Путин заработил близо два пъти повече за 2017 г.

Шефът на администрацията му обаче е спечелил най-много
91
Путин заработил близо два пъти повече за 2017 г.
Снимка: архив, Ройтерс

Руският президент Владимир Путин е заработил през 2017 г. 18 млн. 728 хил. 268 рубли според неговата декларация за годишните му доходи, разходи и имущество, публикувана днес на сайта на Кремъл и цитирана от ТАСС.

По днешен курс 77 рубли са равни на 1 евро. Доходите на президента за 2017 г. са нараснали с 9,87 млн. рубли в сравнение с предната година. Неговият среден месечен доход е бил 1,5 млн. рубли срещу 730 000 за 2016 година. ТАСС отбелязва, че годишният доход на Путин е нараснал над 5 пъти в сравнение с 2013 г. заради повишените с указ заплати на президента и премиера.

Няма промяна в неговото недвижимо имущество и колите, които притежава. Според декларацията той има поземлен имот от 1500 кв.м, жилище от 77 кв.м и гараж от 18 кв.м. Той обаче ползва и жилище от 153,7 кв.м с гаражно място от 18 кв.метра. Всички тези имоти се намират в Русия.

Президентът притежава два редки стари автомобила "Волга", джип "Нива" и ремарке "Скиф".

Руският премиер Дмитрий Медведев през 2017 г. има доходи в размер на 8,56 млн. рубли. Това е леко понижение от 2016 г., когато е заработил 8,59 млн., което се обяснява с намалението на доходите му от лихви по банковите му сметки.

Човекът от Кремъл, спечелил най-много през м.г. обаче е шефът на президентската администрация Антон Вайно, отбелязва ТАСС. Той е декларирал парични доходи от почти 256 млн. рубли, т.е 14 пъти повече от държавния глава. Това е увеличение от 26,5 пъти в сравнение с 2016 г. Той е купил два поземлени имота от по около 7 декара всеки на територията на Русия, като е отбелязал в декларацията, че ги е купил с пари от продажбата на друг поземлен имот от 2840 кв.м и жилище от 454 кв.м.

Сред съпругите на висшите кремълски чиновници, които също са задължени да декларират състоянието си, за втора поредна година първенец по доходи е жената на кремълския говорител Дмитрий Песков - олимпийската шампионка по фигурно пързаляне Татяна Навка. Тя е декларирала доход от 200,39 млн. рубли, което е с около 80 млн. повече от предходната година. Нейните доходи са 14 пъти по-големи от тези на съпруга й.

За втора поредна година съпругата на премиера Дмитрий Медведев - Светлана, декларира нулев доход. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
7
 
! Отговори
ето преди 6 години
.....Министерство на отбраната на Русия има доказателство за непосредственото участие на Великобритания,в организацията на предполагаемата химическа атака в Сирийския град Дума.Това съобщават световните медии/но не и нашите/.......
7
2
 
2
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 6 години
Е, още не мога да повярвам че Русия е частна
6
0
 
2
 
! Отговори
Бизнесмен с Ауди преди 6 години
Че що толкова малко, бе?Да не би на човека работниците да са се разбунили нещо и да му се е наложила да им подхвърли по някоя заплата? Много неприятна ситуация е това, знам! Направо могат да разбият бизнеса на човек тия работници, като ги удари алчността!
5
6
 
10
 
! Отговори
страх преди 6 години
Защо вместо да пишете глупости не публикувате изявлението на МО на РФ където се показват доказателства че Англия е организирала газовата атака в гр.Дума?
4
5
 
8
 
! Отговори
Крим е Руски преди 6 години
Свиквайте бе номер 3 и 4 в продажба на оръжие и подкрепа на терористите сащ са първи.А за памперсите питай американските морячета от Доналд Кук те знаят как действат.
3
3
 
1
 
! Отговори
Разбиращ преди 6 години
Аз обикновено само пиша коментари и не чета чуждите. Но понякога все пак хвърлям по едно око какво пишат другите коментатори и в тези случаи се убеждавам отново и отново как само аз разбирам нещата в дълбочина! Другите коментатори пишат някакси... асоциативно... Пишат първата си асоциация, обикновено много повърхностна и елементарна. Единствено аз успявам да анализирам дълбоко, взиммайки под внимание различните фактори. При това на мен това ми се получава естествено, правя го без усисия!
2
10
 
8
 
! Отговори
Крим не е руски преди 6 години
Ами заработва че продава химическо оръжие на Башари калашници на терористите по света.
1
6
 
10
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
от нямане на какво друго американската пропагандата взе да брои и залъците на Путин!