - точно в предната част на гумата. polu!