Путин заработил близо два пъти повече за 2017 г.

Шефът на администрацията му обаче е спечелил най-много
91
Путин заработил близо два пъти повече за 2017 г.
Снимка: архив, Ройтерс

Руският президент Владимир Путин е заработил през 2017 г. 18 млн. 728 хил. 268 рубли според неговата декларация за годишните му доходи, разходи и имущество, публикувана днес на сайта на Кремъл и цитирана от ТАСС.

По днешен курс 77 рубли са равни на 1 евро. Доходите на президента за 2017 г. са нараснали с 9,87 млн. рубли в сравнение с предната година. Неговият среден месечен доход е бил 1,5 млн. рубли срещу 730 000 за 2016 година. ТАСС отбелязва, че годишният доход на Путин е нараснал над 5 пъти в сравнение с 2013 г. заради повишените с указ заплати на президента и премиера.

Няма промяна в неговото недвижимо имущество и колите, които притежава. Според декларацията той има поземлен имот от 1500 кв.м, жилище от 77 кв.м и гараж от 18 кв.м. Той обаче ползва и жилище от 153,7 кв.м с гаражно място от 18 кв.метра. Всички тези имоти се намират в Русия.

Президентът притежава два редки стари автомобила "Волга", джип "Нива" и ремарке "Скиф".

Руският премиер Дмитрий Медведев през 2017 г. има доходи в размер на 8,56 млн. рубли. Това е леко понижение от 2016 г., когато е заработил 8,59 млн., което се обяснява с намалението на доходите му от лихви по банковите му сметки.

Човекът от Кремъл, спечелил най-много през м.г. обаче е шефът на президентската администрация Антон Вайно, отбелязва ТАСС. Той е декларирал парични доходи от почти 256 млн. рубли, т.е 14 пъти повече от държавния глава. Това е увеличение от 26,5 пъти в сравнение с 2016 г. Той е купил два поземлени имота от по около 7 декара всеки на територията на Русия, като е отбелязал в декларацията, че ги е купил с пари от продажбата на друг поземлен имот от 2840 кв.м и жилище от 454 кв.м.

Сред съпругите на висшите кремълски чиновници, които също са задължени да декларират състоянието си, за втора поредна година първенец по доходи е жената на кремълския говорител Дмитрий Песков - олимпийската шампионка по фигурно пързаляне Татяна Навка. Тя е декларирала доход от 200,39 млн. рубли, което е с около 80 млн. повече от предходната година. Нейните доходи са 14 пъти по-големи от тези на съпруга й.

За втора поредна година съпругата на премиера Дмитрий Медведев - Светлана, декларира нулев доход. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми ще заработи човека, за какво иначе се кандидатира и спечели пак?
27
4
 
0
 
! Отговори
6 преди 6 години
Това интересно днес путин вас това ни засяга гледаъте тракия какво става ежас
26
4
 
7
 
! Отговори
8===о преди 6 години
До Българин 81От путин не зависи на къде ще върви света.Това ,че е най-влиятелният човек в света просто значи ,че властта му в русия е абсолютна подобно на средновековен монарх.
25
4
 
6
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Тази новина е за най-най-простолюдието. Путин е най-влиятелния човек в света (според Ню йорк таймс). Едва ли го интересува колко му е заплатата, след като от него зависи на къде ще върви света. Същото се отнася и за другите световни лидери.
24
5
 
6
 
! Отговори
Ха,ха,ха, преди 6 години
Нашенските телета, краварски *** още не са разбрали , че Тръмпата се упалаши. То си е нормално за него, нали Ким с три ракети набързо го отказа от мерака и флота му се прибра.
23
3
 
1
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 76Само поредния *** не разбра Кузнецов е на док и се модернизира - най-голямата промяна ще е демонтажа на старите ракети Гранит и замяната им с КалибриКортик и Кинжал ЗАРК/ЗРК комплекси ще се заменят с Тор-М2 и Панцир-СМ/С2 унифицирани със сухоземнитеПодмяна прктически на цялата електрическа мрежа и прочие.
22
3
 
9
 
! Отговори
хюуу-хюууу преди 6 години
Аллоооууу, броим ли стинките на англо-американските корпорации дето пак подпалиха света?
21
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе снощи много отворени военни специалисти имаше, как краварите щели да използват умни ракети и оръжия, как краварите ще унищожат Руските войски в Сирия дори и самата Русия.Тази вечер нещо много сте се снижили, това с войната да не ви е да се епилирате или да ходите на гей паради.
20
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руският президент има правода печели толкова защотостраната му се развива перфектно .Русия е третата икономика .Лaйнарите неграмотници да се ограмотяват .
19
2
 
6
 
! Отговори
Заработил той... преди 6 години
Ам' нашта тиква ако не беше толко проста, че да си забрави оШфорните смети - кой знай колко щеш' да изкара....
18
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледаме в канчето на Путин, а? Нашичкият Тиквослав какво ли заработва?
17
10
 
6
 
! Отговори
ХА,ХА,ХААА...РЕЗИЛ ! преди 6 години
1-Э....Е 77-РУБЛИ...ХА,ХА,ХААААААААААААА.....1-лв....Е 36-РУБЛИ...!!!!!!!!!!!!!!!!!КВО ДА ГОВОРИМЕ ПОВЕЧЕ ...??!!!!ТЕ ...НА ТОВА МУ ВИКАТ --"РУСКИ РЕЗИЛ"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
16
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жал ми е за руснаците. Стокхолмски симдром, да се застъпват за палачите си. А последните ги държат в мизерия и изолация. А троловете действат ли действат.
15
3
 
6
 
! Отговори
дядомраз преди 6 години
Много интересна новина въпреки другата новина за доказателствата които руснаците показаха преди малко за инсценираната химическа атака в Дума.Има интервюта с жертвите на атаката,които разказват как е изигран този цирк.Англия стои и зад тази позорна лъжа.
14
1
 
5
 
! Отговори
от векове преди 6 години
А някой да брои забогатяванията на гърба на народите за.... ...Ротшилдите например...?
13
7
 
2
 
! Отговори
Олег преди 6 години
Стига с руските ви тъпотии. В понеделник Лавров каза, че няма следи от химическо оръжие. В петък го пусна Великобритания в обсадения от руснаци град.Лавров лъже поне в едното си заявление!
12
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Народна поговорка:"Ако руснак ти каже, че грее слънце, взимай си и чадъра и дъждобрана и си слагай най-високите гумени ботуши!"
11
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До страх - Ами те от Москва много неща казват ,ама никой не им верва .До там я докараха с постоянното лъгане и наглост .
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ве4е и в Русия не вярват на тези цифри .
9
2
 
0
 
! Отговори
Коментатор преди 6 години
Оффф, че скука!И тази вечер няма да има война и ще трябва с ей-такива ерзац семки да се занимаваме. Направо ми писна да коментирам такива статии!