"Венецуелска криза" – снимка на горящ човек с приз

Заснетият мъж оцелява от зловещата злополука
13 апр 2018 12:10, Елка Василева
13
"Венецуелска криза" – снимка на горящ човек с приз
Снимка: БТА

Вълнуваща снимка на човек, обгърнат в пламъци, тичащ по време на протест във Венецуела, получи наградата "Уърлд прес фото" за 2018 г., предаде ДПА.

Победителят Роналдо Шемит спечели първото място и 10 000 евро /12 300 долара/ за фотографията си, наречена "Венецуелска криза" .

Роденият във Венецуела Шемит работи за Франс прес и е базиран в Мексико. Той е заснел 28-годишния Хосе Виктор Саласар Балса по време на бурните протести срещу президента Николас Мадуро в Каракас през май 2017 г. Балса, който на снимката е с противогаз, е заснет обгърнат в пламъци след избухване на резервоар на мотоциклет. Той оцелява от злополуката с изгаряния от първа и втора степен.

Снимката е избрана в конкуренция с пет други номинации и е отличена заради "енергията и динамиката", която носи, и като символ на "горящата Венецуела".

Общо 42-ма фотографи бяха наградени в 8 категории. В конкурса участваха повече от 4500 претенденти с над 73 000 фотографии.

Всички отличени снимки ще бъдат показани на изложби в 45 държави.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
6
 
! Отговори
ангел преди 6 години
Важно е да направи снимката и да вземе наградата , а че човек гори и пищи пред очите му - това са косвени жертви !
11
0
 
1
 
! Отговори
eww преди 6 години
До Анонименche fate porco dio
10
0
 
12
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
Както когато Актьорите получават заплащане снимайки се в някой филм така и обгорения трябва да получи заплащане.Ако не, да ги съди и ще ги осъди.Както фотографа ,така и всички медии показали снимката!
9
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да не забравяме че Чавес беше масон, точно както и убиецът на бели- Мандела, фалшивеца Асандж и Путин. "Братството" има 5 млн членове по цял свят, от страни със всякакви режими.
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да даде 80% от парите на изгорелия. Не е честно да прави пачка на чужд гръб, и то при такива обстоятелства !!
7
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунистите превърнаха процъфтяваща Венецуела в долнопробно клоака, раздирана от икономически кризи. Няма страна в която комунизма да довел е до просперитет, само разруха и деградация.
6
5
 
8
 
! Отговори
ХАХАХАХА преди 6 години
ДЖЕНДАРСКЩА МАНИПУЛАЦИЯ---ТЕЗИ ВЕЧЕ НЕ МИНАВАТ НИКЪДЕ--СВЕТА ИМ СЕ НАГЛЕДА НА ПРОСТОТИИТЕ
5
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 1Мдаааа, толкова беше прекрасно, че познавам българин, който след 40 години живот във Венецуела предпочете да се върне в България, дето сме цъфнали и сме вързали. Та представи си там какъв "рай" е! За режимите на тока и на водата няма какво да коментираме. Всички на 35+ помним 3 към 1 и останалите "екстри".
4
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А, този вместо да снима, не можа ли да помогне на човека? Да не стане като онзи фотограф, който снима умиращи от глад деца в Африка, спечели куп награди и накрая се самоуби защото го мъчеше съвестта, че вместо да им помогне ги е снимал? Заради едната сензация сте готови и майките си да оставите в беда! Снимката, та снимката, а после може и да помогнем...евентуално!
3
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На жалкия комунизъм все краварите са му виновни :)))))))))))))
2
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така се палят хората във всички комунистически кочиини, защото е много "хубаво".
1
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както Венецуелската така и всички кризи по света все краварите зад океана ги предизвикват. По времето на Чавес Венецуела бе страхотно развита страна в Южна Америка и влизаха в нея доста емигранти. 99 % от икономиката бе държавна , а от богатствата и народът живееше страхотно. Чавес бе убит от краварите и държавата бе превзета с богатствата си пак от същите кравари. Няма как да ти ограбват богатствата и ти да живееш добре , а Венецуела е твърде богата на суровини държава.