Застреляха бежанец, нападнал човек пред хлебарница в Германия

Мотивите на 19-годишния афганистанец засега са неясни
35
Застреляха бежанец, нападнал човек пред хлебарница в Германия
Снимка: БТА

Въоръжен афганистански бежанец нападна и рани тежко човек рано сутринта пред хлебарница в германския град Фулда, в централната провинция Хесен. Нападателят беше застрелян от полицаи, съобщиха властите, цитирани от Франс прес и ТАСС.

Според говорител на прокуратурата във Фулда, 19-годишният младеж е нападнал доставчик на хлебарницата в западната част на града с камъни и палка около 4.20 ч., преди отварянето на магазина.

Мотивите на афганистанеца, който бил настанен в център за бежанци наблизо, остават неясни. Според властите няма данни да е действал по политически причини.

Младият мъж първо нападнал шофьора на бус за доставки, после разбил витрината на магазина и накрая хвърлял камъни срещу полицаите, пристигнали на мястото.

Служителите на реда са го застреляли при обстоятелства, които още не са изяснени. На сегашния етап на разследването е ясно, че поне един полицай е използвал оръжие и са били произведени три изстрела, уточни говорителят на прокуратурата. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Горко и тежко на полицайчето.
24
4
 
11
 
! Отговори
Инспектор по душа преди 6 години
През соца и у нас престъпността беше сведена до нула, защото навсякъде имаше милиция. И да, наистина родната милиция ни пазеше. Полицай е прекрасна професия за всеки, който наистина иска да помага на хората да живеят спокойно и сигурно и престанете да ги черните. Съвестни и човечни полицаи има в изобилие и сега!
23
5
 
2
 
! Отговори
Номер 27 преди 6 години
Яко ти хлопа дъската!
22
1
 
8
 
! Отговори
Берлин преди 6 години
Полиция по улиците на Берлин има денонощно/от 20 години насам/, патрулират въоръжени и с полицейски коли и полицейски бусове, по време на стачки полицията е екипирана с щитове, защитни твърди ботуши до коленете, с бронежилетки и всички изглеждат като герои от холивудски екшън. Полицията винаги е въоръжена и е пълно с жени полицайки. В общи линии съотношението мъже-жени в местната полиция е 50:50.В Берлин от край време имат проблеми с мюслитата и с анадолските ни съседи, но и с ***.
21
0
 
28
 
! Отговори
Яна преди 6 години
Полицаи за пример ,не като нашите.
20
28
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не мога да разбера,при такива инциденти,защо не ги застрелват с нещо упояващо,а ги убиват?Не говоря конкретно за този случай,а изобщо.
19
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Меркел ще го погребе с почести. :) Нали си е от нейните любимци....
18
2
 
22
 
! Отговори
до Авторката преди 6 години
Не е Хлебарница а Закусвалня където и се пие кафе на немски има друго значение думата Хлебарница , има снимки в гугул , да ама нали си копирала наготово от сайта на БТА както всеки ден
17
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде пък намериха полицай в 04,20 часа за едно пикливо нападение с камъни и палка?По това време те не са ли в заслужен отдих след тежкото попълване на документи и бланки в началото на смяната?
16
3
 
29
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Реалността е следната: очаквам наказания или дори ефективни присъди за полицаите, защото ще бъдат подведени под отговорност за превишаване пределите на неизбежната самоотбрана. Отделно най-вероятно Германия ще бъде осъдена за дискриминация и расизъм от редица правозащитни организации и ще плаща на отпечатаните роднини на убития. Може да има и палежи на автомобили и чупене на витрини в района и сблъсъци с полицията от емигранти. Това е Новата Европа.
15
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"А на същите "бежанци" в Афганистан, Либия и Сирия германците, Меркел и евроатлантиците им казват бунтовници, протестери, борци за свобода, борци срещу режима."Умерена опозиция.Млади, умни и красиви.Борци за демокрация, които трябва да се подпомагат.Проводници на евроатлантически ценности.Бъдещи демократични лидери, достойни да поведат народа........
14
0
 
50
 
! Отговори
X-man преди 6 години
Това е единственото спасение от тази напаст мюсулманите в Европа. какво го жалите. Неговите събратя колко момичета изнасилиха в Германия и терористите мюсулмани колко европейци избиха. Върнали сме се в годините когато получовеците са се избивали за да оцелеят. като преди 10-15 века. Та мама Меркел нека е спокойна. Свърши най-чудовищното престъпление срещу европейската раса. Историята ще я запомни с това си подло деяние. Предците ни с бой не ас ги пускали, тя им отвори дори Шенген.
13
1
 
27
 
! Отговори
Направо изумително преди 6 години
Как е възможно в една от най- правилно демократичните страни полицията да ходи по улиците въоръжена с истинско оръжие и патрони?Върху бедният "човек" са приложени незаконосъбразни, превишаващи евроатлантическите ценности мерки и действия с вероятно неколкократно превишаване на функциите и правата на органите на реда.
12
0
 
33
 
! Отговори
българина преди 6 години
имах си аз да е истински германец, тези новини не са интересзни. германия я чака многхо хубаво бъдеще, буквално черно
11
2
 
29
 
! Отговори
онбашията преди 6 години
бива ли меркел така да подвежда хората, уж идват да се спасят от куршумите...
10
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А на същите "бежанци" в Афганистан, Либия и Сирия германците, Меркел и евроатлантиците им казват бунтовници, протестери, борци за свобода, борци срещу режима. А в Германия просто ги опаткват.
9
18
 
4
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Хляб за афганците!
8
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На един му се беше запалил дюшека в килията като опитвал със запалка в гащите да си свали белезниците зад гърба. Ами, стават нещастни случай и при немските полицаи.
7
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Горките полицисти сега ГХК направо ще ги скъса от съдене.
6
0
 
51
 
! Отговори
Чичо ви Адолф преди 6 години
Има надежда за Германия значи....