10 нужни стъпки за повече здраве и дълголетие

Мечтаем за дълголетие, обичаме живота си, но правим грешки
14 апр 2018 13:30, Михаела Лазарова
4
10 нужни стъпки за повече здраве и дълголетие
Снимка: pixabay

Често не се замисляме за вредните неща, които сами си причиняваме. Приемаме живота и здравето за даденост, а когато настъпи кризисен момент и сме изправени пред предизвикателство, понякога е късно.

Мечтаем за дълголетие, обичаме живота си, но ежедневно правим грешки, които скъсяват живота и влошават здравето.

Следвайте някои базови правила за здравословен начин на живот, които повишават продължителността на живота и дават възможност да се радвате на щастливите моменти.

1. Спрете пушенето.

Не е нужно да обясняваме защо трябва да го направите. Всеки знае какви вреди причинява то на здравето. Ако спрете пушенето със сигурност ще удължите живота си и ще се чувствате по-добре.

2. Упражнявайте се всеки ден.

Упражненията по 30 минути на ден дават енергия и въздействат положително на абсолютно всеки орган и система в тялото. Не го лишавайте от тези здравословни ползи. Освен това ще се чувствате прекрасно и ще сте във форма.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Знаем главната теза на алкохолиците, които списват по форума тук:Всичките си приличат защото са имали дядо, който е поркал здраво, пушил е, ял е до насита свинско и е умрял на 99 години поради лекарска грешка,а в същото време са имали леля, която никога през живота си не е пила алкохол, бягала е по 10 км всеки ден, спазвала е диета и е умряла на 30 години от рак.
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ниско ниво, някои от препоръките - като аспирин всеки ден са нерелевантни.
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
за да ги правиш тези неща трябва да имаш жизнен комфорт а не да се бориш всеки ден за насъщния си хляб въпроса на 90 процента от българите не е да станат дълголетници а как да оцелеят